8 Temmuz 2012 Pazar

Badak’tan Gazipaşa’ya ziyaret


Gazipaşa ilçesine ziyaretlerde bulunan AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, “Milletvekili olarak bizim üzerimize ne düşüyorsa Ankara'da yapmaya hazırız” dedi.

AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak,  Gazipaşa’da bazı temaslarda bulundu. AK Parti İlçe Başkanlığı binasında partilileriyle bir araya gelen Badak, ilçenin sorunlarıyla ilgili bilgiler aldıktan sonra projeler hakkında bilgilendirdi.
 AK Parti Milletvekili Sadık Badak , “Bir çalışma dönemini daha geride bıraktık. Fakat bizim programlarımız bitmedi. Dönem içerisinde yapamadığımız, tamamlayamadığımız çalışmalara devam ediyoruz. Ben özellikle Gazipaşa’ya gelmek istedim. Barajın durumu nedir? Bitiyor mu? Devlet Su İşleri Bölge Müdürümüz de bugün burada olacak. Sadece barajın bitmesi önemli değil, sulama kanalları da tamamlanması gerekir. Eskiden baraj biterdi, ondan sonra sulama ihalesi yapılırdı, bu da 4-5 sene sürer. Devletimizin baraja yatırdığı para böyle yıllarca geri dönmeden beklerdi. Şimdi biz onu biraz değiştirdik. Baraj ihale edildikten sonra sulama kanallarını ihale ediyoruz. Baraj tamamlandıktan sonra kanallarda su olsun, sular çiftçimize de ulaşsın istedik. Biz su fakiri bir ülke değiliz, ama su zengini bir ülkede değiliz. Bu yüzden her damla suyumuzu değerlendirmemiz lazım. Türkiye’nin kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmaması, çar çur edilmesi sebebiyle kaynaklar sağa sola gidiyordu. Bir tanesini söyleyeyim. Vatandaşımızın ilaç gideri var. İlaç fiyatlarının yüksekliği sebebiyle ülkemizin kaybettiği kaynak 15 milyar dolar civarındaydı, 2003-2004 senesine kadar. AK Parti geldi, bu ilaç fiyatlarını bir ele aldı. İlaç fiyatları, düştü sonra bir daha düştü. Şimdi de kar ediyor bu ilaç firmaları. Devletimiz yılda 15 milyar dolar kar ediyor. O paralarla da bu işler yapılıyor. Bizim güçlü, kararlı, liderimizin duruşuyla Allah'a şükür, memleket lehine bütün bu projeleri yapmaya devam ediyoruz. Gökçeler Barajı bunlardan bir tanesi. Bu projeler gibi Türkiye’de 35 tane proje var. Antalya'da yapılması gereken 4 baraj projesi daha var. İnşallah onlara da sıra gelecek. Vatandaşımızın desteği arkamızda oldukça biz bu faaliyetleri yapmaya devam edeceğiz. Balıkçı Barınağı projemiz de hayli yol aldı.

Artık ihale aşamasına da geldi. 240 büyük balıkçı teknesi, barınağa yanaşabilecek. Bunlar açık denizde de avlanma yapabilecek, büyük balıkçı tekneleri. Dolayısıyla Gazipaşa ilçemiz balıkçılığın önemli bir merkezi olabilecek. Gökçeler Barajı'nın sulayacağı 40 bin, 50 bin dönüm arasındaki arazinin verimliliğinin, damlama sulamayla 2-3 kat artacağını düşünüyoruz. Böylece bu bölgede gelişip artacak ürünlerin Orta Anadolu’ya ulaşa bilmesi için Ermenek yolunu yaptırmak istiyoruz, yurt üzerinden. Önceki hafta karayolu müdürümüzle toplantı yaptım. Ermenek-Gazipaşa arası bütün yolları gözden geçirdik. Karayolu müdürümüz, bu yolun çok zor yapılabileceğini söyledi. Bizim işimizin zor olanı yapmak olduğunu söyledim. Bu yolu Ermenek’e bağlayabilmemiz gerekiyor. Duble yol olmasına gerek yok. Düzgün bir yol olması yeterli. Bizim amacımız bu ovada, dünya kalitesinde yetişen tarım ürünlerini doğru zamanda, iyi fiyattan pazarlayabilmek. Bizim tek amacımız bu. Kendimizi ürünümüzle tanıtacağız” diye konuştu.

Bir partilinin sorusu üzerine ise Badak, Yalan Dünya Mağarası’yla ilgili açıklamalarda bulundu. Badak, “Mağara turizmi geçen yıldan bu yana kültür turizm bakanlığının programları içerisine girdi. Türkiye’de 50’ye yakın mağara turizme açıldı. Yaklaşık %20 si Antalya bölgesinden. Yalan Dünya mağarasını da Türkiye’de turizme açılacak mağaralar içerisinde değerlendirmek lazım. Sağlık il müdürlüğünden bir heyet çağırıp, sağlığa iyi gelen yönlerinin araştırılması gerektiğini söyledi. Mağaramızı bir adım daha ileriye götürürüz” diyerek müjde verdi. Milletvekili Badak, daha sonra Kaymakam Muhittin Pamuk’u makamında ziyaret etti. Kaymakam Pamuk, Yatçılar Turizm Kenti Projesi’yle ilgili Badak'a brifing verdi. Milletvekili Badak, daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Gökçeler Barajı’na giderek, burada da incelemelerde bulundu. Kaynak/.bizimantalya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder