16 Kasım 2014 Pazar

Antalya Ak Partide Kongre Çoşkusu

Antalya AK Parti’de bugün kongre heyecanı vardı. Kepez’de Yusuf İşeri, Konyaaltı’nda ise Mehmet Rifat Durukan yeniden başkanlık koltuğuna oturdu

Başkanlar güven tazeledi

Antalya AK Parti’de bugün kongre heyecanı vardı. Kepez’de Yusuf İşeri, Konyaaltı’nda ise Mehmet Rifat Durukan yeniden başkanlık koltuğuna oturdu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Antalya’da partisinin Kepez ve Konyaaltı İlçe Teşkilatının 3. Olağan Kongresine katıldı. Kongreye AK Parti Antalya Milletvekilleri Sadık Badak, Gökçen Özdoğan Enç, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Başkanı Mustafa Köse, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, çok sayıda delege, partili ve vatandaş katıldı. Burada konuşan Bakan Bozdağ, kongrelerin partilerin demokratik şölenleri olduğunu belirterek, AK Parti’nin kurulduğu günden bugüne Türkiye’yi değiştirme ve dönüştürme konusunda büyük başarılara imza attığını aktardı.

Bizimle hizmet geldi
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise, 12 yıl önce AK Parti yola çıkarken Türkiye’de tarihi dönüşüm, değişim yaşanacağının, demokrasinin üzerindeki vesayetlerin kalkacağının düşünülmediğini ancak AK Parti’nin bunları gerçekleştirdiğini söyledi.
Antalya’nın 5 yıl aradan sonra yeniden hizmete kavuştuğunun altını çizen Türel, geçen dönemde iki CHP’li belediye başkanlarının kavgaları nedeniyle Batı Çevre yolundaki çalışmaların gerçekleşmediğini ancak şu an çalışmaların hızla ilerlediğini kaydetti. Bazı çevreler tarafından Batı Çevre yolu çalışmaları kapsamında portakal ağaçlarının kesileceği yönünde iddialar ortaya atıldığını öne süren Türel, bu ağaçların kendisinden önceki dönemde yapılan imar planı çalışmaları nedeniyle kesileceğini ifade etti. Kendisinin çevre duyarlılığını en üst düzeyde hissederek gerçekleştirdiğini anlatan Türel, “Bizim yaptığımız hizmetleri kıskandıkça çatlıyorlar, çatlasınlar başka diyecek bir sözümüz yok” dedi.

Türel müjde verdi
Kendisinin bir önceki dönemde seçimi hizmet limitini aştığı için kaybettiği yönünde görüşler sunulduğunu dile getiren Türel, kendilerinin bu millet hizmet etmek için yola çıktıklarını, hizmet için var olduklarını söyledi. Kepezlilere raylı sistem müjdesi veren Türel, havalimanından kent merkezine, Varsak’tan Sakarya Kavşağı, otogar, Akdeniz Üniversitesi ve Eğitim Araştırma Hastanesi istikametinde raylı sistem projesi hazırladıklarını söyledi. Türel, bu projeyi önce halka sunacaklarını, halk kabul ettikten sonra hayata geçireceklerini bildirdi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti’nin son 12 yılda Türkiye’yi geleceğe taşıyacak çok önemli adımlar attığını söyledi. Kongrede tek aday olarak yer alan AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, teşkilat üyelerinden gelecek yıl yapılacak seçimde çok çalışmaları çağrısında bulundu. Konyaaltı Kongresi’nde de tek aday çıktı. Tek listeyle gidilen seçimlerde Mehmet Rifat Durukan güven tazeledi. Bakan Bozdağ konuşmaların ardından AK Parnti’ye yeni katılanlara rozetlerini taktı. 

Size o ismi kim tavsiye etti
Kongrede yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimine değinen Bakan Bozdağ, “Türkiye’de adını sanını sadece belli çevrelerin bildiğini getirdiler. Türkiye’nin cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiler. MHP’li değilim, CHP’li değilim, AKP’ye daha yakınım diyor, dostlarım var diyor. Dikkat edin kendilerine verilen emanetin gereğini yapmadılar, kim onlara talimatı verdi bilmiyorum ama o talimata uydular. Ey Kılıçdaroğu, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ismini sana kim tavsiye etti, Bahçeli kim tavsiye etti, Allah için açıklayın. Tavsiye edilene kadar böyle bir isim var mıydı? Aklınızın ucundan dahi olsa bir kez bile olsa geçti mi? Emin olun geçmemiştir. İşte bunların milletin emanetine sahip çıkması bu. AK Parti, Erdoğan dedi ve millet de cumhurbaşkanı yaptı” dedi.

Para israfı yapmasınlar
Çözüm sürecinin bir çözülme olmadığını işaret eden Bakan Bozdağ, “Bir birlik kardeşlik ve Türkiye’nin huzurunu sükununu her bölgede tesis etme sürecidir. MHP benim aklım yetti yeteli ülke bölündü bölünüyor lafı söylüyor. Dün komünizm geliyordu, şimdi bahseden yok. Onun için 12 Eylülden önce binlerce fidan toprağa gitti. Sonra geldiler 99’da hükümet ortağı oldular. Ortak oldun da gencin ölümüne neden sebebiyet verdiniz. Bak şimdi ne oldu ortak belediye başkan adayı gösteriyorlar. Yetmedi ortak Cumhurbaşkanı adayı gösteriyorlar. Onun için ben diyorum ki bu ortaklığı bir adım daha ileri götürün yani birleşin. İki levha, iki tane genel başkan, iki teşkilat iki tane grup zaman mekan ve para israfı. Bu israfa son verin. Tekleşin daha iyi olur. Slogan atmak kolay, siyaseti ülkenin her yerinde yapacaksın. Burada teşkilatlarınız nasıl çalışıyorsa oralarda da öyle çalışsın. Sadece belli bölgelerde siyaset yapmayı bırakıp, her yerinde yapmak olacaktır. AKP’nin ortaya koyduğu çözüm süreci Türkiye’yi büyütecek bir süreçtir. Bunu istemeyen uluslararası güçler var, içeride hainler var. İstiyorlar ki Türkiye bir 30 yıl daha terörle uğraşsın istiyorlar.”


HABAR / Mehmet BULUT







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder