12 Kasım 2014 Çarşamba

AK Parti'den 5 kongre birden

Oldukça hareketli bir haftasonu geçiren AK Parti, ilçe kongrelerine Korkuteli, Elmalı- Finike,Kaş ve Alanya ile devam etti.

Korkuteli’nde İlhami Yıldırım, Elmalı’da Ali Gökçe, Kaş’ta Mutlu Ulutaş, Finike’de Ömer Esen tek liste ile girdikleri seçimlerde güven tazelerken çoğunluğun oylarını alarak yeniden başkan seçildi.

İlçe kongreleri startını 6 Kasım Perşembe günü Demre’den vererek başlayan AK Parti haftasonu 5 ilçe kongresini birden tamamladı.8 Kasım Cumartesi günü ilk olarak Korkuteli ilçe kongresi gerçekleşirken ardından Elmalı ilçe kongresi gerçekleştirildi. Kongrelere katılım yüksek olurken salonlardaki coşku üst seviyedeydi.Korkuteli’nde tek listeyle gidilen seçimde İlhami Yıldırım güven tazelerken Elmalı’da da Ali Gökçe delegelerin desteğini alarak yeniden ilçe başkanı seçildi.

 ALANYA’DA İKİ ADAY YARIŞTI
9 Kasım Pazar günü ise oldukça hızlı bir gün yaşayan AK Parti’de ilk adres Finike olurken ardından Kaş ve Alanya ilçe kongreleri Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katılımı ile gerçekleşti. AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse ve AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç’in de katılımı ile gerçekleşen Finike kongresine tek liste ile giren Ömer Esen, Kaş’ta ise Mutlu Ulutaş delegelerin desteği ile yeniden ilçe başkanı seçildi. AK Parti Alanya İlçe kongresinde ise iki liste yarıştı. Mustafa Berberoğlu ile Sabri Tos’un yarışında delegelerden 255 güvenini alan Berberoğlu, 82 delegenin oyunu alan rakibi önünde seçimi kazanarak yeniden başkan seçildi.

TEŞKİLATLARA TEŞEKKÜR ETTİ
AK Parti Antalya İl Başkanı Av. Mustafa Köse, “Akdeniz kıyı şeridinde AK Parti'nin belediye kazandığı tek il Antalya'dır. Tüm Akdeniz ve Ege sahilinde AK Partili olabilen tek belediye Antalya Büyükşehir Belediyesi olmuştur. Türkiye'de sahiller denilince akla Antalya geldiği için dikkat edin seçimlerden sonra hiçbir siyasi parti 'Sahiller bizimdir' diyememiştir. Onların bu ayrımını ellerinden alan sizler oldunuz, sizlerin gayreti oldu, sizlerin başarısıyla oldu” ifadeleri ile teşkilatlara teşekkür etti.

İl Başkanı Mustafa Köse, “Türkiye'de siyasette geçmişten buyana çok önemli bir mücadele yaşanıyor ve yaşanmaya devam edecek. Eski gazetelere bakarsanız bugün yaşananların geçmişteki aynı zihniyetin hizmetlerin kesilmeye çalışıldığını göreceksiniz. Şimdide yapılan hizmetlerin önünün kesilmeye çalışıldığını görüyoruz. Biz teşkilatlar olarak hep bir ve beraber olmaya gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.


ÇAVUŞOĞLU: HEDEFLER TESADÜF DEĞİL
Finike,Kaş ve Alanya ilçe kongrelerindeki konuşmalarında 12 yıllık AK Parti iktidarı boyunca yapılan hizmetleri herkesin çok iyi bildiğini ifade eden Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Türkiye'nin her yerinde AK Parti kongreleri  demokrasi şöleni şeklinde yapılmakta. Milleti her yerde en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Başarının sırrı birlik ve beraberlikten geçmekte.Türkiye'nin 2023 ve 2071 hedefinin tesadüf değildir.Türkiye tüm zorluklara rağmen yoluna devam ediyor. Türkiye, dünyadaki mazlumların sesidir. Sesi olmaya devam edecektir. Zalimlerin karşısında Türkiye, her zaman mazlumların sesidir. Suriye'de, Irak'ta, Mısır'da, Libya'da, Yemen'de, Arakan'da, Somali'de, Sudan'da, Filistin'de, Gazze'de. Görüyorsunuz İsrail'in pervasızlığını. Görüyorsunuz İsrail'in Mescid-i Aksa'ya küstahça saldırısını. Bunu sürekli gündemde tutacağız. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne de ileteceğiz. Mescid-i Aksa'nın şimdiki koruyucusu Ürdün Dışişleri Bakanı ile görüştüm. Katar Dışişleri Bakanı ile görüştüm. Sessiz kalmayacağız. İşte böylesine ahlaksızlıklara sessiz kalmayan bir Türkiye var. Milletinden aldığı destekle susmayan bir Türkiye var. Bunun temeli, kökü sizsiniz."

Yönetimlere girmeyenlerin aynı hevesle çalışmaya devam etmesi gerektiğini dile getiren Bakan Çavuşoğlu, “Bazı arkadaşlarımız ‘Biz neden yokuz’ tartışmalarına girmesin. Bugüne kadar hizmet eden tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bugün burada bir nokta koymuyoruz. Bugün yeni bir başlangıç yapıyoruz”ifadelerini kullandı.


HABER / Mehmet BULUT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder