25 Kasım 2014 Salı

Büyükşehir Belediyesi Anaokulu hizmete açıldı

Büyükşehir Belediyesi Anaokulu hizmete açıldı
Başkan Türel’den çocuklara armağan
Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle eğitim-öğretime hazırlanan Antalya Büyükşehir Belediyesi Anaokulu, Öğretmenler Günü’nde hizmete açıldı.
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Cam Piramit yanındaki eski Nikah Salonu yerinde oluşturulan Büyükşehir Belediyesi Anaokulu’nun açılışına Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ile çocuklar ve çok sayıda veli katıldı. Vali Yardımcısı Turan Eren açılışta yaptığı konuşmada, hızla gelişen dünyada ve Türkiye’de, bu gelişimi sağlayan en önemli unsurun eğitilmiş insan olduğuna işaret etti. Eren, “Başkan Menderes Türel, toplumsal kalkınmayı sağlayan bir atılım içinde. Bugün açılışını yaptığımız anaokulu çok önemli bir hizmet, kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.,

BURADAKİ ÇOCUKLAR ÇOK ŞANSLI
Ebru Türel, daha önce nikah salonu olarak hizmet veren bu yeri görür görmez çocuklara kazandırmak istediğini ifade ederek, “Burası çocuklar için cennet bir yer olur dedim. Nikah salonunu Bülent Ecevit Kültür Merkezi’ne taşımak suretiyle burayı yeniden düzenledik. Milli Eğitim İl Müdürlüğüz büyük destek verdi. Çok güzel bir karar vermişiz. Antalya’da buradan daha güzel bir anaokulu yok. Buradaki çocuklar Antalya’nın en şanlı çocukları” diye konuştu. Ebru Türel, eğitimcilerin Öğretmenler Günü’nü de kutladı.

BAŞKAN TÜREL’E TEŞEKKÜR
İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, okul öncesi eğitimin önemine vurgu yaptı. Başkan Türel’in ilk başkanlığı döneminde de eğitime büyük destek verdiğinin altını çizen Gülay, “5 yıl aradan sonra desteklerini büyüterek devam ettiriyor. Başkan Türel’e ne kadar teşekkür etsek az” dedi. Antalya’nın okul öncesi eğitimde büyük atılım yaptığını anlatan Gülay şu bilgileri verdi: “ 2003 yılında Antalya’da 5 resmi, 6 özel olmak üzere 11 anaokulu vardı. Bugün bu sayı 59’u resmi, 40’ı özel olmak üzere 99 anaokuluna yükselmiştir. 10 yılda yüzde 900 artış oldu. Bu dönemde anasınıfı sayısı 382’den 2098’e çıktı. Antalya’da 2000 yılında okul öncesi eğitim oranı yüzde 9 iken 2014’te yüzde 63’e yükseldi. Bu rakamlar Antalya’da eğitime ne kadar önem verildiğini ispatıdır” diye konuştu.Büyükşehir Belediyesi Anaokulu’nun açılış kurdelesini protokol ve çocuklar birlikte gezdi.
Sınıflarda miniklerle bir araya gelen Ebru Türel ve protokol, oyuncak hediye etti. Anaokulu
bünyesindeki, atölyeler, spor salonu, özel mutfak ve sınıfları inceleyen katılımcılar, doğa ile iç içe olan okula hayran kaldı. Açılışta, çocuklar da unutulmadı. Kendilerine elma şekeri, patlamış mısır, pamuk helva ikram edilen çocuklar, animatörler eşliğinde eğlendi.

ANTALYA’DA BENZERİ YOK
4-6 yaş arası 80 çocuk kapasiteli anaokulunda, 20 kişilik sınıflar bulunuyor. Bünyesinde mini bir hayvanat bahçesine sahip anaokulu, çocuklara doğal bir ortamda, kent atmosferinden uzak bir mekanda hizmet veriyor. Çocukların el becerilerini ve yaratıcılıkları artırmak amacıyla seramik, plastik sanatlar, bilim ve yaşam atölyeleri bulunan anaokulunda drama dersleri veriliyor. Çocuklar, kendileri için özel olarak hazırlanan mutfakta, pasta ve yemek yapabiliyor, kendi yiyeceklerini üretiyor. Bahçesinde çocukların sebzelerini yetiştirdiği bir de sera bulunan anaokulu, bir çok
hizmetiyle Antalya’da ilk olma özelliğini taşıyor.



HABER / Neslihan BAT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder