28 Şubat 2014 Cuma

Türel: Sosyal denge sözleşmesini çıkaran benim

Belediye Başkanı olduğu zaman "Sosyal Denge Sözleşmesini" kaldıracağı iddialarına  cevap veren Menderes Türel, sözleşmeyi uygulamaya koyan kişinin kendisi olduğunu hatırlattı.
Sözleşmenin tüm Türkiye’de uygulanması için TBMM’de yaptığı çalışmaları anlatan Türel "Sosyal
Denge Sözleşmesinin bugün Türkiye’de uygulanmasına vesile olan kişinin, şimdi sosyal denge sözleşmesini uygulamayacağını söylemeye cesaret edenlere söylenecek bir tek söz vardır. Bu attığınız yalana kargalar bile güler" dedi. Türel "Atıyorken destekli atmak lazım" diyerek rakiplerinin ayarı kaçırmamalarını istedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Toplumun farklı kesimleri ile bir araya gelen, esnafları iş yerlerinde, vatandaşları evlerinde ziyaret eden Türel son olarak  sendikalar ile buluştu. Türkiye’nin AK Parti iktidarı ile son 12 senede kat ettiği mesafeyi anlatan Türel, senelerdir çözülemeyen bir çok meselenin çözüm bulduğunu belirtti. Türel, sadece Antalya’da 14 katrilyonluk yatırım yapıldığını dile getirdi.

AK Parti’nin Türkiye’de maddi kalkınmayla birlikte manevi kalkınmayı
da kendisine şiyar edindiğini ifade eden Türel,"Demokrasi ve özgürlükler maddi yaptığımız yatırımlardan çok daha önemli, çok daha memleketin geleceğine yapılmış yatırımlardır. Bir ülkenin kalkınması için demokrasi ve özgürlükler vazgeçilmezdir." dedi.

Antalya’da bedava elektrik, yüz bin kişiye iş vaat edenlerin daha sonra "o bir sıfırı sonuna kim koydu?" diyerek mazeret ürettiğini söyleyen Türel, Antalya’nın artık hizmet belediyeciği istediğini kaydetti.
Türel sözlerini şöyle sürdürdü: "Heybesinde hizmet olmayanların işi gücü mazeret belediyeciliği, yalan dolan ve iftiradır. Çünkü yaptıklarıyla ilgili birşey söylemeye kalksalar söyleyebilecekleri birşey yok. Antalya’nın büyük projelere ihtiyacı vardır. O yüzden Antalya’ya büyük hedefler diye yola çıktık ve onun için bunları yerine getirmeye çalışıyoruz. Hizmetin adresi geçmişte Menderes Türel döneminde ak belediyecilik olmuştur. Bu tartışılmaz bir gerçektir şimdi yeniden biz bunu kazandırmak için yola çıktık."

Kendi çıkardığım sözleşmeyi kaldıracağımı söylüyorlar

Rakiplerinin hizmet üretemeyince, proje üretemeyince iftiraya sarıldığını aktaran Türel bu seçim döneminde gerçekle ilgisi olmayan birçok iftiraya maruz kaldıklarını kaydetti. Belediye çalışanlarına,"Menderes Türel göreve geldiğinde Sosyal Devlet Sözleşmesini kaldıracak" dendiğini anlatan Türel iddialara sert dille cevap verdi. Türel kaldıracağı idida edilen söyleşmeyi çıkaran, meclisteki çalışmaları ile tüm Türkiye’ye yayılmasını sağlayan kişinin kendisi olduğunu hatırlattı. Türel "İşte Allah şahittir Mürsel başkanım şahittir. Sosyal devlet sözleşmesini ben çıkardım. Bütçe komisyonunda iken alt komisyonda yer aldım. Sosyal denge sözleşmesi ile ilgili maddeyi belediyelerde uygulansın diye alt komisyona girdim. Mürsel başkanımdan yardım istedim ’başkanım gel yalnız kalmayayım birlikte savunalım’ dedim. Kanuna birlikte koyduk. Şimdi ben kendi çıkardığımbir kanunu uygulamayacakmışım. Buna kim inanır." dedi.

Atıyorsanız destekli atın

Rakiplerine seslenen Menderes Türel  "Ama atıyorken de destekli atmak lazım. Bazen böyle ayarı kaçırıp desteksiz atıyorlar. Sosyal denge sözleşmesini mecliste Ak Parti gurubu adına savunan milletvekili bu kardeşiniz. Şimdi Türkiye’de sosyal denge sözleşmesini çıkartan ve onun çıkmasında hem kanunda hem teklifte imzası olan bunu mecliste savunan bunun çıkması için yerel yönetimler başkanı sıfatıyla her türlü gayreti ortaya koyan birine diyorlar ki ’Menderes Türel gelirse Sosyal Denge Sözleşmesini’ kaldıracak." şeklindi konuştu.

Bu iddialara kargalar bile  güler

Kendi çıkardığı kanunu uygulamayacağı iddialarını ortaya atanların kargaları bile güldüreceğini savunan Türel  "Sosyal Denge Sözleşmesinin bugün Türkiye’de uygulanmasına vesile olan kişinin, şimdi Sosyal Denge Sözleşmesini uygulamayacağını söylemeye cesaret edenlere söylenecek bir tek söz vardır. Bu attığınız yalana kargalar bile güler." dedi.


Türel 2009 senesindeki seçim kampanyası öncesinde karşılık buldu, diye umut edip, yeniden iftiraya sarılmaya çalışanların en iyi cevabı 30 martta alacağını ifade etti. Türel "Bu ve benzeri iftiraları hep atarlar. Ama bir arkalarına baksalar gerçeği görseler belki utanırlar ama arka arkaya yalanlar attıkları için maalesef utanacak bir yüzleri kalmadığından hala yalanla yollarına devam etmeye çalışırlar. Biz doğrudan şaşmıyoruz biz haktan şaşmıyoruz biz adaletten şaşmıyoruz." şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder