2 Kasım 2011 Çarşamba

- Küçük esnafın büyük oyunu!


AVM’lere karşı çıkan küçük esnafın temsilcisi Antalya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı, iddiaya göre kendisine ait binasını Carrefour-SA Express isimli alışveriş merkezine kiraya verdi.
Alışveriş merkezlerine (AVM) karşı çıkan Antalya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Eyüp Sabri Kıldıran, iddiaya göre Konuksever ve Etiler Mahallesi’ni bölen Karacaoğlan Caddesi üzerindeki kendisine ait olduğu öne sürülen binasını Carrefour-SA Express isimli AVM’ye kiraya verdi. Binanın mülkünün ‘şu anda’ Kıldıran’ın kızı Emine Uysal ve Mustafa Uysal’a ait olduğu iddia ediliyor. Kıldıran ise binanın 2006 yılına kadar kendisine ait olduğunu doğruluyor ama kendisinin değil, el koyan bankanın binayı AVM’ye kiraya verdiğini öne sürüyor. İddia günlerdir meclis üyeleri ve esnaf oda başkanları arasında dilden dile dolaşıyor. Kıldıran ise iddiayı kendisine yöneltenlere karşı savunmada bulunmaya çalışıyor.

İddiaya göre olaylar şöyle gelişti:
Kıldıran’ın bazı şirketleri bulunuyordu. Bu şirketler üzerinden piyasaya borcu oluştu ve sıkıntılı günler yaşadı. Bu iddialar siyaset ve esnaf camiasında konuşulmaya başlandı. Bu arada işler ekonomik şartlar kötüye gidince şirketlerin bir bölümünü kapatılmak zorunda kalındı. Kalan şirketler, bir süre sonra iş yapabilmek için o dönem bankadan kredi aldı. Ancak iddia o ki bu şirketlerin kredibilitesi iyi değildi. Dolayısıyla Kıldıran kendisi üzerine kayıtlı binayı bir AVM’ye kiraya verdi. Bu AVM ile yapılan kira kontratını ve Altınova’daki deposunu teminat gösterip bankadan kredi aldı. Bir süre sonra banka Altınova’daki depoya el koydu. Ayrıca iddia o ki Kıldıran’ın bir kısım personeli de bazı şirketler kurdu. Kıldıran’ın başkanı olduğu Yeni Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi üzerinden iddiaya göre bu şirketlerin kredi talebi karşılandı.

Binayı AVM’ye banka kiraya verdi
AVM’ye bina kiralanması iddiaları ve çeşitli diğer iddialar ile ilgili görüştüğümüz Eyüp Sabri Kıldıran ise iddiaları yalanladı. Eyüp Sabri Kıldıran, “Bu iddialar külliyen yalandır. Ben ne şirketin yönetiminde varım ne de AVM’ye bina kiraladım. Bina ve bulunduğu alan benim mülkümdü. Burada şirket kurmuştuk. Ben 2006 yılında şirketin yönetiminden ayrıldım. O AVM’ye, orayı yani kendi mülkümü ben kiraya vermedim. Binayla ilgili bende hiçbir şey kalmadı. Olan her şey benden sonra oldu. 2006 yılında banka binaya el koydu. Mülkü AVM’ye banka kiraya verdi ben değil” dedi.

AVM ve esnaf ne dedi
Esnaf ise “Sormak lazım banka nereye el koydu? Sigara firması ile mahkemelik olunca Altınova’daki depoya mı yoksa Etiler’deki AVM’nin olduğu binaya mı el koydu bankacılar? Şu an AVM’nin bulunduğu bina kızının ve kızının eşinin üzerinedir” diye iddialar da bulundu. Konuyla ilgili birkaç kez telefonla görüştüğümüz ve e-mail gönderdiğimiz bahse konu Carrefour mağazası şubesi ve Carrefour genel merkezi yetkilileri ile mağazanın halkla ilişkiler işlerini yöneten firma yetkilileri ısrarla sorulan sorulara cevap vermekten kaçındı. “Mağazayı Eyüp Sabri Kıldıran’dan veya bir akrabasından mı kiraladınız yoksa bankadan mı kiraladınız” sorusunu önce birkaç günde açıklama yapacaklarını öne sürerek yetkililer cevaplamadılar. Son olarak yapılan telefon görüşmelerinde ise soruları cevaplamayacaklarını bildirdiler.

Şükrü AĞIRMAN


http://www.akdenizmanset.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder