8 Kasım 2011 Salı

- Ak Parti'de coşkulu bayramlaşma


AK Parti Antalya Milletvekili ve eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, huzur ve sağlık ikliminin bütün dünyaya yayılmasını dileyerek, "İslam'ı terörün merkezi gibi göstermek isteyenlere bu birliktelik ders olsun" dedi.

AK Parti Antalya milletvekilleri, partililer ve teşkilat mensuplarıyla bayramlaştı. AK Parti İl Binası'nda düzenlenen bayramlaşma törenine Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya milletvekilleri Vecdi Gönül, Menderes Türel, Hüseyin Samani, Sadık Badak, Abdurrahman Arıcı, Gökçen Özdoğan Enç ve İl Başkanı Mustafa Köse'nin yanı sıra, partililer ve teşkilat üyeleri katıldı.
Bayramlaşma töreninde konuşan eski Milli Savunma Bakanı ve Antalya Milletvekili Vecdi Gönül, sevinç kaynağı bayramlara şehit haberleri, Van depremi ve sel felaketiyle gölge düştüğünü, yaşanan olaylara Türkiye'nin tek vücut olarak tepki vermesinden duyduğunu mutluluğu dile getirdi. Son dönemde Avrupa Birliği üyesi ülkelerde yaşanan ekonomik krize de değinen Gönül, bu süreçte Türkiye'nin ekonomik başarılarıyla öne çıktığına dikkati çekti.
'AB ülkeleri adeta krizde sıraya girmişler' diyen Gönül, "Bugün Yunanistan milli gelirinin 3 misli borçlanmış durumda ve ödeyecek hali yok. Dışarıdan bir bankadan 1 yıllığına 100 milyon dolar borç olsa, gelecek yıl aynı zamanda 170 milyon dolar ödemesi gerekiyor. AB Yunanistan'ı Avro'nun batmaması için kurtarmak istiyor. Bazı şartlar koyuyor. Bu şartlar Başbakanları tarafından referanduma götürülmek isteniyor. Çünkü AB Yunanistan'a öyle ağır bir kontrol koyuyor ki, bir hükümet bunu tek başına
yüklenemiyor. Bunlar bana Osmanlı döneminde kurulan Düyun-u Umumiye'yi hatırlattı. Demek ki aklı başında bir hükümetiniz yoksa AB üyesi olmakla imtiyaz kazanmış olmuyorsunuz" dedi.
Hz. İbrahim'in hayatından bazı kesitler aktaran Gönül, Hz. İbrahim'in iki kadınla evli olduğunu ve zamanla bu iki kadın arasında geçimsizlik başladığını kaydederek, "Onun için tek hanımla evlenmek en iyisidir. Peygamberken iki hanım arasındaki geçimsizlikten 'El aman' dedi" diyerek espri yaptı.
Bu huzur ve sağlık ikliminin bütün dünyaya yayılmasını isteyen Gönül, "İslam'ı terörün merkezi gibi göstermek isteyenlere bu birliktelik ders olsun. İslam barış dinidir. Bütün dinler ortak noktada birleşsinler. Bu manzaralar sadece milletimizin güvenliği, huzuru için değil bütün devletler heyecanda ve huzurda bir olsunlar" dedi.
İl Başkanı Mustafa Köse ise, şehitlere Van depremi ile Serik'in Haskızılören köyünde yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diledi. Başkan Köse, bu bayrama da hep birlikte kavuştuklarını dile getirerek, "Çok güzel bir ortamda bir araya geldik. Bayramlar birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekiştiği günlerdir" dedi.
Kırcami imar planı hakkındaki tartışmalara da değinen Köse, bölgenin 17 yıldır planlanamadığını, Hasan Subaşı'nın belediye başkanlığı yaptığı döneminde hazırlanan imar planının dönemin Makine Mühendisleri Odası Başkanı Süleyman Evcilmen tarafından yargıya taşınarak iptal ettirildiğini aktardı. Köse şöyle konuştu:
"Menderes Türel'in Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde bir plan yaptıklarını ve 1/100 binlik planda kentsel dönüşüm alanı olarak not ettik. Ama bu plan da yargıya taşınarak dava edildi. Malum CHP zihniyeti, yapmaz, yaptırmaz. Karşımıza çıktılar, vatandaşın istediği planlamayı dava ederek iptal ettirdiler. Büyükşehir Belediyesi tarafından Kırcami'nin planlama yetkisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda olduğunun iddia edildi. Ancak durum öyle değil. Başkan Akaydın, bu şekilde bahaneler uydurarak topu
iktidara atıyor."
Antalya'nın çok kötü yönetildiğini savunan Köse,"Siyasi görüşü ne olursa olsun hiç kimse böyle yönetilmeyi hak etmiyor. Önümüzdeki yerel seçimlerde Antalya AK Partili belediyelerin olacaktır. Herkesin bayramını kutluyorum. Hatta Başbakanımıza 'Pişkin' diyen Akaydın'ın da bayramını kutluyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından il binası önünde milletvekilleri ile partililerle tek tek tokalaşarak bayramlaştı....www.akdenizhaberci.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder