30 Kasım 2011 Çarşamba

EXPO’nin adı uyum


ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya’nın uyumlu bir birliktelik göstererek Expo’yu kazandığını söyledi.
ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya’nın uyumlu bir birliktelik göstererek Expo’yu kazandığını söyledi. Budak, bundan sonraki süreçte, bu birlikteliğin devam etmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı .

Budak, şöyle konuştu: “Asıl önemli olan ise Antalya’da gerekli yatırım projelerinin bir takvime bağlı olarak yürütülmesidir. Bizim hep dile getirdiğimiz konu, Antalya’da yatırımların finansmanı konusuydu. EXPO’da da İstanbul Kültür Başkenti çalışmalarında yapıldığı gibi, yasayla bir kurum oluşturulması ve bir finansman modelinin ortaya çıkması gerekiyor. İstanbul’da bu amaçla devlet bütçesinden önemli bir tahsis yapılmıştı. Antalya’da da mutlaka aynı yöntemlerin devreye girmesi gereklidir.” Budak, EXPO’nun kazanılmasında Antalya’nın bütün dinamiklerinin son derece başarılı bir çalışma yürüttüğünü dile getirdi. Bu çalışmaların, Antalya’ya EXPO’yu kazandırdığını ifade eden Budak, “Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Antalya Ticaret Borsası ve İhracatçı Birlikleri’nin başı çektiği sivil toplumun gücü ile kamunun gücü son derece uyumlu bir birliktelik oluşturmuşlar ve bu önemli organizasyon Antalya’ya kazandırılmıştır. Bundan sonraki süreçte de bu birlikteliğin devam etmesi önemlidir.” diye konuştu.

Ekonominin motoru olacak
Budak, Antalya’ya talep ettikleri yatırımları ve kentsel dönüşüm gibi konuları yakından izlediklerini dile getirdi. “Kentsel dönüşüme mutlaka özel bir önem vereceğiz. Çünkü Türkiye’de de Antalya’da da ekonomi, gelecek yıllarda en fazla kentsel dönüşüm çerçevesinde gelişecektir” ifadelerini kullanan Budak, kentsel dönüşümün ekonominin motoru olacağını vurguladı. Budak, bu konuda hem il olarak hem firmalar olarak geri kalınmaması çağrısında bulundu. Antalya Tanıtım A.Ş ile ilgili kuruluş çalışmalarının geçtiğimiz günlerde tamamlandığı bilgisini veren ATSO Başkanı, Antalya’nın tek elden tanıtımını amaçlayan bu şirketin son derece önemli bir organizasyon olduğunu kaydetti. ATSO’nun da bu şirkete ortak olduğunu aktaran Budak, “Kentin önde gelen dinamiklerini Antalya için bir araya getiren bu oluşumun son derece faydalı olacağını düşünüyor ve lansmanda sizleri de görmek istiyoruz” dedi. CHA

www.akdenizmanset.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder