13 Kasım 2014 Perşembe

Türel: “Antalya çok değişecek, şimdiden bol bol fotoğraf çekin”

Türel: “Antalya çok değişecek, şimdiden bol bol fotoğraf çekin”
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kazandıracakları vizyon projelerle Antalya’nın
çehresinin değişeceğini söyledi. Türel, ‘Boğaçayı, Konyaaltı sahili, kentsel dönüşüm ve yeni
kavşaklar ile bambaşka bir Antalya ortaya çıkacak. Halkımız her fırsatta bol bol fotoğraf çeksin. Değişimi herkes görecek, 5 yıl sonra o fotoğraf karelerinden eser kalmayacak” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Toplumsal Ekonomik Araştırma Merkezi’nin (TEAMDER) ‘Antalya’nın Geleceği Konuşuluyor’ konulu toplantısına katıldı.

Başkan Türel, yerel yönetimler açısından STK’ların ayrı bir önemi olduğunu belirterek şunları
söyledi:  “Meslek odaları, STK’lar, dernekler kent için önemli katkılar sunar. Seçimden önce herkes STK’ları çok önemser. Ama bazı siyasetçiler seçimden sonra bu buluşmaları unutur gider. Ben bu işlerin içinden gelen bir kişi olduğum için STK’lar ile birlikte çalışmayı tercih ediyorum. Antalya, Türkiye için önemlidir. Turizmin, tarımın başkenti Antalya, sporun başkenti olmaya adaydır. İstanbul’dan sonra Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri Antalya’dır. Antalya’yı doğru planlamak zorundayız. Antalya’nın dişi ağrısa, Türkiye’nin midesi bulanır. O yüzden Antalya’ya çok önem veriyoruz”

ÜÇ AYAKLI DÖNÜŞÜM PROJESİ
Yerel yönetim tecrübelerinden dolayı ne yapacaklarını çok iyi bildiklerini anlatan Menderes Türel, şöyle konuştu: “Kolları sıvayarak hemen çalışmalara başladık. Yeniden dönüşüm projeleri, kırsal yatırımlar, turizm ve vizyon projeleriyle bir marka şehir ortaya koyduk. Yeni Bütünşehir yasası önemli hizmet imkanları sunacak. Tarımsal kalkınmanın önemini bildiğimiz için Tarımsal Kalkınma Dairesi Başkanlığı kurduk. Turizm ve ticaretten sonra tarımın Antalya’ya olan katkısını destekleyeceğiz. Antalya maalesef son 5 senede 15 sene kaybetti. O yüzden geceli gündüzlü çalışıyoruz. Boğaçayı Projesi, Konyaaltı sahili, liman projeleriyle Antalya çok farklı bir görünüme kavuşacak. Kepezaltı-Santral Mahallesi’nde yeniden bir dönüşüm yapacağız. Üç ayaklı olacak bu dönüşüm çalışmamız Balbey Mahallesi’nde de gerçekleşecek. Balbey Mahallesi, Antalya’nın yeni bir Kaleiçi’si olacak.

Zeytinköy’ü zehir köyden kurtarıp, cennet köye dönüştüreceğiz. Bu dönüşüm projeleriyle yepyeni bir Antalya ortaya çıkacak. Antalyalı vatandaşlarımız bol bol Antalya fotoğrafı çeksin. Beş yıl sonra o fotoğraf karelerinden eser kalmayacak.”

ANTALYA SİNEMA MERKEZİ OLACAK
Antalya’nın bir sinema şehri olması için çalışmalara başladıklarını anlatan Başkan Menderes Türel, “Geçtiğimiz hafta Turizm Bakanımız Ömer Çelik ile Los Angeles’e gittik. Film prodüktörleri ile görüşmeler yaptık. Burada yatırım yapmak isteyen prodüktörlere Bakanlık destek sağlayacak. Film çekimlerinin Antalya’da yapılması demek, ekonominin yanı sıra cazibe merkezleri adına önemlidir. Yıllardır filmlerde izlediğimiz 3 saniyelik sahneleri 40 yıldır satıyorlar. Kent merkezinde Doğu Garajı’nda tarihi mezarlık alanında çalışmalar Ocak ayında başlayacak. O bölgede çarşı kültürünün yaşatılması adına yeni bir proje geliştireceğiz.

Yeni yollar, yeni kavşaklar ile Antalya’nın ulaşımını çözmeyi planlıyoruz. Geçtiğimiz beş yılda yapılması gereken 10 köprülü kavşak yapılmadığı için bu 5 yıllık dönemimize yaklaşık 20 yeni kavşağı sığdırmak zorundayız. Mevlana Kavşağı’nda fly-over geçişi yapılacak. Üç katlı bir kavşak olacak. Yeşilırmak-Kızılırmak geçiş güzergahını alttan yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Antalya’ya armağanı olan Meydan-EXPO Raylı Sistem hattı proje çalışmaları tamamlanmak üzeredir. Yakın zamanda projeleri Ulaştırma Bakanlığı’na vereceğiz. 3. Etap raylı sistem projelerine başladık. Halkımız istediği takdirde 3. etap raylı sistemi yapacağız ve Antalya önemli bir raylı sistem ağına sahip olacak” diye konuştu.

KONYAALTI SAHİLİ HALKA YİNE ÜCRETSİZ
TEAMDER üyelerinin sorularını da cevaplandıran Başkan Türel, Konyaaltı Sahili ile ilgili bir soruyu, “Bu projeler katılıcı belediyecilik anlayışının önemli bir göstergesidir. Mimarlar Odası ile ortak bir çalışma ile yarışma projesi açtık. 110 dosya alınmış. Yarışma sonuçlanıp,  ihale sürecinden sonra proje hayata geçmeye başlayacak. 2015 yaz sezonuna sahil kısmını yetiştirmek istiyoruz. Eğer yetişmezse bu yılki halka ücretsiz uygulama devam edecek. Halka açık, halkımızın ücretsiz istifade edeceği bir uygulamayı Antalya’ya sunmak istiyoruz” diyerek cevaplandırdı.

TEAMDER Başkanı Ali Yılmaz ise, STK’ların kamu yararına çalışan demokrasiye katkı koyan kurumlar olduğunu, yerel yönetimlerin STK’lar ile sık sık bir araya gelmesinin önemli olduğunu kaydetti. Toplantının sonunda ise Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, TEAMDER’in yeni
üyelerine rozetlerine katkı.



HABER / NesLihan BAT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder