22 Şubat 2014 Cumartesi

KÖSE “Köyde oturan vatandaşımızın kaybı değil kazancı olacak”

AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse ilçe gezilerini sürdürürken yeni belediye kanunu ile birlikte gelen hakları anlattı ve “Köyde oturan vatandaşımızın kaybı değil kazancı olacak” dedi.

Yeni Büyükşehir yasası ile birlikte köylerin hizmete doyacağını dile getiren İl Başkanı Mustafa Köse, köylerde kazanılan hakların kaybolmayacağını aksine şehirlere verilen hizmetin aynısın köylere de verileceğini söyledi.
İl Başkanı Köse, söz konusu yasanın, köylerin ve beldelerin lehine işleyecek bir yasa olduğu düşüncesini ifade ederken, “Bu yasa öncelikle, köyleri ilçelere, ilçeleri şehre taşıyan yolların Büyükşehir tarafından yapılmasını sağlayacak. Özellikle anayollarımız şehirlerarası yollarımızın standardında olacak. Köydeki kazanılmış haklarınız aynen devam edecek. Daha önceki tüm hak ve avantajlarınız, her türlü imkanlarınız, yine köylülerin lehine devam edecek. Antalya genelindeki belediyelerimizin gelirleri yüzde 100 artıyor. Artık, köylü-şehirliye farklı hizmet gitmeyecek, aynı hizmet verilecek, aynı imkanlar sunulacak. Yollarımız daha güzel olacak” dedi.
Başkan Mustafa Köse, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Mart yerel seçimlerinin ardından her türlü tarım ve hayvancılık faaliyetini destekleme yetkisi kazanacağının altını çizdi ve  “Dolayısıyla, köylülerimiz tarımla, hayvancılıkla, besicilikle ilgili her türlü imkanı daha fazla kullanma şansı bulacak” şeklinde konuştu.
KÖYLERE YATIRIM BÜTÇESİ AYRILACAK
Köse; Köylerde,  beldelerde daha çok hizmetin yolu açılarak her bölgemiz zenginleşecek. Bunu somut olarak söylemek gerekirse, Büyükşehir Yasası ile Antalya Büyükşehir Belediyesine gelen kaynak iki bucuk kat artıyor. Yasayla gelen kaynakla hem Büyükşehir, hem de ilçe belediyesinin bütçesinden yüzde 10 oranında yatırım payı köylere aktarılacak. Mahalleye dönüşen beldelerde belediye personeli hak kaybına uğramayacak ve belediye binaları hizmet binası olarak vatandaşa hizmet aynı şekilde aksamadan gidecek. Köyler hiç bir şekilde mağdur edilmeyecek. Köylerde belediye vergi ve harçları 5 yıl süreyle alınmayacak. Köylerimizde içme suyu ihtiyacı olmayan hiçbir yer kalmayacak. Sulama suyu ihtiyaçları ortadan kaldırılacak, köyün enerji ihtiyacından tutun en basit yol ihtiyacına kadar tamamı karşılanarak köylerimiz kalkınacak.

KÖYLÜNÜN DEĞERİNİ EN İYİ BİZ BİLİRİZ
İl Başkanı Köse, “Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın için geçtiğimiz günlerde kırsalın oyundan kendisine fazla rağbet olmadığını buna cevaben de Akaydın,  Çok önemli değil, kırsalın oyu sadece yüzde 23’tür demiştir. Kendisinin köylere, köylüye ve kırsala verdiği değeri çok net bir şekilde göstermiştir. Ama biz Büyükşehir ve ilçe belediyelerini kazandığımız zaman köylerin çok daha güzel yerler olacağına ve vatandaşımızın hiç bir şekilde mağdur olamayacağına hayatının çok daha ucuzlayacağına ürünün daha fazla para edeceğine garanti ediyoruz” diye konuştu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder