25 Ekim 2014 Cumartesi

Yeni nesil Celal Hoca’sına kavuşuyor

Mimarisi, sosyal tesisleri ve ismi ile Türkiye’nin en güzel ve en özel okullarından biri olan 24 derslikli Kepez Mahmud Celaleddin Ökten İmam Hatip Lisesi (İHL), önümüzdeki Ocak ayında hizmete açılıyor.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, “Mahmud Hoca’ya karşı bir öğrencisi olarak vefa borcunu ödedim.” dediği İHL’nin ve pansiyon binasının inşası tamamlandı.

Okul, Başkan Tütüncü’nün öncülüğünde, hayırsever desteği ile Kepez Anadolu İmam Hatip Lisesi Yapma, Yaşatma ve Geliştirme Derneği’nin himayesinde inşa edildi.

Kepez Belediyesi’nin, Kültür Mahallesi’nde, Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis ettiği araziye yapılan İHL, Selçuklu mimarisi, pansiyon binası, sosyal tesisleri ve hafız öğrencilere yönelik olması özellikleri ile Türkiye’nin en özel okullarından biri oldu.

Başkan Hakan Tütüncü, Antalya’ya kazandırılmasında büyük emeği olduğu ve İmam Hatip okullarının manevi kurucusu olan Mahmud Celaleddin Ökten’in isminin verilmesini sağladığı İHL, ilk öğrencilerine eğitim-öğretim döneminin 2.  Yılında kavuşuyor.
Celal Hoca’nın hatırasına yaraşır bir okul oldu

Tütüncü, yapımıyla yakından ilgilendiği ve inşaatını birçok kez ziyaret ettiği Kepez Mahmud Celaleddin Ökten İmam Hatip Lisesi’nin çevre düzenleme çalışmasını inceledi.

Tütüncü, okulun çevresindeki yollarda ve bahçesinde yapılan sıcak asfalt çalışması hakkında Başkan Yardımcısı Sebahat Adanır’dan bilgi aldı.

Tütüncü, yaptığı açıklamada, “Bu tablo karşısında çok mutluyum.  Gerçekten İmam Hatip okullarının manevi mimari olan Mahmud Celaleddin Ökten Hoca’mızın hatırasına yaraşır bir eser inşa ettik.  Mimarisiyle, yapı kalitesiyle, çevre düzenlemesiyle, modern görünümü olan, geleneksel mimariden de izler taşıyan bu okulu, Mahmut Celaleddin Ökten adına yükselttiğimiz için çok mutluyum.”ifadesini kullandı.
Türkiye’nin en güzeli ve en özeli

Başkan Hakan Tütüncü, Kepez Mahmud Celaleddin Ökten İHL’yi, “Türkiye’nin en güzel İHL’lerinden birisi, belki bu alanda en güzeli.” Şeklinde değerlendirerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hayırseverlerin, belediyemizin üstün gayretleri ile okulun inşasını tamamladık.  Her şey geliyor ve geçiyor. İnsanlar geliyor ve geçiyor. Dönemler geliyor ve geçiyor.  Ortaya konan hizmetler ve eserler sürekli yaşıyor.  Sürekli yaşayacak kalıcı bir hayır hizmeti meydana getirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bugünleri gösteren, binanın tamamlanmasını nasip eden Rabbime hamd-ü senalar olsun.  Bu bina bitti. Şimdi yeni projelere, hedeflere doğru kararlılıkla devam edeceğiz. Çok daha güzel eserlerle halkımızla birlikte olacağız.  Bu tesis, tüm İmam Hatip eğitim, camiasına ve Antalya’ya hayırlı olsun.”
Tütüncü, lisenin, Kepez’i eğitim, gençlik, spor, kültür ve sanat ilçesi yapma hedeflerine ciddi bir katkı vereceğini kaydetti.
Maliyeti 15 milyon lira

Hafız öğrencilere özel bir okul olan Kepez Mahmud Celaleddin Ökten İHL, Kepez Belediyesinin, Kültür Mahallesi’nde Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis ettiği 8,5 dönümlük arazi üzerine inşa edildi. Yaklaşık maliyeti 15 milyon lira olan okulun ve pansiyon binasının mimari projesi, Selçuklu mimarisinden esinlenerek hazırlandı. 24 derslikten oluşan ve 600 öğrenci kapasiteli okulda, spor salonu,  400 kişilik konferans salonu, kütüphane ve 400 kişilik pansiyon bölümü ve 650 m2’lik çok amaçlı salonu bulunuyor.




HABER / NesLihan BAT


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder