13 Ocak 2012 Cuma

Ak Parti çok iddialı geliyor

Göreve geldiğinde ortaya bir iddia koymuştum. Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse’nin, ekibi ile birlikte son derece başarılı işler yapacağını ve partiyi çok önemli noktalara taşıyacağını söylemiştim. İlk başarısını, 12 Haziran seçimlerinde aldı. Ak Parti Antalya’da birinci oldu. İkinci başarı çıtasını ise çok yükseklere koydu. O hedef; Antalya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte merkezdeki tüm belediyelerin başkanlık koltuklarında bir Ak Parti’linin oturması olarak belirlendi.
Yerel seçimlere daha iki yıl gibi kimilerine göre uzun bir zaman var. Ancak bana sorarsanız, hedef koymak ve o yolda çalışmak için geç bile kalınan bir zaman var. Sanırım Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse ve teşkilatı da benim gibi düşünüyor olmalıki; Sessiz ve derinden çalışmalarını çok uzun zamandır sürdürüyorlar. Bugünlerde kongrelerini tamamlayıp, o kongrelerde yola daha iyi devam edecekleri isimleri göreve getiriyorlar. O hedefe ulaşmanın ilk şartının, “birlik” olmak, ikinci şartının da bununla aynı paralelde “ekip olabilmek” olduğunu iyi biliyorlar.
Ak Parti şu anda verdiği görüntü ile, “birlik olma” konusunda belki de bu parti kurulduğu günden bu yana en iyi noktada olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte “ekip olmak”da doğal olarak gerçekleşiyor.
Ak Parti’nin il teşkilatı, ilçe teşkilatları, milletvekilleri, belediye başkanları, meclis üyeleri, kadın kolları, gençlik kolları ve hatta sayısı 100 bini geçen üyesi, birlik ve beraberlik içerisinde, tam bir ekip ruhu ile hizmet ediyor. Bunun da en büyük mimarı İl Başkanı olmadan önce çok kişinin bilmediği Mustafa Köse’nin bir özelliğidir. O özellik, Köse’nin ortada görünmeden, 2007’de de, 2009’da da, 2011’de de seçim çalışmalarını arka planda yöneten kişi olmasıdır. Müthiş bir deneyim ve birikim sahibi olmasıdır. Yani “zor” gibi görünen seçim galibiyetlerinde de, “imkansız” gibi görünen seçim mağlubiyetinde de görev yapmış bir isimdir.
Bir başka önemli özelliği, kaybedilen 2009 yerel seçimlerinden çıkarılması gereken tüm dersleri çıkarmış olmasıdır. Bunu attığı her adımda göstermektedir. Bugün Ak Parti’nin geldiği noktadaki görüntüsü, o derslerin çok iyi çıkarıldığı ve gereğinin de yapıldığı ve yapılmaya devam edildiğini ispat etmektedir. Bu saatten sonra yapılması gereken ise, o görüntünün hiç bozulmaması ve daha da iyi noktaya getirilmesidir.
Ak Parti çok iddialı hazırlanıyor. O iddianın boş olmadığı da sık sık ortaya çıkıyor. Ölmez sağ kalırsak, Ak Parti’nin erken yol almanın faydasını göreceğine tanık olacağız.Murat Çiçek

www.akdenizmanset.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder