21 Ekim 2014 Salı

Atık Pilleri topladılar Labaratuvar seti kazandılar

Döşemealtı Belediyesi tarafından İlçe genelinde ve okullarda başlatılan "Atık Pilleri Toplayalım
Hep Beraber Kazanalım" kampanyasıyla 19 İlçe arasında ikinci oldu. En fazla pil toplayan Kömürcüler İlköğretim Okulu’na Fen Dersleri’nde kullanılmak üzere Belediye Başkanı Turgay Genç tarafından laboratuvar seti hediye edildi.Kömürcüler İlköğretim Okulu’ndan rekor..
Döşemealtı Belediyesi’nin Koordinasyonun da İlçe sınırları içerisinde bulunan Okullarda atık pilleri toplamak, her yıl düzenli olarak gerçekleştirilecek kampanyalarla atık pil toplama alışkanlığını yerleştirilmesini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen kampanya da 307 Kg pil toplayan Kömürcüler İlköğretim Okulu en fazla atık pil toplayan okul oldu.

Başkan Genç’den laboratuvar seti..
Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Temizlik İşleri Müdürlüğü kontrolünde düzenlenen "Atık Pilleri Toplayalım Hep Beraber Kazanalım" kampanyasında birinci olan Kömürcüler İlköğretim Okulu Öğrencileri, Öğretmenleri ve Okul Yönetimiyle biraraya geldi. Öğrencileri duyarlılıklarından dolayı tebrik eden Başkan Genç, Okulun Fen Bilgisi Derslerinde kullanılmak üzere Laboratuvar seti hediye etti. 

 Öğrencileri tebrik etti..
Başkan Genç yaptığı açıklamasında, "Bu güzel ve çevreci kampanyanın hedefi bildiğiniz gibi son derece tehlikeli olan atık pillerin çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilmesinin sağlanmasıdır. Bu da ancak kontrollü ve duyarlı bir şekilde toplanmasıyla olur. Sizler bu konuda güzel bir iş başardınız ve atık pilleri bir araya toplamak suretiyle Döşemealtı İlçemiz de en fazla atık pil toplayan Okul ünvanını kazandınız. Sadece İlçemizin değil tüm dünyanın ekolojik yapısının korunması ancak sizler gibi duyarlı öğrencilerimiz ve vatandaşların bilinçli yaklaşımıyla olmaktadır" dedi.

Ana sınıfının çatısı yenilendi..
Okul yönetimi, öğretmen ve öğrencilerin sorunlarını da dinleyen Başkan Genç, Ana Sınıfı’nın akan çatısının Belediye imkanlarıyla yenilendiğini, peyzaj, çevre düzenlemesi ve futbol sahasının yapılması konusunda da her türlü desteği vereceklerini söyledi. Okul Müdürü Durmuş Ay yaptığı açıklamasında, "Bölgemizin köklü okullarından Kömürcüler İlköğretim Okulu’nun eksikliklerinin giderilmesi konusunda Döşemealtı Belediyemiz ile işbirliği içerisindeyiz. Bu vesile ile atık pil kampanyasında bölge okulları arasında birinci olmaktan da son derece mutluyuz, öğretmen arkadaşlarım, velilerimiz ve çocuklarımızı bende tebrik ederim" diye konuştu.

HABER / Mehmet BULUT


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder