30 Kasım 2011 Çarşamba

Kadına Şiddete Sıfır Tolerans

AK Parti Antalya Milletvekili ve TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Gökçen Özdoğan Enç, “Kadınlarımıza yönelik şiddeti önleme konusunda kararlıyız. Bunun hukuki zeminini de oluşturuyoruz. Kadınlarımız artık daha güvende olacaklar” dedi.

Kadına Şiddete Karşı Mücadele konusunda AK Parti iktidarı tarafından önemli çalışmalar yapıldığını belirten AK Parti Antalya Milletvekili ve TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi - Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinde Medyanın Rolü Alt Komisyon Üyesi Gökçen Özdoğan Enç, Kadına Şiddetle Mücadele konusunda en etkin çalışmalardan birisi olan İstanbul Sözleşmesi’nin TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nda ve Meclis’te oy birliği ile kabul edildiğini söyledi.



İstanbul Sözleşmezi imzalandı

Kadına şiddetin önüne geçilmesinde önemli bir adım olan İstanbul Sözleşmesi’ne ilk imzayı Türkiye'nin attığını belirten Enç, “13 ülkenin imzaladığı İstanbul Sözleşmesi ile kadına yönelik şiddetin önüne daha etkin bir şekilde geçilecek. Sözleşme gereği özellikle şiddet gören kadınlar ve çocuklarına güvenli konaklama sağlanacak ve korunması için güvenlik tedbirleri alınacak. İstanbul Sözleşmesi'ne; Türkiye’nin yanı sıra Avusturya, Almanya, Yunanistan, İzlanda, Karadağ, Portekiz, Finlandiya, Fransa, İspanya, İsveç, Slovakya ve Lüksemburg imza attı” dedi.



İlk imza Başbakan Erdoğan’dan

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nun kadına karşı şiddetle mücadele çerçevesinde bir bildirge yayınladığını ifade eden Enç, “Biz AK Partililer, kadına yönelik şiddete kadın, erkek, genç hep birlikte karşı çıkıyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ile TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nun kadına karşı şiddetle mücadele çerçevesinde ’Biz de varız!..’ başlıklı bildirgesine Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan ilk imzayı atmıştır. İmza kampanyamız dalga dalga yayılıyor. Siyasi görüş ayrımı yapmaksızın bu anlamlı kampanyaya bütün erkeklerin desteğini bekliyoruz. Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü Bildirisi hakkında bilgi almak ve imza kampanyasına katılmak isteyen erkekler aile.gov.tr internet adresinden bilgi alabilir ve kampanyaya destek verebilirler. Amacımız hep beraber bir insan hakkı ihlali olan kadına yönelik şiddetle mücadeleyi topyekun bir seferberliğe dönüştürmektir” diye konuştu.www.akdenizhaberci.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder