2 Şubat 2014 Pazar

TÜREL’’Konyaaltı ve Antalya için çok güçlü bir kadroyla yola çıktık’’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Antalya Milletvekili ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, Konyaaltı ve Antalya için çok güçlü bir kadroyla yola çıktıklarını bildirdi.
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Biz ülkenin itibarını artırmaya çalışırken Türkiye’yi en güçlü ülke yapmaya çalışırken ayağımıza çelme takmaya çalışıyorlar. Bunu yaparken ülkeyi tökezletiyorlar. Acaba bunlar, bunların umurunda mı?" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Antalya Milletvekili ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel ve partilileriyle Konyaaltı ilçesindeki bir otelde düzenlenen aday tanıtım toplantısına katılan Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, sürekli yurt dışı gezilerine gittiklerini, 11 yıldır uyguladıkları reformlar ve çıkardıkları yasalarla ülkeyi daha da çağdaşlaştırdıklarını, ileriye taşıdıklarını bildirdi.
Gece gündüz Türkiye için çalıştıklarını, uluslararası arenada ülkenin itibarını artırmak için çalıştıklarını, bir taraftan da "Suriye’ye barış gelsin" diye aktif çalıştıklarını belirten Çavuşoğlu, "Sadece seçimi kazanalım, kampanya yapalım demiyoruz. Türkiye’yi düşünüyoruz, Türkiye için çalışıyoruz" ifadesini kullandı.
Yerel seçimin, sıradan bir seçim olmadığını vurgulayan Çavuşoğlu, 30 Mart’ta iki önemli mesaj verileceğini anlattı. Öncelikle AK Parti’li adayların seçimleri kazanacağını ve milletin hak ettiği hizmete kavuşacağını söyleyen Çavuşoğlu, "İkinci mesajımız ise 30 Mart’taki seçimle bu ülkede, bu memlekette egemenliğin kayıtsız, şartsız milletin olduğunu bir kez daha göstereceğiz. Birileri senaryolar yazsın, kendilerine göre hesaplar yapsınlar. Rabbimin de bir hesabı var, bu milletin de göreceği bir hesap var" değerlendirmesinde bulundu.
2002’de, AK Parti’nin iktidara gelemeyeceğini düşünenlerin büyük bir hayal kırıklığına uğradıklarını ve partisinin tek başına iktidara geldiğini belirten Çavuşoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için "Muhtar olamaz" denildiğini ancak onun 11 yıldır başbakanlık yaptığını hatırlattı.
AK Parti’yi engellemek için Sincan’da tankların yürütüldüğünü, muhtıralar, bildiriler gönderildiğini, Danıştay saldırıları, cinayet girişimleri, senaryolar hazırlandığını ifade eden Çavuşoğlu, bunları yapanlara milletin her seçim gereken dersi verdiğini dile getirdi.
Partisinin, millete cumhurbaşkanını seçme hakkı verdiğini, bunun da engellenmek istendiğini savunan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:
"Yine AK Parti üzerinde aynı senaryoları yapıyorlar. Hedef, AK Parti’ye ve bu millete cumhurbaşkanını seçtirmemek, Recep Tayyip Erdoğan’ın önünü kesmek. 30 Mart’ta bu ülkede egemenliğin kayıtsız, şartsız milletin olduğunu, son sözü milletin söylediğini göstereceğiz. O yüzden 30 Mart seçimi çok önemli. Biz ülkenin itibarını artırmaya çalışırken Türkiye’yi en güçlü ülke yapmaya çalışırken ayağımıza çelme takmaya çalışıyorlar. Bunu yaparken ülkeyi tökezletiyorlar. Acaba bunlar, bunların umurunda mı?"
Türkiye’ye yurt dışından, oralardaki soydaşların gözünden bakılması gerektiğine işaret eden Çavuşoğlu, bugün yurt dışında yaşayan Türklerin, Türkiye ile gurur duyduğunu anlattı.
Yurt dışında yaşayan Türklerin, önceden Türkiye’deki eksik demokrasi, kötü ekonomi yönetimi nedeniyle Türk olduğunu söylemekte çekindiğini vurgulayan Çavuşoğlu, bugün ise Türkiye’nin, AK Parti’nin reformları sayesinde yükseldiğini, hukuk devleti olduğunu, askeri vesayetin bittiğini, sivil demokrasinin geldiğini ve bunlardan dolayı yurttaşların ülke ile gurur duyduğunu söyledi.
Hem Türkiye’nin kendi değerleri üzerinde durduklarını hem de uluslararası platformda ülkeyi hak ettiği itibara ulaştırdıklarını aktaran Çavuşoğlu, "Her türlü direncin karşısında duracağız, engellerin hepsini aşacağız. 30 Mart akşamında da nasıl bir davaya inandığımızı, hizmet istediğimizi dosta düşmana, içeriye ve dışarıya göstereceğiz" diye konuştu.
"Bizim projeleri ’itibarsızlaştıracağız’ diye senaryo kurmayın"
Türel ise Konyaaltı’nın senelerdir layık olduğu hizmeti alamadığını belirterek, Konyaaltı ve Antalya için çok güçlü bir kadroyla yola çıktıklarını bildirdi.
CHP tarafından Konyaaltı ve Muratpaşa ilçelerinde adaylarının açıklanmadığını anımsatan Türel, "Adaylarını açıklamaktan çekiniyorlar. Seçim kapıda, niye açıklayamıyorsunuz? ’Makam kavgası, mevki kavgası başlarsa tehlike kapıdadır’ diye korkuyorlar" dedi.
Antalya’nın, dünya şehirleriyle yarışacak hizmetlerle donatılması gerektiğini ifade eden Türel, 5 yılda kaybedilen 15 yılı telafi etme zamanının geldiğini ve yapılacak daha çok işlerinin bulunduğunu kaydetti. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bir yılda bir festivale 50 milyon lira harcama yapıldığını ama asıl hizmetlerin unutulduğunu öne süren Türel, "Festivallere karşı değiliz. Bu kardeşiniz, yaptığı festivallerle Antalya’ya Hollywood, Yeşilçam starlarını getirdi ama bunları yaparken kavşakları unutmadı. Antalya’nın ihtiyacı neyse onları yaptı. Bunların hepsini yapabilecek kadrolar AK Partili kadrolarda mevcut" görüşlerini iletti.
AK Parti’li kadrolar olarak alınlarının ak olduğunu ve hiçbir çekinceleri bulunmadığını dile getiren Türel, "Antalya’ya hizmet noktasında ne yapacağını söylemekten aciz olanlar bir ayakkabı kutusunun arkasına takılıp gidiyor. Siz önce Antalya’ya ne yapacaksınız onu söyleyin, bizim projeleri ’itibarsızlaştıracağız’ diye senaryolar kurmayın" dedi.
"Almanya’da Türkiye ile gurur duyuyoruz"
Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletinin milletvekili Mustafa Erkan da Türkiye’nin doğru yolda ilerlediğini ve Almanya’da Türkiye ile gurur duyduklarını belirtti.
AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, tutamayacakları sözü vermeyeceklerini, verdikleri sözü de sonunda ölüm olsa da yerine getireceklerini belirtti. 30 Mart’ta her şeyin değişeceğini ve Antalya’ya, Konyaaltı ilçesine nasıl hizmet yapılacağını herkesin göreceğini anlatan Köse, seçim için partililerden çok çalışmalarını istedi.
Türkiye’de birtakım oyunlar oynandığını savunan Köse, tarih boyu bu oyunları oynayanların bir şekilde başarılı olduklarını ancak bugün başarılı olamayacaklarını ifade etti.
AK Parti’yi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı bitirmek amacıyla yolsuzluk iddialarının ortaya atıldığını öne süren Köse, "Yolsuzluk iftiralarıyla Türkiye’yi sadece enerji maliyetleri açısından 120 milyar dolar zarara soktular. Bu operasyon çıkmadan hemen önce kimlerin dolar, döviz aldıklarına iyi bakın. Mesele yolsuzluk, dershane meselesi değilmiş, mesele Recep Tayyip Erdoğan’ı bitirme meselesiymiş ama korkmayın, Allah da bizimle beraberdir, bu millet de" diye konuştu.
AK Parti Konyaaltı Belediye Başkan adayı Mehmet Remzi Sadi, Antalya’nın 5 yıldır kötü yönetildiğini, sorunların adeta kangren haline geldiğini iddia etti. Sadi, 30 Mart sonrasında Antalya ve Konyaaltı’nın susayan hizmetlerine kavuşacağını belirtti. 
Toplantıya, AK Parti Antalya Milletvekilleri Sadık Badak, Hüseyi Samani ve Gökçen Özdoğan Enç ile partililer katıldı.
Çiçek atan çocuklar haline getirilmesini önemsiyoruz
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, seçim otobüsüne iki çocuk tarafından yapılan taşlı saldırıyla ilgili, "Biz bu çocuklarımızın çiçek atan çocuklar haline getirilmesini önemsiyoruz" dedi. 
Türel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nahoş bir olayla karşılaştıklarını belirtti. Siyasette nezaketi önemseyen bir anlayışla seçim kampanyasını yürüttüklerini ifade eden Türel, "Kim ne yaparsa yapsın, biz kararlılıkla, azimle, cesaretle yolumuza devam ediyoruz. Azmimizi, cesaretimizi bu veya benzeri olaylar hiç bir zaman kıramaz. Başbakanımızın söylediği gibi beyaz kefenlerimizi giyerek yola çıktık, aynen devam ediyoruz" diye konuştu. 
Çocuklar hakkında şikayette bulunmadığını dile getiren Türel, ülke genelinde taş atan çocukların topluma kazandırılması konusunda mücadele ettiklerini kaydetti. 
Türk siyasetinin bir daha böylesine istenmeyen olayları görmemesi temennisinde bulunan Türel, "Taş atan kişiler çok küçük, 10 ve 11 yaşlarında. Biz bu çocuklarımızın çiçek atan çocuklar haline getirilmesini önemsiyoruz. Bu konuda TBMM’de düzenleme yapıldı. Bu çocuklarımızın kandırılmış çocuklar olduğunu, başka yöne yönlendirilmiş olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder