24 Nisan 2011 Pazar

Tesis hizmete girdi


Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsımında yapılan Korkuteli Küçükköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin 1 milyon TL maliyetli Soğuk Hava Deposu Tesisi açılışı yapıldı.


Küçükköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Fahrettin Karalar, soğuk hava deposunun temelinin 31 Mayıs 2010 tarihinde atıldığını ifade ederek, “Kooperatifimizin 164 üyesi var. Soğuk hava depomuzun faaliyete geçmesi ile birlikte başta üyelerimiz olmak üzere tüm Küçükköy'lü üreticilerimizin meyveleri artık burada saklanabilecek. Daha çok ürünü, daha iyi fiyattan pazarlama şansımız olacak” şeklinde konuştu.
Tarım İl Müdürü Bedrullah Erçin ise törende yaptığı konuşmada, “İklimi, doğal özellikleri ve coğrafi konumu ile Korkuteli tarımında önemli bir yere sahiptir. Bu potansiyele katkı sağlamak üzere bakanlığımızca yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi ile yeni bir soğuk hava deposu daha kazandırdık. Tarımsal ürünlerimizin değerlendirilmesi noktasında, üretilen ürünlerin işlenip ambalajlanarak marka değeri taşımaları ve muhafazaları büyük önem arz etmektedir. Açılışını yaptığımız bu tesis ile birlikte proje kapsamında yapılan bu tesisimiz ilçe çiftçisine hayırlı olsun” dedi.
Açılışa katılan Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu da Tarım Bakanlığı'nın Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında üreticiye büyük destek verdiğine dikkat çekerek, değerli tarım topraklarına sahip bölgede tarımın önemli bir geçim kaynağı olduğunu vurguladı. Çavuşoğlu,”Tarımda üretim yapanların emeklerinin karşılığını almalarına katkı sağlayacak bu tesisin açılışını yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Devletle milletin elinin birleştiği bu projeler hem devlete hem millete güç katacaktır. Korkuteli ve Küçükköy tarımsal anlamda önemli bir üretim potansiyeline sahiptir” diye konuştu.
www.akdenizhaberci.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder