12 Kasım 2014 Çarşamba

Menderes Türel’e büyük görev

Türel’e büyük görev
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel çok önemli bir görev daha üstlendi. Türel, Eş Başkanlığını Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin'in yaptığı “Üst Düzey İşbirliği Konseyi” bünyesinde kurulan Bölgesel İş Birliği Komitesi Başkanı oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri
Medvedev’in 2010 yılında Türkiye’ye yaptığı ziyaret sırasında kurulan “Üst Düzey İşbirliği Konseyi” bünyesinde oluşturulan Bölgesel İş Birliği Komitesi Başkanı oldu. Bölgesel İş Birliği Komitesi, iki ülke iş dünyasının yanı sıra, kanaat önderleri, akademisyenler, bilim ve kültür adamları, sanatçılar ve sporcuların katılımı ile Türk ve Rus halklarını ve sivil toplum kuruluşlarını yakınlaştırmak ve işbirliği yapmalarını sağlamak amacıyla kurulan Türk-Rus Toplumsal Forumu’na bağlı olarak faaliyet yapıyor.

Türk-Rus Toplumsal Forumu eş başkanlığını TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Sayın Ahmet Berat Çonkar ve Rus kanadı Eş Başkanlığı ise Yurt Dışındaki Vatandaşlar ve Uluslararası İnsani Yardım ve İşbirliği Federal Ajansı Başkanı Sayın Konstantin Kosachev yürütüyor. Toplumsal Forum bünyesinde “Eğitim ve Bilim, Tarih, Müzeler, Medya, İş Ortamı, Turizm, Kültür ve Sanat, Spor, Hukuk, Dinler arası İşbirliği” şeklinde olmak üzere,

11 komite faaliyet gösteriyor.
Toplumsal Forum’un ilk toplantısı, 20 Kasım 2013 günü Rusya Federasyonu Tataristan Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’da geniş katılım ile gerçekleşti. Türk-Rus Toplumsal Forumu’nun 2. Toplantısı 13 Kasım 2014 tarihinde(yarın) Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Antalya’da gerçekleşecek.

HABER / NesLihan BAT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder