2 Şubat 2014 Pazar

Antalya’nın yeniden hizmetle buluşma zamanı geldi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, Antalya’nın yeniden hizmetle buluşma zamanı geldiğini söyleyerek AK Parti’li kadroların neler yaptığını Kepez’in herkese gösterdiğini ifade etti. 
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’yi küçültmek isteyen, AK Parti’yi iktidardan indirmek isteyen güçlerin olduğunu ancak bunların başarılı olamayacağını söyledi.
Çavuşoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel ile Kepez Arena’da düzenlenen aday tanıtım toplantısına katıldı. 
Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, Antalya Büyükşehir Belediyesinde 30 Mart akşamı fetret devrinin sona ereceğini, AK Parti’li anlayışın tekrar göreve geleceğini ifade etti. 
Türkiye’ye, iktidara, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yapılmak istenenleri herkesin gördüğünü ancak hiçbir gücün kendilerini yollarından alıkoyamayacağını dile getiren Çavuşoğlu, milletin dışında hiçbir vesayeti kabul etmediklerini, millete güvendiklerini ve millet neyi emrederse onu yapacaklarını belirtti.
Çavuşoğlu, "Türkiye’yi faiz lobisine mahkum etmek istiyorlar, Türkiye’yi küçültmek istiyorlar, AK Parti’yi iktidardan indirmek istiyorlar ama ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye’yi küçültemezler, Türk ekonomisini küçültemezler. Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde ihracatta 2014 yılının ocak ayında rekor kırdık. Durmadan çalışıyoruz" dedi. 
Türkiye’nin dünyada ilgi odağı haline geldiğini anlatan Çavuşoğlu, Fransa Cumhurbaşkanının yakın zamanda Türkiye’ye geldiğini hatırlattı. Türkiye ile 22 yıldır çalışmadıkları için 22 yıllarını "kayıp" olarak değerlendirdiklerini vurgulayan Çavuşoğlu, "Yurt dışında da Türkiye’ye karşı büyük bir ilgi ve sevgi var. Türkiye’nin dünya aktörü olduğunu herkes kabullenmiş. Türkiye’nin ekonomisinin dünya için ne kadar önemli olduğunu kabullenmiş bir Avrupa var" diye konuştu.
Avrupa Birliği’nin önemli olduğunu ancak sadece Avrupa Birliği ülkelerine değil, dünyanın her yerine gittiklerini belirten Çavuşoğlu, iş adamlarıyla gittiklerini, ortak yatırımlar yapıldığını ve Türkiye’nin bu şeklide büyüdüğünü, dünyanın önemli bir aktörü haline geldiğine dikkati çekti. 
Türkiye’yi, Avrupa’da hak ettiği yere getirmeyi amaçladıklarının altını çizen Çavuşoğlu,  şunları söyledi:
"Türkiye, AK Parti iktidarı sayesinde bugüne kadar Avrupa Birliği nezdinde ilk defa müzakerelere başlamıştır. Bugün Türkiye, yaptığımız reformlarla Avrupa standartlarına, bizim de hayal ettiğimiz Avrupa değerlerine ilk defa bu kadar çok ulaşmıştır. Bazı kesimler ’AK Parti iktidarı acaba Türkiye’yi başka yerlere mi götürüyor’ diye konuşuyor. Elbette dünyanın her yerine gideriz, İslam dünyasına da Türkiye Cumhuriyetlerine de Uzak Doğu’ya da gideriz. Dünyanın her yerine gideriz. Her yerinde bulunuruz, her uluslararası platformlar nezdinde de söz sahibi olmak için Türkiye’nin söz sahibi olması için çaba gösteririz. Attığımız her adım, çıkardığımız her yasa Türkiye’yi Avrupa Birliği’ne biraz daha yaklaştırmıştır. Bizim çıkardığımız her yasa, her reformumuz Türkiye’yi ileri medeniyetler seviyesine götürmüştür. Kim ne derse desin bu gerçeği hiç kimse değiştiremez."
"Kaynakları halka hizmet edeceklere emanet edin"
Antalyalı milletvekilleri olarak uyum içinde hizmet ettiklerini vurgulayan Çavuşoğlu, Başbakan Erdoğan’ın desteğiyle Antalya’ya gelecek yatırımların önünü açtıklarını ifade etti. Antalya’ya ne yapıldıysa bugün hangi çalışma varsa devlet tarafından yapıldığını dile getiren Çavuşoğlu, yerelde hizmet göremediklerini, Antalya’nın 5 yıldır fetret devri yaşadığını söyledi.
Antalyalılara değil, ideolojik görüşlere hizmet edildiğini savunan Çavuşoğlu, "30 Mart’ta fetret dönemini sona erdirmemiz lazım. Daha büyük hizmetleri getirebilmemiz için Antalya’dan Ankara’ya projeler gelmesi lazım ki Ankara da ödenek göndersin. Biz siyasi ayrım yapmıyoruz, belediyecilikte ideolojik olmaz. Hangi başkan proje getiriyorsa ona destek veriyoruz" diye konuştu. 
Antalya’dan bir proje gelmediği takdirde kaynağın da gelmesinin mümkün olamayacağını belirten Çavuşoğlu, şöyle devam etti:
"Büyükşehir Yasası ile Antalya’nın bütçesi iki kat arttı. Bu bütçeyi iyi kullanabilecek insanların göreve gelmesi gerekir. AK Parti’li kadrolara hizmet noktasında güveniyoruz. Bu kaynakları ideolojik amaçla kullananlara değil, halka hizmet edecek arkadaşlara emanet etmeliyiz. Bir yere hizmet gelebilmesi için huzur olması lazım. Büyükşehir ile alt belediyeler arasında aynı partiden olmasına rağmen çekişmeler var. Okul yapmak istiyorsunuz, imar sorununa takılıyorsunuz. Antalya Batı Çevre Yolu’nu yapmak istiyorsunuz, para var, her şey var, belediyeler sorunu çözmediği için tamamlayamıyorsunuz."
Çavuşoğlu, Antalya’yı Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olarak nitelendirerek, Antalya ne kadar güzel olursa Türkiye’nin de vitrininin o kadar güzel olacağına işaret etti. Çavuşoğlu, Türkiye’nin gerçek sahibinin millet olduğunu, 30 Mart’ta son sözü milletin söyleyeceğini tüm dünyaya göstereceğini kaydetti. 
"Denizin nimetlerini Kepez’e kazandıracağız"
Türel de kaldırım belediyeciliğini marifet sayıp Antalya’ya hizmet ettiklerini söyleyenlerin, aslında Antalyalılarla dalga geçtiklerini öne sürdü. Antalya’nın yeniden hizmetle buluşma zamanı geldiğini anlatan Türel, AK Parti’li kadroların neler yaptığını Kepez’in herkese gösterdiğini ifade etti. 
Antalya’yı iki kanatla uçan bir şehir haline getirilmesini isteyen Türel, "Hakan başkanla biz denizi getirmeye çalışıyoruz. Denizi buraya getirmeyeceğiz, denizin nimetlerini Kepez’e kazandıracağız" dedi.
Antalya ve tüm ilçeleri için projelerin hazır olduğunu dile getiren Türel, güçlü kadrolarla yola çıktıklarını söyledi. 
AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse de AK Parti’nin yolsuzlukla ithaf edildiğini belirterek, "Bize yolsuzluk ithaf edenler, bunların altında ezilecek. Bizim derdimiz hizmet. Bunun için de gece gündüz çalışıyoruz" diye konuştu. 
Yeniden aday gösterilen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise yalan yanlış kafa karıştıran, kandırma politikası güden vaatlerle halkın önüne çıkmadıklarını, halka verdikleri sözleri yerine getirdiklerini, bundan sonra da yollarına böyle devam edeceklerini söyledi. Kepez’in 5 yılda çehresinin değiştiğini vurgulayan Tütüncü, bugün ise Antalya’nın bütün belediyelerince takip edilen, izlenen, taklit edilen hale geldiğini kaydetti.
Bakan Çavuşoğlu’nun, CHP’den AK Parti’ye geçen bir kişiye rozetini taktığı toplantıya, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, AK Parti Antalya milletvekilleri Hüseyin Samani, Sadık Badak, Gökçen Özdoğan Enç ile partililer katıldı.

Toplantı öncesinde de vatandaşları selamlayan Çavuşoğlu, Türel, Tütüncü ve milletvekilleri, vatandaşlara karanfil dağıttı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder