7 Kasım 2014 Cuma

Antalya AK Parti kongrelerine Demre ile başladı



AK Parti ilçe kongrelerine Demre ile başladı. Delegelerin tamamının desteğini alan Bayram Arıcı yeniden başkan seçilirken kongreye katılan AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse, “Antalya'da 96 bin olan üye sayısını 222 bine çıkardık. Bu rakamın, Antalya seçmeninin yüzde 15'ine tekabül ediyor. Bu başarının altında teşkilat mensuplarımızın gayretleri başarıları var. Bu başarıları artırmaya devam edeceğiz” dedi

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 5. Olağan Kongre süreci çerçevesinde illerde de seçim heyecanı başladı. AK Parti Antalya’daki seçimlere Demre ile başladı. Demre Düğün Salonu’nda gerçekleşen İlçe Teşkilatı’nın 5. Olağan Genel Kurul Kongresi’ne tek listeyle giren Ak Parti Demre İlçe Başkanı Bayram Arıcı, delegelerin tamamının oylarını alarak güven tazeledi.

Kongreye AK Parti Antalya İl Başkanı Av. Mustafa Köse, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Av. Esra Özkoç, İl Gençlik Kolları Başkanı Hasan Bozdemir, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, il yöneticileri, AK Parti Elmalı, Kaş ve Korkuteli ilçe başkanları AK Parti kurucu il başkanı Habip Akhan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AK Parti Antalya İl Başkanı Av. Mustafa Köse kongrede yapmış olduğu konuşmasında seçimlerde alınan başarılarda pay sahibi olan teşkilatlara teşekkür ederken “Gerçekten çok güzel bir teşkilatımız var.Kadın kollarıyla, gençlik kollarıyla ve ilçe teşkilatıyla AK Parti çok büyük bir aile. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiği sürece başarılarımız devam edecektir. Bundan dört yıl önce il başkanı olduğum sürede AK Parti'nin 96 bin üyesi vardı o şimdi tarihe karıştı. Partimizi genişletmek büyütmek istediğimizi her yerde belirttik. Antalya'da siyaset yapmak isteyen veya bende hizmet etmek istiyorum düşüncesi olan herkese partimizde görmek istiyoruz demiştik. Antalya'da 96 bin olan üye sayısı 222 bine çıkardık. Bu rakamın, Antalya seçmeninin yüzde 15'ine tekabül ediyor. Bu başarının altında teşkilat mensuplarımızın gayretleri başarıları var. Bu başarıları artırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

KİMSE İNANMADI AMA BİZ İNANDIK
“Buradaki birlik ve beraberliği gördükleri için başka partiye gönül vermiş arkadaşlarımız bile artık bizi tercih ediyor” diyen İl Başkanı Av. Mustafa Köse, “Antalya’nın 19 ilçesinde millete hizmet etmek için her guruptan insanlar AK Parti’ye geliyor. İl başkanı olduğumuz zamanlarda ifade ettiğimiz gibi tüm üyelerimizle teşkilatımızın tamamıyla, mahalle başkanlarımızla, sandık kurulu üyelerimiz, kadın ve gençlik kolları üyelerimiz bütün unsurlarımızla bir ve berber olacağız birliğimizi kardeşliğimizi muhafaza edeceğiz ondan sonra hedeflere ulaşacağız. Ne oldu tüm teşkilatımızın destekleriyle birlik halinde 2011 seçimlerine girdik. 2011 seçimlerinde AK Parti Antalya’da birinci parti oldu. Seçim sonrası çalışmalarımıza kongreleri süreçlerinde yenilenmeler yaparak yolumuza kaldığımız yerden devam ederek geldik 2014 seçimlerine. 4 yılda 10 yıl kaybetmiş Antalya için dönüm noktası olan yerel seçimlerde Antalya'da ve Demre'de AK Parti bayrağını zembere çektik . Kimse inanmadı ama biz inandık var gücümüzle çalıştık” şeklinde konuştu.

“Sahiller bizim” diyenlerin 2014 yerel seçimleri sonrasında sessizliğe büründüğüne dikkat çeken Başkan Mustafa Köse konuşmasını şöyle sürdürdü; “Birileri çıktılar dediler ki 'Sahiller bizimdir'. Dediler ki 'AK Parti sahillerde yok'. Ama sizlerin gayretleriyle Antalyalıların teveccühleriyle onlara en güzel cevabı 2014 Mart seçimlerinde verdik. Seçimi 640 kilometrelik sahil şeridiyle Antalya kazanmıştır. Akdeniz kıyı şeridinde AK Parti'nin belediye kazandığı tek il Antalya'dır. Tüm Akdeniz ve Ege sahilinde AK Partili olabilen tek belediye Antalya Büyükşehir Belediyesi olmuştur. Türkiye'de sahiller denilince akla Antalya geldiği için dikkat edin seçimlerden sonra hiçbir siyasi parti 'Sahiller bizimdir' diyememiştir. Onların bu ayrımını ellerinden alan sizler oldunuz, sizlerin gayreti oldu, sizlerin başarısıyla oldu. Demre ilçe başkanımızın, belediye başkanımızın takım çalışmasıyla başarıya ulaşıldı. Demre'yi hizmetle buluşturan ilçe başkanımıza teşekkür ediyoruz.”

İlçe Başkanı Bayram Arıcı ise, kongrenin teşkilatlar için yenilenme süreci olduğuna işaret etti. Arıcı, "AK Parti, Demre’de son belediye seçimi kazanarak, başarısını Antalya’nın birçok ilçesinde olduğu gibi Demre’de de taçlandırmıştır. AK Parti ile birlikte geçtiğimiz 3 yıl içerisinde ilçemize büyük yatırımlar ve hizmetler yapılmıştır. Demre’ye marina kazandırdık, eğitimde İmam Hatip Lisesi, öğrenci yurdu ve Kekova meslek lisesini kazandırdık. İlerleyen günlerde de meslek yüksek okulu kazandıracağız. İlçemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Yeni Türkiye, yeni güç, hedef 2023 sloganı ile gün gittikçe büyümeye ve güçlenmeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yeni yönetim kurulu üyeleri kongreye katılanlara tanıtılırken emeği geçenlere plaket verildi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından delegeler oylarını kullanırken Bayram Arcı başkanlığındaki AK Parti Demre İlçe yönetimi şu isimlerden oluştu: Süleyman Çetinkaya, Abdullah Durdemir, Kemal Karakehya, Recep Akcan, Ünal Arıkan, Muhammet Özarslan, Huriye Kara, Ramazan Nalbant, Haluk Bilgiç, Yusuf Özdemir, Mehmet Ali Sarıgedik, Münir Açıkgöz, Harun Şahin, Mehmet Eren, Mehmet Darıcı, Gülsüm Cengiz, Salih Yabacı, Süleyman Sertbaş ve Ayşe Karaca.


HABER / Mehmet BULUT


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder