30 Kasım 2011 Çarşamba

İkinci Aspendos Kepez’e yapılıyor


Kepez’de tarihi Aspendos Antik Tiyatrosu tarzındaki 2 bin kişilik açık hava tiyatrosunun yapımına başlanacağı bildirildi.


Kepez’de tarihi Aspendos Antik Tiyatrosu tarzındaki 2 bin kişilik açık hava tiyatrosunun yapımına başlanacağı bildirildi. Kent Ormanı Projesi'nin 2. etabının uygulanacağı Meşe Kapısı'nda yapılacak açık hava tiyatrosunun ihale süreci tamamlandı. Ulusal ve uluslararası kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapabilecek şekilde projesi hazırlanan tesis, 2 bin seyirci kapasiteli olacak. Doğaya uygun şekilde mimari projesi hazırlanan ve tarihi amfi tiyatrolara benzerliği ile dikkati çekecek gösteri yeri, 2 bin 800 metrekarelik alana inşa edilecek.



Park ve Bahçeler Müdürlüğü mimarlarının projesini çizdiği tiyatroda, sahne, kulis, soyunma odaları, teknik oda, büfe ve seyirciler için lavabolar yer alacak. Tesisin inşasına, ileriki günlerde başlanacak. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, yaptığı açıklamada, özellikle yaz aylarında birçok kültürel ve sanatsal organizasyona ev sahipliği yapan Antalya'ya, ihtiyaç duyulan ikinci bir açık hava tiyatrosu kazandırdıklarını bildirdi. Başkan Tütüncü, proje ile Kepez halkını, ünlü sanatçılar, kültürel ve sanatsal etkinlikle buluşturacaklarını ifade etti.

www.antalyaekspres.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder