28 Kasım 2011 Pazartesi

CHP’nin basın korkusu


Kırcami sorunu çözüm toplantısına, CHP’li başkanlar Akaydın ve Evcilmen’in talebi üzerine basın mensupları alınmadı
Kırcami sorunu çözüm toplantısına, CHP’li başkanlar Akaydın ve Evcilmen’in talebi üzerine basın mensupları alınmadı. Türel, “Kapalı kapılar ardında Kırcami konuşulamaz” diyerek tepki gösterdi.

Rixos Dowtown Otel’de 26 Kasım akşamı Ortak Akıl Platformu’nca düzenlenen Kırcami imar sorunu ile ilgili toplantıya basın mensupları alınmadı. Edinilen bilgiye göre toplantının basına kapalı yapılmasına AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel tepki gösterdi. Yaklaşık 3 saat süren toplantı sonrasında Türel kısa bir açıklama yaptı. Türel, “Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın’ın talebi üzerine basın mensuplarının toplantıya girmesi engellendi” dedi. Antalya’nın Muratpaşa ilçesindeki Kırcami bölgesinin imar sorunu ile ilgili toplantıya çok sayıda milletvekili ve belediye başkanı, siyasi parti temsilcileri ve işadamları katıldı. AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel, toplantı sonunda gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. Türel yaptığı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın; belediye tarafından Kırcami ile ilgili bir taslak hazırlanması halinde 100 binlik planda gerekli değişikliğin yapılacağını söyledi.


Top Büyükşehir’de
Büyükşehir Belediyesi’nin taslak planı hazırlayacağını belirten Türel, “Taslak planların Büyükşehir Belediyesi tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilmesi durumunda, 100 binlik planda kentsel gelişim alanı olarak değişiklik yapılması için hızlı bir şekilde planlama sürecine girilecek. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızda taslak planı en kısa zamanda hazırlayacağını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na göndereceğini söyledi. Top, Büyükşehir Belediyesi’nde. İnşallah herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirir” dedi. Rixos Downtown Otel’de gerçekleşen Ortak Akıl Platformu’nun düzenlediği toplantıya, AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel, CHP Antalya milletvekilleri Gürkut Acar, Yıldıray Sapan, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın, Konyaaltı Belediye Başkanı CHP’li Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı CHP’li Süleyman Evcilmen, Kepez Belediye Başkanı AK Partili Hakan Tütüncü, siyasi parti temsilcileri ve işadamları katıldı.
Şükrü Ağırman www.akdenizmanset.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder