20 Kasım 2014 Perşembe

Büyükşehir’den diş sağlığı eğitimi

Büyükşehir’den diş sağlığı eğitimi
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Haşim İşcan Aile Eğitim Merkezi’nde anne ve çocuklara diş sağlığı eğitimi verdi.

 Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Haşim İşcan Aile Eğitim Merkezi’nde ailelere yönelik bilgilendirme toplantıları düzenliyor. Bu kapsamda verilen diş sağlığı bilgilendirme toplantısına ilgi yoğun oldu. Diş Hekimi Deniz Akdemir Nalbant tarafından annelere diş sağlığının önemi, diş temizliği ve dişlerin nasıl korunması gerektiği anlatıldı.

FIRÇA KURU OLMALI
Eğitimde, diş fırçalamadan önce, fırçanın ıslatılmaması gerektiğinin altını çizen Nalbant,  “Fırça mutlaka kuru olmalı ve az macun kullanılmalı. Fırça ıslatıldığında içindeki kimyasallar tepkimeye girebiliyor. Macun çabuk köpürdüğü için fırçalama süresi azalıyor” dedi. Diş temizliğinde kürdan kullanılmamasını öneren Nalbant, diş ipinin tercih edilmesini istedi.

FIRÇA VE MACUN HEDİYE EDİLDİ
Annelere verilen eğitimin ardından Haşim İşcan Aile Eğitim Merkezi’ndeki çocuklara yönelik de bilgilendirme yapıldı. Çocuklara fırçalama teknikleri gösterilerek, başkalarının diş fırçasını kullanmamaları konusunda uyarı yapıldı. Diş maketi üzerinden gösterilen diş sağlığı bilgilendirmesini minikler ilgiyle dinledi. Daha sonra ise çocuklara diş macunu ve diş fırçası hediye edildi.



HABER / NesLihan BAT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder