16 Kasım 2011 Çarşamba

- Gurur veren patronlar


ATSO 2011 yılının vergi rekortmeni, en fazla döviz kazandıran şirketler ve SGK'ya en fazla prim ödeyen firmaları belirlendi. Antalya markasının konuşulduğu ödül gecesinde kentin dünya kadar yatırıma ihtiyacı olduğu vurgulandı.


Antalya Ticaret ve Sanayi Odasının (ATSO) 2011 yılının vergi rekortmeni, en fazla döviz kazandıran şirketler ve SGK'ya en fazla prim ödeyen firmaları belirlendi. ATSO her yıl geleneksel olarak düzenlediği ödül töreni, ATSO toplantı salonunda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, CHP Antalya milletvekilleri ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak ile çok sayıda işadamının katılımı ile yapıldı.



Alt yapımız yetersiz

Açılış konuşmasını yapan ATSO Başkanı Budak, Antalya'nın, vergi ve döviz getirisi alanında her yıl olduğu gibi bu yılda çok başarılı bir performans gösterdiğinin altını çizdi. 'Antalya'nın dünya kadar yatırıma ihtiyacı var' diyen Budak, "Altyapımız halen yetersiz. Her yıl milyonlarca turist şehirlerimize gelmiyor, plajlara, otellere geliyor. Şehir trafiğimizin düzene girmesi için yeni ve büyük yatırımlara ihtiyaç var. Hesapsız ve plansız ticari alanlar ve açılan işyerleri ticarette kaliteyi ve markalaşmayı engelliyor. Durum böyle olunca da kent merkezimiz bir türlü istenen canlılığa sahip olamıyor. Kentsel dönüşümle biran önce şehir merkezinde yıkımlar başlamalıdır” dedi..



Vizyon büyütülmeli

Van depreminden sonra yerel yönetimlerin başarısının yıkımları gerçekleştirilen depreme dayanıksız bina sayısı ile ölçülmesi gerektiğini vurgulayan Budak şunları söyledi; “Artık hep birlikte Antalya için özel bir yatırım finansmanı kaynağı bulmamız gerekiyor. Mevcut bütçelerle bu yatırımlar olmaz. Ya bütçe kanunu değişmeli ve yerel yönetimler turist sayısına göre bütçe almalıdır. Bütçe imkansızlıkları, mevzuat engelleri ve çekişmeler hepimizde bir kabullenme ve vizyon fakirleşmesi yaratmıştır. Bu vizyon zayıflığını hep birlikte aşmalıyız. Antalya vizyonunu büyütmelidir. Hepimiz vizyon büyütmeliyiz. Bizim üyelerimiz de, işadamlarımız da, tüm kurumlarımız da vizyon büyütmelidir"



Vergisiz çark dönmez

Antalya Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü, vergi kavramının olmadığı bir devletin geçmişte var olmadığı gibi gelecekte de var olamayacağını belirterek, vergi geliri olmazsa devletin çarkı dönmez, bu duygularla vergilerimizi ödüyoruz. Antalya vergi geliri en yüksek il sıralamasında 7. sıradadır" dedi. Büyükşehir Belediye başkanı Mustafa Akaydın, vergi dağılımında Antalya'nın Büyükşehir Belediyesi'nin beklediği geliri almasını temenni etti. Akaydın,"Bunun yanında Antalya'da düzenlenmekte olan Dünya Bankası'nın toplantısına katılacağım. Bize her konuda kredi konusunda destek vereceklerini söyledi. Tabi ki biz bu krediyi alırsak alt yapı yatırımlarımız için kullanacağız" diye konuştu.



Antalya moral veriyor

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ise Antalya’nın kendisine moral veren bir şehir olduğunu söyledi. Antalya ile gurur duyduğunu ifade eden Budak, “Antalya’da dinamizm, enerji hizmet hepsi var. Türkiye'deki en büyük yatak kapasitesini Antalya'da inşa ettik. Antalya 500 bine yakın yatak kapasitesi ile yılda 11 milyon turisti ağırlıyor. Antalya Türkiye sebze ihracatının yüzde 15' ini, kapalı sera yüzde oranının yüzde 65'ini karşılayan bir şehir. Bunun yanında bir çok alanda önemli hizmetleri var. Bu tabloya baktığım zaman sizlerle gurur duyuyorum. Akdeniz çanağında bir marka şehir daha var oda Antalya'dır. Antalya bu iller arasında bir numaraya layıktır. Antalya, Akdeniz çanağının en büyük marka şehri olmalıdır. Tarım Antalya'nın vazgeçilmezlerinden bir tanesi ama kazanç kapısı olmaktan çıkmış. Son yıllarda tarıma bir dönüş var. Türkiye'de tarım politikaları mutlaka gözden geçirilmelidir" dedi.



Antalya, 10 Hollanda eder

'Çiçek bire, on veriyor' diyen Hisarcıklıoğlu, "Hollanda'nın iklim şartları nere Antalya nere. Antalya 10 tane Hollanda eder. Sanayi desek var. Hava yolu var. Liman kapasitesini mutlaka arttırmalıyız. Antalya kara yolu ile mutlaka hızlı tren yolunu hedefine koymalıdır. Gelen her siyasetçiye, 'Hızlı tren istiyoruz' derseniz bunu başarısınız. İnşallah Antalya'da olacak. Ulaşım yolları noktasında Konya ile bu iş olur. Alanya ile Manavgat'ı turiste daha çabuk kavuşturmalıyız. Alanya'nın muhakkak bu çerçevede şartlarını düzenlemelidir. Hava yolu faaliyete tam geçmelidir" şeklinde konuştu.



Engeller kaldırılmalı

Vali Ahmet Altıparmak, sanayicinin önündeki engellerin kaldırılması noktasında hassasiyet gösterilmesi gerektiğini kaydederek," Sıkıntı olduğu zaman sistemde iletişim kanalları açık olmalıdır. Hedefimizin önündeki engelleri ortaya koyalım yeter ki. Aşamayacağımız en gel yok. Bunun yanında işimizi güzelde yapmalıyız. Antalya hayırsever bir kent. Bugüne kadar 60 protokol imzaladım. Bu kimseye nasip olmamıştır. Bunu iyi kullanabilmek için beşeri sermayeye de yatırım yapmalıyız" dedi.



Ödüller törenle verildi

Gelir vergisi ve ticari kazanç gelir vergisi kategorilerindeki rekortmenlere ödüllerini ATSO Başkanı Çetin Osman Budak ve ATSO Meclis Başkanı Ali Rıza Akıncı verdi. İhracat Döviz Kazandırıcı Hizmetler Konaklama Tesisleri kategorisindeki turizmcilere ise ödüllerini Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek verirken, Yaş Sebze -Meyve ihracatında ise işadamlarına ödülünü Rektör İsrafil Kurtcephe takdim etti. Türkiye'nin İlk 500 ve ikinci 500 Sanayi Kuruluşu arasında yer alan Antalya firmalarının temsilcilerine ise ödüllerini TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu veridi.



İşti ödül alan kişi ve kurumlar;



2010 YILI GELİR-KURUMLAR VERGİSİ GELİR VERGİSİ -TİCARİ KAZANÇ

Birinciliği Yılmaz Turgan, ikinci Yaşar Kaymaz üçüncü Mehmet Dikmen

GELİR VERGİSİ-MSİ-GMSİ

Birinci İbrahim Şencan, İzzet Münir Uzun ikinci, Osman Ağıroğlu da üçüncü oldu.

KURUMLAR VERGİSİ

Akdeniz Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi birinci, AGT Ağaç Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ikinci, Yüksel Tohumculuk Tarım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi üçüncü

2010 YILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMETLER KONAKLAMA TESİSLERİ

Gül Turizm İnşaat Yatırımları Sanayi Ticaret A.Ş. -Rose Hotels birinci, Süral Otelcilik ve Turizm İşletmeleri A.Ş. ikinci, Faseltur Tur. Tic. ve San. A.Ş. üçüncü

SEYAHAT ACENTALARI

Birinci Alkan Grup Turizm İşletmeleri A.Ş., ikinci Tez Tour Novum Turizm Seyahat Acentası Tic. A.Ş, üçüncü Antalya Pegas Otelcilik Tur. İnş. Taş. Ve Tic. Ltd. Şti.

İHRACAT DÖVİZ GELİRİ

Adopen Plastik ve İnşaat Sanayi A.Ş. birinci, Eti Elektrometalurji A.Ş. ikinci Ataç İnşaat ve Sanayi A.Ş. üçüncü



YAŞ SEBZE-MEYVE İHRACATI

Artfruıt Nakliye Gıda Tarım Su Ür. Tur.San. İth. İhr. Tic. Ltd. Şti. Renezoğlu Tarım Ürünleri Taşımacılık Plastik San. ve Tic.Ltd. Şti. Muşlu Kardeşler Yaş Sebze Meyve Paz.Tur. Sey.Nak. San. Ve Tic. Ltd.Şti.

SGK'YA EN ÇOK PRİM ÖDEYEN İLK 3 FİRMA

Fıne Otel Turizm İşletmecilik A.Ş Güneş ekspres havacılık A.Ş. Özaltın Otel İşletmeleri A.Ş

TÜRKİYE'NİN İLK 500 SANAYİ KURULUŞU ARASINDA YER ALAN ANTALYA FİRMALARI

Adopen Plastik Ve İnşaat Sanayi Anonim Şirketi Agt Ağaç Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Yörükoğlu Süt Ve Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi

TÜRKİYE'NİN İKİNCİ 500 SANAYİ KURULUŞU ARASINDA YER ALAN ANTALYA FİRMALARI

Ekiciler Süt Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Antalya Enerji Üretim Anonim Şirketi Eti Elektrometalurji Anonim Şirketi
http://www.antalyaekspres.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder