28 Kasım 2011 Pazartesi

BEYRUT KAPISINI ARALADIK


DÖSİAD’ın Beyrut Çıkartması işadamları arasında olumlu sonuçlar vermeye başladı. İkili görüşmelerde Beyrutlu ve Antalyalı işadamları işbirlikleri için start verdiler.


Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Beyrut’a giden DÖSİAD üyeleri Antalya-Beyrut arası ticaret ilişkilerini geliştirmek için temaslarını sürdürüyor. DÖSİAD Yönetim Kurulu hafta sonunda Beyrut Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Dr. Nobil Fahed ve Türk /Lübnan İş Konseyi Başkanı Mr. Wajih Biari ile görüştüler. Heyet daha sonra Ticaret Bakanını Uluslararası ilişkiler danışmanı Roger Melki ile bir araya geldi. DÖSİAD Yönetimi daha sonra Beyrut Türk Büyükelçisi İnan Özyıldız’a bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi.



Yardıma hazırız

Büyükelçi Özyıldız: Son zamanlarda dillendirilen dörtlü girişim projesinin hayata geçirilmesi için, yani Suriye, Ürdün. Lübnan ve Türkiye’nin de içinde bulunduğu ülkeler arası ticari işbirliği için bu türlü gezi ve yakınlaşmaların çok önemli olduğunu söyleyerek her türlü yardıma hazır olduğunu belirtti.



Umudumuz yüksek

DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer ise Beyrut da ki görüşmelerin çok olumlu geçtiğini ve her yerde Antalyalı işadamları olarak çok sıcak karşılandıklarını işadamlarının üç gündür ikili görüşmelerini sürdürdüklerini belirtti.Gencer, Beyrut-Antalya arası yapılacak ticaretin ciddi rakamlara ulaşacağından umutlu olduğunu da söyledi

Haşmet ÖYKEN/BEYRUT
http://www.antalyaekspres.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder