9 Ocak 2012 Pazartesi

Alanyaya'da BARIŞ KONGRESİ

SİYASİ kulislerde aylardır konuşulan ve kamuoyunun en çok merak ettiği konu haline gelen AKP İlçe Teşkilatı’nın yeni yönetimi dün belli oldu. Yeni Alanya’nın haftalar önce duyurduğu Mehmet Şahin'in yanı sıra Güney’in 30 kişilik listesine 13 yeni üye birden girdi. 436 delegesi olan AKP’de 323 delege oy kullandı, 4 delegenin oyu ise boş çıktı.
İŞTE YÖNETİMİN YENİ İSİMLERİ

HÜSEYİN Güney’in, "Alanya’yı kucaklayacak, partiyi birleştirip bütünleştirecek" dediği listeye Mehmet Şahin’in yanı sıra Mükerrem Babaoğlu, Mustafa Şenli, Hakkı Kurt, Mustafa Irmak, Yücel Ergün, Gökçen Nazifoğlu, Tevfik Yılmaz, Turgay Erbayrak, Hikmet Şifa, Celil Topal, Hasan Erdoğan, Salih Ömeroğlu ve Sami Köse ilk kez girdiler.

İLK TOPLANTI ÇARŞAMBA GÜNÜ

YENİ Alanya'nın günler önce ilk 20 ismini verdiği listeyle 319 delegenin oyunu alan Güney, listeye iki günlük itiraz süresi olduğunu, bu nedenle ilk yönetim kurulu toplantısını ancak 11 Ocak Çarşamba günü yapabileceklerini söyledi. Güney'in ilk icraatı ise yeni yönetimle Alanya'nın sorunlarını konuşmak için Ankara'ya gitmek olacak.



ADALET ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İlçe Teşkilatı'nın 4. Olağan İlçe Kongresi dün Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Yüzlerce partili ve vatandaşın katıldığı kongreye eski Milli Savunma Bakanı ve Antalya Milletvekili Vecdi Gönül, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Konya Milletvekili ve Genel Merkez Antalya Koordinatörü Mustafa Kabakçı, Antalya Milletvekili Menderes Türel, Sadık Badak ve Gökçen Özdoğan Enç, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu’nun yanı sıra AK Partili belde belediye başkanları, Konaklı Belediye Başkanı Abdullah Sönmez, Kestel Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, meslek odası başkanları ile partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.
GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI
Saat 10.30’da başlayacağı duyurulan kongre, milletvekillerinin salona geç gelmesi nedeniyle ancak saat 11.30’da başlatılabildi. Kongre başlamadan önce ise Alanya Emniyet Müdürlüğü ekipleri salon içerisinde uzman köpekler yardımıyla bomba araması yaptı. Kongrede ilk olarak yoklama yapıldı. Ardından divan heyeti oluşturuldu ve konuşmalara geçildi. Kongrede ilk konuşmayı AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güney yaptı. AK Parti kongresinin yıllar yılı adalet ve kalkınma isteyen, aydınlık ve ışık isteyen, huzur ve barış isteyen, güven ve istikrar isteyen, hukuk ve özgürlük isteyen Türkiye’nin partisi olan AK Parti’nin ilçe kongresi olduğunu söyleyen Güney, şöyle konuştu:
AKP’NİN KUMAŞINI HALK DOKUDU
“Bu kongre, en büyük sevdaları Alanya sevdası olanların gerçek doğum günüdür. Bu kongre gerçek siyasetin markası ve güçlü Alanya’nın adresi olan partimizin ve teşkilatımızın en güzel sabahlarından biridir. Bugün, aynı zamanda Alanya’nın derin kökleriyle ve şerefli geleceğiyle buluştuğu bir sevinç günüdür. AK Parti’nin kumaşını millet dokumuştur. Bu yüzden çabalarımızın semeresi, başarılarımızın bereketi Alanya’mıza ve halkımıza aittir. AK Parti İlçe Teşkilatı, birbiriyle kan uyuşmazlığı olan geçmişteki sentezlerden bir sentez, geçmişte yaşanmış ve çözülmüş teşkilatlardan bir teşkilat değildir. Bu yüzden durmadan müşterek akla, birlikte düşünmeye ve ortak vicdana vurgu yaptık.
ALANYA ASLA DARA DÜŞMEYECEK
Böylece, AK Parti, çatışma alanlarında değil, uzlaşma alanlarında siyaset üreterek gerilim siyasetini tasfiye etmiştir. Bu, milletin siyasete dönüşünün de başlangıç noktasıdır. Bizim siyaseten muradımız, Alanya'ya, Alanya’da yaşayan insanlara, bu topraklara sinen medeniyet düşüncesine hizmetten ibarettir. Bütün çabamız, dünyanın en güzel coğrafyalarından birinin üzerinde bulunan Alanya’mızı yaşadığı sıkıntılardan kurtararak bir daha asla dara düşmeyeceği bir güce ve esenliğe kavuşturmaktır. Siyaseti, sadece siyaset yapmış olmak için değil, mutlu ve müreffeh bir Alanya ateşini ve heyecanını içimizde hissettiğimiz için yapıyoruz. Biz, gece gündüz koştururken, bizimle aynı heyecanı taşımayanların Alanya'yı kısır çekişmelerle durdurmak istediğini görüyorsunuz. Yeni yönetimimizle Alanya’ya hizmet için güç birliği yapıp el ele vereceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun.”
HAYMANALI İLE AVCI’YA ÖZEL TEŞEKKÜR
Güney’in ardından konuşma kürsüsüne davet edilen Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu’nun konuşmaları ise kongreye damgasını vurdu. Siyasete başlangıç tarihinin 1983 yılı olduğunu, hesap edildiğinde aradan 29 senenin geçtiğinin ortaya çıktığını söyleyen Hasan Sipahioğlu, “Bu süre zarfında siyasetin değişik noktalarında farklı görevlerde bulundum. Ama bugün şunun farkına vardım ki, uzun süredir kongre heyecanından uzak kalmışım. Bugün bu atmosferin oluşmasında, salonun hazırlanmasında emeği geçen arkadaşlarımın hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. Ancak en başta teşekkür etmem gereken iki arkadaşıma özel teşekkür etmek istiyorum. Çok değerli Menderes Haymanalı ve Zekai Avcı kardeşime, tüm yönetime ve değerli İlçe Başkanım Hüseyin Güney’e teşekkür ediyorum” dedi.
KAVGA ATEŞ GİBİDİR YAKAR KAVURUR
Sipahioğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Umarım bu kongre hem partimiz hem de Alanya’da birlik ve beraberliğin başlangıcı ve gelişmesine vesile olur. Siyasette kucaklaşmak önemlidir. Sadece partiye gönül veren insanlarla değil bu kentin havasını soluyan tüm insanlarla kucaklaşabilmek önemlidir. Samimiyet, inanç ve birbirimize olan güven olduğu sürece bütün kurumlar gibi biz de başarılı oluruz. Kavganın olduğu yerde bilin ki hiç kimse kavgaya sıcak bakmaz. Çünkü kavga ateş gibidir, yakar. Yeni yönetimin Alanya’ya en iyi hizmetleri getireceğinden hiç şüphem yok.
DİLİ SÜRÇÜNCE ‘ANAP’ DEDİ
Az önce Oba Belediye Başkanı Emin Hatipoğlu, AKPM Başkanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun önüne bir dosya kağıdına yazdığı hizmetleri koydu. Ama bir dosya kağıdı daha olsa inanın o kağıt da dolar. Bizim tek hedefimiz, bir sonraki yerel seçimde halkın karşısına ANAP’tan, özür diliyorum, AK Parti’den yeniden çıktığımızda seçmenin gözünün içine bakabilmektir. Özür diliyorum, AK Parti diyeceğim yerde ANAP dedim, dilim sürçtü. Çünkü bugün NTV’de Sayın Başbakanımız ile ANAP’ın kurucusu merhum Turgut Özal’ın kliplerini izlemiştim. Bana göre her iki lider de Türkiye’ye büyük dönüşümler sağlamış büyük ve değerli siyasetçilerdir.”
GÖNÜLLÜ, YUR VE TÜZÜN’E PLAKET
Sipahioğlu’nun konuşması sırasında AK Parti yerine eski partisi olan Anavatan Partisi’nin (ANAP) ismini telaffuz etmesi ise başta eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere salondaki konuklar arasında gülüşmelere yol açtı. Sipahioğlu’nun ardından İl Başkanı Mustafa Köse, daha sonra Konya Milletvekili ve Genel Merkez’in Antalya Koordinatörü Mustafa Kabakçı birer konuşma yaptılar. Kabakçı’dan sonra konuşan AKPM Başkanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’nun ardından ise yeni dönemin yönetim kurulu üyeleri delegelere ve salonu dolduran partililere tanıtıldı. Yeni yönetimin tanıtımının akabinde ise bir dönem partiye emek veren eski ilçe başkanlarından Ahmet Çetin Baba, eski yönetim kurulu üyelerinden Fevzi Gönüllü, Yusuf Yur ve Yılmaz Tüzün’e teşekkür plaketi verildi. Plaket töreninden sonra ise oy verme işlemine geçildi.
KAYNAK/ www.yenialanya.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder