9 Şubat 2014 Pazar

Menderes Türel’den Finike’ye yatırım müjdesi

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, Finike Bölge Hastanesi’nin temelinin Haziran - Temmuz, Adliye Sarayı’nın temelinin de bu yıl içinde atılacağı müjdesini verirken, ilçenin içme suyu sorunu ile Hal sonunun çözümü konusunda da söz verdi.
Türel dün, Finike Hasyurt’ta esnaf ziyareti yaptı. Turunçova ve Yeşilyurt beldelerinde seçim ofislerinin açılışını yapan Menderes Türel, daha sonra Kumluca’da aday tanıtım toplantısına katıldı ve pazar yeri esnafı ile vatandaşlarla buluştu..
Menderes Türel, Finike ve Kumluca’da yaptığı konuşmalarda Kumluca’ya yapılan yatırımları anlattı. Finike’ye yapılacak yatırımlarla ilgili de şu bilgileri verdi’’ İşte şimdi buraya gelirken elimiz boş gelmeyelim dedik. Hastane meselesi ne oldu diye merak edenlere buradan duyurulur… Projeleri hazır. Hastanenin temelini inşallah atacağız. Biz laf kalabalığı yapmıyoruz. İcraat yapıyoruz. Hizmet yapıyoruz hizmet… 
Şimdi gidin gelen adaylara sorun bakalım; Hastane nereye yapılacak diye. Yerini bile bilmezler. Buranın yer sorununu çözmek için, üç senedir uğraştı bu kardeşiniz. Finike’deki benim değerli arkadaşlarım, teşkilattaki arkadaşlarım Ankara’yı yol ettiler bu işi çözmek için. Arazi problemini çözdük. Üç ay sonra ihalesi yapılıyor. Haziran ya da Temmuz ayında, Finike Bölge Hastahanesi’nin temelini hep beraber dua ederek açacağız. Finike’ye hayırlı olsun. Finike Adliye Binası’nın yer sorunu vardı. Nail başkanım sağ olsun, belediyeye ait bir mülkiyetin 6 dönümünü ayırdı. Dedi ki bu Finike’ye lazım, derhal gereken desteği verdi. Şimdi adliye binasının da projeleri bitiyor. Adliye binasının da çok kısa bir sürede, bu sene içerisinde inşallah temelini atıyoruz. Başgöz Barajı’na gelirsek; bu yatırım 50 trilyonun üzerinde bir yatırım ve Finike’nin, Turunçova, Yeşilyurt, Hasyurt bütün bölgenin içme suyu ve sulama problemini bitirecek. Bu projeyle ilgili Başbakanımız geldiğinde talimatları verdi. Şimdi bunun da çalışmaları hazırlanıyor ve bu sene içerisinde inşallah Başgöz Barajı’nın da temelini atıyoruz. O da Finike’ye hayırlı, uğurlu olsun.’’Konuşmasını ’’Bakın bizde söz senettir haa … Onu da söyleyeyim, Menderes söyledi mi unutup gitmez ötekiler gibi. Allah’a şükür bu kardeşiniz, Antalya’da bütün sözlerini yerine getirmenin onuruyla, şerefiyle, yüz akıyla sizin aranızda geziyor değerli arkadaşlar’’ diyerek sürdüren Türel:
’’Söz verdik mi yaparız. Bunu herkes böyle bilsin. Ama başkaları ’seçimden önce salla gitsin, seçimden sonrada unut gitsin’ onların siyaseti budur. Finike’ye toptancı hali de biz yapma sözü veriyoruz. Bu da bu kardeşinizin işi. Senelerdir Antalya’da toptancı hali işini en iyi biz yürüttük. Biz gittik bir sürü problem. Toptancı hal projesini yine Büyük Şehir Belediye Başkanı olarak 30 Mart’ta sizin oylarınızla göreve geldiğimizde bu kardeşiniz yapacaktır. Bunun da sözünü veriyoruz. Bu makamı bize emanet ederseniz
bu emanete ihanet etmeyiz.’’

Türel, Finike, Turunçova, Yeşilyurt, Hasyurt, Kumluca’ya bir çok kez geldiğini ve bu topraklarda büyüdüğünü, bu toprakların çocuğu olduğunu hatırlatarak sözlerini şöyle tamamladı:
’’Ben buralara çocukluğumda geldim. Babamın Adalet Partisi’nde hizmet ettiği, siyaset yaptığı zamanlarda küçücük çocukken, elimde Adalet Partisi bayrağıyla geldim. Büyüdüm gençliğimde geldim, Ticaret Sanayi Odası Başkanı olarak gene geldim. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, Millet vekili olarak geldim. Ak Parti’nin Genel Başkan Yardımcısı olarak çok geldim. Bizler sadece sizleri seçimden seçime hatırlayanlardan olmadık. Bizler buralara seçimden öncede gelen, seçimden sonra da Finike’yi, Kumluca’yı unutmayan siyasilerden olduk. Bununla da şeref duyuyoruz. Ancak değerli arkadaşlar, Finike, Turunçova, Hasyurt, Yeşilyurt ve Kumluca’nın meselelerini çözmek için buraları iyi bilmek lazım. Buraları yaşamak lazım. Biz her zaman söylüyoruz; Antalya’da yaşamaya karar veren herkes bizim kardeşimizdir, hemşerimizdir. Mesele Antalya’da yaşamak, Finike’de, Kumluca’da yaşamakta değildir. Mesele Antalya’yı yaşamak. Fnike’yi, Kumluca’yı yaşamaktır. Burayı yaşarsanız, buranın sorunlarını kendinize dert edinirseniz, o dertleri çözersiniz.’’Menderes Türel’in Turunçova beldesindeki seçim ofisi açılışında DYP’li BelediyeBaşkanı Mehmet Salur da bir konuşma yaptı ve Finike’ye hizmet için Ak Parti’ye katıldığını, bundan böyle Nail Dülgeroğlu ile birlikte Ak Parti’de hizmet edeceğini açıkladı.
HABER/ Mehmet BULUT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder