25 Ekim 2014 Cumartesi

Tekerlekli sandalyesine kavuştu

Engel Tanımayanlar Derneği topladığı kapaklar ve plastik şişeler sayesinde bir engellinin daha hayatla barışmasına yardımcı oldu. Başkan Özkan Gönenç tekerlekli sandalyeyi teslim ederken "Yavrumuza tekerlekli sandalye teslim etmenin, engelli vatandaşımızı sevindirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi

Kapaklar ve plastik şişeşer umut olamaya devam ediyor. Engel Tanımayanlar Derneği kendilerine ulaşan mavi kapak ve plastik şişeler sayesinda edindiği tekerlekli sandalyeyi yeni sahibine teslim etti. Dernek binasına annesi ile gelen engelli çocuk karşısında tekerlekli sandalyeyi görünce çok sevinirken mutluluğunu annesi ve dernek yetkilileri ile paylaştı.

Tekerlekli sandalye hediye edilen vatandaşların hayatını bir nebze olsa da kolaylaştırmaktan mutlu olduklarını dile getiren Engel Tanımayanlar Derneği Başkanı Özkan Gönenç, "Bizler engelli kardeşlerimize ayırım yapmadan kucak açtık. Onların sosyal hayatta yaşadığı sıkıntıları en aza indirmek amacı ile çalışıyoruz. Yerel yönetimlerle yaptığımız görüşmeler ile onların yaşam içerisindeki engellerini ortadan kaldırmak için çalışırken diğer yandan da kurmuş olduğumuz spor klübü ile de onları evlerinden çıkarma düşüncesindeyiz. Bugün bir engelli kardeşimizi daha sevindirdik. Bziler için en büyük mutluluk onların mutlu olması, yüzlerinin gülmesidir" ifadelerini kullandı.

Başkan Gönenç, "Engellerimizi hissettirmeyecek, engelsiz bir yaşam için çeşitli projeler üreterek, kurslar düzenleyerek hayatla barışık yaşamalarını sağlamak için çalışıyoruz. Bu noktada gerek bizlere kapak ve plastik şişe gönderenlere gerekse bizlerin engelli kardeşlerimize verdiğimiz hizmetlerde bizlere yardımcı olan yerel yöneticilere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.Başkan Gönenç, tekerlekli sandalye için sadece mavi kapak değil her türlü kapak ve plastik şişelerin yeterli olduğunu hatırlattı.



HABER / Mehmet BULUT


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder