13 Kasım 2014 Perşembe

Gemi komutanlarından Büyükşehir’e ziyaret

Gemi komutanlarından Büyükşehir’e ziyaret
Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen Mavi Balina-2014 Fiili Deniz Davet Tatbikatı kapsamında Antalya Limanı’na demir atan savaş gemilerinin komutanları Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Deniz Kuvvetleri Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Cihat Yaycı, NATO Deniz Daimi Görev Grubu Komutanı Rear Admiral Brad Williamson, Deniz Kurmay Kıdemli Albay Mustafa Bardakçı, USS Leyte Gulf Komutanı Captain Dean T.Rawls, Deniz Kurmay Yarbay Hakan Sasa’dan oluşan heyeti Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdurrahman Yılmaz ile Genel Sekreter Birol Ekici ağırladı.

Tatbikatla ilgili bilgiler veren Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Cihat Yaycı, tatbikata
Almanya, ABD, Kanada, İspanya ve Türkiye’den 18 geminin, 3 bin personelle katıldığını söyledi. Antalya’yı ilk kez bir seferde bu kadar fazla askeri geminin ziyaret ettiğini belirten Yaycı, 2 gün boyunca Antalya’da olacaklarını kaydetti.

Ziyaretten duyduğumu memnuniyeti dile getiren Başkan Vekili Abdurrahman Yılmaz, konuk
askerleri en iyi şekilde ağırlayacaklarını ifade etti. Yılmaz, “Dünyanın ve Ortadoğu’nun barış
konusunda sıkıntılı olduğu bir süreçte Deniz Kuvvetlerimiz ülkemiz ve dünya barışı için önemli bir faktör. Sizleri kentimizde görmekten çok mutluyuz” dedi. Yılmaz, konuklarına Antalya’nın tarihi, turizmi ve ekonomisi hakkında bilgiler verdi.

NATO Deniz Daimi Görev Grubu Komutanı Rear Admiral Brad Williamson da uluslararası barış ve güven ortamı için çalıştıklarını kaydetti.

Ziyaret sonunda Büyükşehir Başkanvekili Abdurrahman Yılmaz, konuklarına Antalya’nın damak tadı reçellerinden hediye etti. Komutanlar da, Yılmaz’a ziyaret anısına şilt ve şapka takdim etti.



HABER / NesLihan BAT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder