9 Ekim 2014 Perşembe

Başkan KÖSE AK Parti’de kongre sürecini anlattı

AK Parti’de kongre süreci
Adalet ve Kalkınma Partisi’nde (AK Parti) kongre takviminin 6 Kasım 2014 tarihi itibari ile
başlayacağını dile getiren İl Başkanı Av. Mustafa Köse, delege seçimlerinin 15-16 Ekim 2014
tarihlerinde yapılacağını açıkladı. Başkan Köse, Aralık- Şubat arasında Başbakan Prof. Dr. Ahmet
Davutoğlu’nun da katılımı ile gerçekleştirileceğini duyurdu.
İlçe başkanları ve partililerin de katılımı ile gerçekleştirilen 5. Olağan Kongre takvimi basın toplantısında AK Parti Antalya İl Başkanı Av. Mustafa Köse, 6 Kasım’da başlayacak olan ilçe kongrelerinin ardından il kongresinin yapılacağını ve son olarak da büyük kongrenin gerçekleştirileceğini ifade etti.


KONGRE TAKVİMİNİ AÇIKLADI
30 Mart seçimlerinde büyük bir sınav verildiğini kaydeden İl Başkanı Av Mustafa Köse, “Çok önemli bir başarı elde ederek Antalya’da Büyükşehir’i AK Partili belediye başkan adayı Menderes Türel kazanmış oldu. Bu Antalya için bir dönüm noktası olmuştur. Özellikle sahilleri parsellediklerini dile
getirenlere verilmiş en güzel cevaplardan bir tanesiydi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de 30 Mart
seçimlerinin üzerine partililerimizin çalışmaları ile 5,3 oyumuzu arttırarak AK Parti Antalya teşkilatı
başarılı bir sınav vermiştir. 2009 Yerel seçimlerinin kaybedilmesinin ardından ilk aşamada çok ciddi bir çalışma ortaya konularak 2011 seçimlerinin kazanılması ve ondan sonra 2014 seçimlerindeki başarılar ile taçlandırılmıştır.Daha önce 2010 yılında gerçekleştirildiğimiz kongre süreçleri teşkilatlarımızın uyum içersindeki gayretleriyle başarılı bir kongre süreci gerçekleştirdik. Bu oluşturduğumuz yönetimlerle çok ciddi bir çalışmalar sonucunda zaferlere ulaştık. Şimdi önümüzde bir kongre süreci daha var. Kongreler yenilenme süreçleridir. Kongrelerde olabildiği kadar çalışmalarımızda görev almış arkadaşlarımızı yönetime dahil etmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki genel seçimlere hazırlanma hedefimiz var. Kongrelerde mümkün olduğu kadar değişimlere de imza atıyoruz. Biliyorsunuz partimize çok ciddi katılımlar oldu. 2009 yılından buyana üye sayımız 70 binden 215 bine gelmiş bulunmaktayız. Bu katılımlar arasında tabiki başka partilerden gerek CHP’den gerek MHP’den katılımlar oldu. Onlarında dahil edilmesiyle ilçe teşkilatlarımızı daha da güçlendirerek önümüzdeki genel seçimlere hazırlanacak, yeni Türkiye’nin yeni kadrolarını da Antalya’da oluşturacağız. Kongre sürecinden önce 15-16 Ekim tarihlerinde delege seçimleri gerçekleştirilecektir. Mahallelerimizin tamamında delege seçimi eş zamanlı yapılacak. Kongre takvimimiz 6 Kasım 2014’de Demre kongresi ile başlıyor. 7 Kasım’da Alanya kongresinin ardından 8 Kasım’de Elmalı ve Korkuteli, 9 Kasım’da Finike ve Kaş, 14 Kasım Kumluca, 15 Kasım Akseki ve Gündoğmuş, 16 Kasım Kepez ve Konyaaltı, 22 Kasım Manavgat, 25 Kasım Gazipaşa, 28 Kasım İbradı, 29 Kasım Aksu ve Serik, 13 Aralık Döşemealtı ve Muratpaşa’nın ardından son olarak 14 Aralık Kemer ile ilçe kongrelerimizi tamamlıyoruz. İnşallah kongrelerimiz hayırlı olur. Elbette bir kısım yenilenmeler olacak. Yenilenme işin doğasında var. Yeni teşkilatlarla yeni Türkiye yolunda önümüzdeki seçimlere hazırlanacağız. İlçe kongrelerimizin tamamlanmasının ardından ise il kongremizi gerçekleştireceğiz. İl kongreleri için Aralık ve Şubat ayları arasında yapılacağı belirtiliyor. Bizler de büyük ihtimalle Başbakanımız ve AK Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun da katılımı ile Ocak ayı içerisinde yapmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE YÜKSELİŞ DÖNEMİ YAŞIYOR
 “AK Parti demokrasiye, milletin değerlerine, ülkemizin birlik ve beraberliğine gösterdiği sadakatle;
darbe kurallarını, vesayet sistemini ve gerileme dönemlerini sona erdirmiştir” diyerek konuşmasını
sürdüren AK Parti Antalya İl Başkanı Av. Mustafa Köse, “AK Parti ülkemizin siyasi tarihine Yükseliş Dönemi’ olarak kaydedilecek bu süreçte gayretli ve inançlı çalışmalarla birçok ‘Yapılamaz’ denilen icraatı gerçekleştirdi. Hayaller gerçek oldu. Ülkemizin ve insanımızın gelecek ümidini pekiştirdi.
Memleketimizin çehresini değiştirdi. Ekonomiden sağlığa, eğitimden ulaşıma, adaletten emniyete
kadar her alanda ülkemize ve insanımıza yakışır hamleler ortaya koydu. Başlatılan, bitirilen ve hala
devam eden büyük projelerle insanımıza haklı bir özgüven kazandırdı. Ekonomimiz büyüdü, Türkiye
bölgemizde ve dünyada itibarlı ve güvenli bir ülke haline geldi. AK Parti Birinci Olağanüstü Büyük
Kongresiyle, ülkesine ve dünyaya ortak akılla birlikte istikrara, güvene ve büyük hedeflerine olan
vazgeçilmez bağlılığının mesajını vermiştir. AK Parti, Birinci Olağanüstü Kongresiyle aynı salonda
halkın oyuyla seçilen Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın ve kongrede tüm katılanların ortak ittifakıyla seçilen Genel Başkanı ve Başbakanı Sayın Prof.Dr. Ahmet DAVUTOĞLU’nun ortaya koyduğu örnek tablo ile Türk Siyasi Tarihine damgasını vurmuştur. AK Parti’nin önümüzdeki hedefi; başlayan Beşinci Olağan Kongre Sürecimizle birlikte 2015 seçimlerinden başarıyla çıkmak, milletimize söz verdiğimiz gibi 2023, 2053, 2071 Türkiye’sine istikrarla, huzurla, gelişmeyle ve selametle ulaşmaktır. Milletimizin bizden beklentisi budur. Bugüne kadar siyaseti güçlendiren ve itibar kazandıran partimiz Beşinci Olağan Kongresinden elde edeceği güç, birlik beraberlik anlayışı ve kongrelerden çıkaracağı enerji ile milli iradeyi hâkim kılmaya devam edecektir. Kongrelerimiz tüm vesayet kalıntılarının, paralel yapının, milletimize musallat olan tüm musibetlerin tasfiye edilmesinin kaynağıdır. Kongrelerimiz büyük medeniyetimizin tüm değerleriyle milletimizle buluşma ve geleceğe taşınma iradesinin kaynağıdır. Nihayetinde kongrelerimiz, 2015 seçimlerine hazırlandığımız bu dönemde aziz milletimizden yeniden güç alacak partimizin ve teşkilatlarımızın tazelenme, yenilenme, kuvvet kazanma, 2023, 2053, 2071 hedeflerine ulaşma iradesinin kaynağıdır.Ve kongrelerimiz millet egemenliğinin, millet iradesinin ve millet iktidarının kaynağıdır. AK Parti, bu yeni aşamada milletin sesi olmaya devam edecektir. Daima milletimizin yanında olmaya, milletimizin dilini konuşmaya, onunla olan gönül bağını korumaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

HABER / Mehmet BULUT


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder