11 Ekim 2014 Cumartesi

Başkan Türel "Altın Portakal, Antalya halkının festivalidir''.

Korhan Abay’ın sunuculuğunu üstlendiği gece Altın Portakal Film Festivali ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in konuşmasıyla başladı. Başkan Türel, Türkiye’nin acı olaylar yaşadığını belirterek, "Hayatını kaybedenlerin acısını, halkımızın üzüntüsünü yürekten paylaşıyorum" dedi. Bu günlerde Türkiye’nin her zamankinden daha fazla sanatçıların sesine, sanatın güzelliğine ve sıcaklığına ihtiyacı olduğunu belirten Türel, "Perde kapanmamalıdır dedik ve bugün bu sorumlulukla birlikteyiz" açıklamasını yaptı.


Teşekkür etti 
Antalya Belediyesi’nin 51 yıldır Türk sinemasına sahip çıkmaya çalıştığını ve geleneği yaşatmak için gayret gösterdiğini belirten Başkan Türel şunları söyledi Altın portakal:belediyenin değil, Antalya halkının festivalidir. Antalya’nın kültür ve sanat geleneğine sahip çıkmak için Antalya’nın dünya çapında ünüyle Türk sinemasını uluslararası arenaya çıkarmak içi fedakarlık yapıyoruz." Sergiledikleri tutumları ve gayretleri kendilerini tanıyanların iyi bildiğini belirten Başkan Menderes Türel, "Sanat ve toplum duyarlığı olan, günlük tartışmaların üzerine çıkmış sanat ustalarımıza özellikle katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu hedef için birlikte çalışmayı arzuladığımızı ifade ediyorum" dedi.  

Sanatçılara çağrı 
Başkan Türel konuşmasını, "Sınırlarımızın yanı başında insanlık dramları yaşanıyor. Komşularımızdaki ateş maalesef ülkemizi de yakıyor. Gün perdelerin kapanacağı, ayrışmaya meydan verileceği gün değildir. Bugün küçük gerekçelerle küsme günü değil, sanatçıların çıkıp konuşacağı, barış çağrısı yapacağı, yürekleri ısıtıp dışarıdaki ateşe su dökeceği gündür” şeklindeki çağrıyla noktaladı


.
Gecenin ödülleri   
51’inci festivalin yarışma kategorilerinde yer alan yapımların tanıtımlarıyla devam eden gecede ‘Bozuk Düzen’ başta olmak üzere çok sayıda filmde senarist, yönetmen ve oyuncu olarak görev alan tiyatrocu Haldun Dormen, oyuncu Nilüfer Aydan ve ‘Düşman Yolları Kesti’ gibi Türk sinemasının çok sayıda klasiğinde imzası olan yazar Tarık Dursun Kakınç’a Altın Portakal Onur Ödülleri takdim edildi. Gecede her yıl el değiştiren Yıldırım Önal Anı Ödülü oyuncu Güler Ökten’e giderken, ‘Sinema Emek Ödülü’ ise Ali Saim Yaşar’ın oldu. Gecede Oscarlı oyuncu Ellen Burstyn de ‘Yaşam Boyu Onur Ödülü’nü kabul etti. 
HABER / NesLihan BAT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder