2 Ekim 2014 Perşembe

Sokak kedileri sahipsiz değil

Sokak kedileri sahipsiz değil
Büyükşehir Belediyesi, şehrin çeşitli noktalarına yerleştirdiği kedi evleriyle sokak kedilerine sahip çıkıyor. Kedilerin yerleştirildiği yerlerden biri olan Düden Şelalesi’ne mini bir hayvanat bahçesi kurulması için de çalışmalar başladı.


Antalya Büyükşehir Belediyesi, sahipsiz sokak kedilerine yaptığı özel korunaklı barınakları
yaygınlaştırıyor. Şehrin çeşitli noktalarındaki parklara kedi evlerinden bir tanesi de Düden Şelalesi’ne yerleştirildi. Kedi evlerinde yardıma muhtaç sahipsiz sokak kedilerinin,

Büyükşehir Belediyesi veterinerleri tarafından periyodik olarak aşıları ve muayeneleri yapılıyor. Düden Şelalesi’ndeki kedi evine ziyaretçiler de yoğun ilgi gösteriyor.

Düden Şelalesi çalışanları, “Kediler yeni evlerine çok alıştı, bizde onları çok sevdik. Belediyemizin sahipsiz hayvanları himayesi altına almış olmasından dolayı vatandaşlarımızda çok memnun. Kedileri sahiplenmelerinden ötürü bilhassa Büyükşehir Belediye Başkanımız

Menderes Türel’e teşekkür ediyorlar. Tabi bu durumdan bizler de çok mutlu oluyoruz” dedi.Şelale’ye mini Hayvanat BahçesiÖte yandan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Düden Şelalesi’ne 100 metrekare büyüklüğünde mini bir hayvanat bahçesi yapıyor. Hayvanat bahçesinde tavus kuşu, tavuk, keklik, sülün, güvercin ve tavşan olacak. Mini hayvanat bahçesi önümüzdeki günlerde ziyarete açılacak.

NesLihan BAT


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder