29 Temmuz 2012 Pazar

Antalya ilk olimpik yüzme havuzuna kavuşuyor


İçerisinde Antalya’nın ilk 1000 seyirci kapasiteli kapalı tam olimpik yüzme havuzunun olduğu Kepezpark Varsak Projesi’nin temeli, 30 Temmuz Pazartesi günü atılıyor.
Kepez Belediyesi; Erdem Bayazıt Kültür Merkezi, 3 bin kişilik Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu’nun ardından Antalya’ya bir kalıcı eser daha armağan ediyor. Yapım ihalesinin yasal sürecinin tamamlanması ve ihaleyi kazanan firma ile yer teslimi sözleşmesinin imzalanmasının ardından, Kepezpark Varsak Projesi’nin inşaat süreci başlıyor.

Proje ile birlikte Antalya, yıllardır özlemini çektiği kapalı tam olimpik yüzme havuzuna kavuşuyor. Yüzme havuzu ile birlikte spor tesislerinin, eğlence merkezlerinin yer aldığı devasa projenin temeli, 30 Temmuz Pazartesi günü saat 19.00’da eski Varsak Stadı’nın olduğu alanda düzenlenecek olan törenle atılıyor. Antalya’ya, Kepez’e sosyal ve ekonomik hareketlilik getirecek olan proje, Süleyman Demirel Bulvarı’nda yıkımı gerçekleştirilen Varsak Stadı’nın bulunduğu ve imar planında spor alanı olan 46 dönümlük arazi üzerine yapılıyor.

İftar yemeği ile inşaat süreci başlıyor

Projenin yapım ihalesini, Nisan ayı içerisinde gerçekleştirdiklerini anımsatan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, projenin büyüklüğü ve itirazlar nedeniyle ihalenin kesinleşme sürecinin uzadığını anımsattı. Tütüncü, “Kamu İhale Kurumu (KİK)’na yapılan itirazlar neticelendi ve ihale ilgili yasal süreç tamamlandı. 30 Temmuz Pazartesi günü, iftar yemeğinin de yer aldığı törenle bu dev projenin temelini atacağız. Antalya’mıza, güzel bir eser daha kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Tüm Antalyalı, Kepezli hemşehrilerimizi de mutluluğumuzu paylaşmaya, iftar yemeğimize davet ediyorum.”

Antalya’ya kapalı tam olimpik yüzme havuzu hediyesi

Kepez Belediyesi’nin, Kepezpark Varsak Projesi ile Antalya’ya ilk kapalı tam olimpik yüzme havuzunu hediye edeceğini dile getiren Tütüncü, sözlerini şöyle tamamladı: “Kapalı tam olimpik yüzme havuzu ve diğer tesisleriyle birlikte Antalya’ya güzel bir yaşam merkezi kazandırmak istiyoruz. Bu proje hem Varsak’ın, Kepez’in havasını değiştirecek, hem de Antalya’ya güzel bir hediye olacak. Kazmayı vurduğumuz günden itibaren de 1 yıl içerisinde tesisin yapımını tamamlayacağız. Yaklaşık 20 milyon TL bütçesi olan bu yatırımı da belediyenin imkânlarıyla inşa edeceğiz.”

Projede neler var?

Yaklaşık 1000 seyirci kapasiteli kapalı tam olimpik yüzme havuzu, Uluslararası Yüzme Federasyonu (FINA) standartlarına uygun olarak, 2,5 metre derinliğinde, 10 kulvarlı 25x50 metre boyutlarında (1250m2) olacak. Ulusal ve uluslararası şampiyonaların düzenlenebileceği şekilde projelendiren tesiste, 250 m2 ısınma havuzu da yer alıyor. 5 bin m2 alana inşa edilecek olan yüzme havuzunda; ayrıca bay ve bayan ayrı olmak üzere 16 duş, 22 lavabo, soyunma odaları, dinlenme alanı, kafeterya ve idari ofisler de bulunuyor.  25x45 metre boyutlarında açık yüzme havuzunun da olacağı projede, FIFA standartlarına uygun 500 kişilik açık tribünleri ve soyunma odaları olan 45x25 metre boyutlarında 2 adet sentetik çim futbol sahası ile FIBA kurallarına uygun 2 adet basketbol sahası hizmet verecek.  Projede; gençlik merkezi, sosyal tesis, 4 adet cep sinema salonu, otopark ve bisiklet yolu, 1500 metre uzunluğunda yürüyüş,  yapay bir göl, ortam
canlandırmalarının olduğu 5000 bin m2  masal parkı ve ada kafe bulunuyor.
Projenin yapılacağı alandaki Varsak Stadı, resmi kurumların verdiği çürük raporu doğrultusunda yıkılmıştı.
http://www.habereksper.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder