19 Kasım 2011 Cumartesi

Türel'den 2B Açıklaması


AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da katıldığı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında, vatandaşların yapı bedellerinin geçmişte 2B arazilerinde ödedikleri ecrimisillerden düşülerek, mağduriyetlerinin giderilmesi yönündeki teklifinin kabul gördüğünü açıkladı.
Menderes Türel, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bütçesi'nin görüşülmesi sırasında, 2B yasasıyla ilgili söz alarak bir konuşma yaptığını duyurdu. Türel, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, 2B yasasıyla ilgili hazırlıkların son aşamaya geldiğini hatırlattığını belirtti.
Temmuz 2004'te, 2B arazilerine yapılmış yapıların devlet mülkiyetinde olduğuna dair kaçağı engellemek için bir yasa çıkartıldığını hatırlattığını ifade eden Türel, komisyondaki konuşmasıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamasında, "2004'ten sonra bu araziler üzerinde yapılan kaçak yapılar maalesef kısmen de olsa devam etmiştir. Tabii, yasa gereğince gerek Milli Emlak Genel Müdürlüğü gerekse Orman Genel Müdürlüğü bunlarla ilgili ecrimisil uygulamalarına da devam etmişlerdir." dedi.
Konuşmasında, bu konunun çok sayıda vatandaşı ilgilendiren bir ayrıntı olduğuna dikkat çektiğini kaydeden Türel, "Ancak, şimdi 2B arazilerinin satışı gündeme geldiğinde, vatandaşlar buralarla ilgili ecrimisil ödemelerini de yapmış olmalarına rağmen, bu yapıların devletin yapısı olarak kanun gereğince kabul edilmesi çerçevesinde, yeniden satış bedelleri belirleniyorken, vatandaşların kendi yapmış olduğu yapılara da bu nedenle yeniden bir bedel ödemesi söz konusu olabilir. Vatandaşların geçmişte Ödemiş olduğu ecrimisil bedelleri var ise bu rakam takdir edilen yapı bedelinden düşülerek vatandaşın mağduriyeti önlenmiş olur." ifadesine yer verdi.
Menderes Türel, yazılı açıklamasında şöyle dedi: "Orman Bakanı Veysel Eroğlu da Türel'in verdiği bilgi ışığında yeni düzenlemelerin yapılacağını söyledi. Buna göre, mülkiyet fiyat tespiti sırasında 2B arazilerindeki yapı bedelleri, daha önce ödenmiş bulunan ecrimisil bedellerinden düşülecek. Yeni hazırlanmakta olan 2B yasa tasarısı hazırlıkları, Türel'in uyarısına göre şekillenecek."
Haber Kaynağı: haberlercom
www.serihaber.biz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder