3 Temmuz 2012 Salı

Kepez'den Osmanlı'ya vefa

Kepez Belediyesi, meclis kararı ile iki mahalleye kazandırdığı semt konaklarına, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin ve oğlu Orhan Gazi'nin ismini verdi.
Kepez Belediyesi, edebiyatımızın ve medeniyetimizin önemli isimlerini, ilçeye kazandırdığı kalıcı eserlerde yaşatmaya devam ediyor. Daha önce Sakarya Bulvarı'ndaki Kültür Merkezi'ne Erdem Bayazıt, Varsak'taki kültür merkezine Ahmet Hamdi Tanpınar, açık hava tiyatrosuna Arif Nihat Asya ve Duacı'daki parka ise ünlü hattat Kayışzade Osman ismi verilmişti. Şimdi de iki mahallede inşa edilen ve İstanbul konakları mimarisinin izlerini taşıyan semt konaklarında Osmanlı Devleti'nin iki büyük ismi yaşatılıyor.
Kepez Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısında AK Parti Grubu'nun, Gazi Mahallesi'nde yapımı tamamlanan semt konağına Osmanlı Devleti'nin Kurucusu  Osman Gazi'nin, Yeni Şafak Mahallesi'nde inşası süren semt konağına ise Orhan Gazi'nin isminin verilmesiyle ilgili önergesi görüşüldü.
Önerge, AK Parti ve MHP grubu ile CHP Meclis Üyeleri Şahali İnce, Muzaffer Kayseri, Erdoğan Yarbaş ve Servet Yıldız'ın lehte oylarıyla kabul edildi.
Meclis üyelerine teşekkür eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de Gazi Mahallesi Sütçüler Caddesi'nde yapımı tamamlanan Osman Gazi Semt Konağı'nın bu ay içerisinde hizmete gireceğini, Şafak Mahallesi 75. Yıl Caddesi'ndeki Orhan Gazi Semt Konağı'nın ise inşasının devam ettiğini söyledi.
Antalya'da bir ilk olan semt konağı projesiyle, sosyal belediyecilik hizmetlerini vatandaşın ayağına götüreceklerinin altını çizen Tütüncü, "Kepez'i, Antalya'yı yepyeni bir belediyecilik hizmeti ile tanıştırıyoruz. Bu konaklar her yaştan vatandaşımızın çeşitli sosyal ihtiyaclarına cevap verecek. Bu tesislerde, çocuklara, kadınlara ve mahallenin geneline hitap edecek şekilde kültür, sanat, eğitim  etkinlikleri organize edeceğiz." diye konuştu.
Medeniyetimizin önemli isimlerine sahip çıkmak amacıyla Osman Gazi ve  Orhan Gazi'nin isimlerini semt konaklarına verdiklerinin altını çizen Başkan Hakan Tütüncü şunları söyledi:  "Gazi Mahallesi isminden esinlenerek, buradaki semt konağına Osman Gazi ismini verdik. Şehirlerin hafızalarında birbirini tamamlayan isimler olduğundan dolayı Orhan Gazi ismini de Şafak Mahallesi'ndeki  semt konağına verilmesini uygun gördük. Osmanlı armasının tam merkezindeki kalkanın üzerinde bir kavuk vardır. O kavuk aslında Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Bey’i sembolize eder.  Köklerimize sahip çıkma anlayışıyla hareket ettik. Kültürümüz, milli tarihimiz bakımından isabetli ve güzel bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Medeniyetimizin en büyük isimlerinden olan  baba-oğul Osman Gazi ve Orhan Gazi isimleri, Kepez'in mahallele rinde yaşayacak. Onlara selam olsun. Osman Gazi Semt Konağı ve Orhan Gazi Semt Konağı’nın Kepez’e ve
Antalya’ya hayırlı olmasını diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder