28 Nisan 2011 Perşembe

YGS Türkiye birincisi hangi şehirden?


YGS Türkiye birincisi Ankara Fen Lisesi'nden çıktı. Birinci olan kişi Mahmut B. Doğan..
Üniversiteye girişte ilk imtihan olan YGS'de en başarılı iller, Kırşehir, Yalova, Aydın olarak belirlendi. En başarılı aday, Ankara Fen Lisesi'nden Mahmut Bilal Doğan oldu. Adayların aldığı puanlar, bugün saat 14.00 itibarı ile ÖSYM'nin internet sitesinde ilân edilmeye başlandı.

TARTIŞMALI MATEMATİK TESTİNDE SONUÇ
Tartışmalı hale gelen Matematik testinde 40 sorunun tümünü doğru yanıtlayan aday sayısı 1805 olarak belirlendi. Geçen yıl matematikte full çeken aday sayısı ise 2141..

27 Mart’ta yapılan YGS'de basına dağıtılan test kitapçığında matematik cevap şıklarının şifrelendiği ortaya çıkmıştı. Artvin’de söylentiyle başlayan ve öğretmenlerce çözülen formüle göre 40 soru bulunan Temel Matematik testinde cevap şıkları sayısal olarak küçükten büyüğe sıralanıp, soruyla üst üste konulduğunda çakışan şık doğru çıkıyordu. Yani şıklar, küçükten büyüğe sıralandığında çakışan iki şık varsa, küçük olan şık doğru cevabı veriyordu.

En başarılı iller sıralamasında Yalova yine birinci sırada. İşte 2010-2011 yılı illerin başarı durumu karşılaştırması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı YGS’de şifre iddiasıyla başlattığı soruşturmayı kısmen tamamladı. Savcılık 1.700 adayın cevap anahtarlarını ve ilk bindeki adayların kitapçıklarını inceledi.

SAVCILIK SORUŞTURMASI SONRASI YGS SONUÇLARI AÇIKLANDI
Yapılan soruşturma sonrasında kitapçıklarda bir şifreleme olduğunu tespit ederken, cevap anahtarlarındaki sonuçlarda bir şifreleme olmadığı ve kopya çekilmediği sonucuna ulaştı. Bu karar sonrası da YGS sonuçlarını açıkladı ve 6 Mayıs’a kadar da LGS başvurularının yapılabileceği açıklandı.

BU YIL DA FEN LİSESİ BİRİNCİ ÇIKARDI
Sonuçlara göre birinci yine Fen Lisesi’nden çıktı. 2010 yılı YGS sınavının birincileri de Fen Lisesi’nden çıkmıştı. 2010 yılındaki sınavda Konya Meram Fen Lisesinden Ayşenur Şam ve İstanbul Özel Üsküdar Fen Lisesinden Günay Yolcu birinciliği paylaşmıştı. Bu yıl ise birinci Ankara Fen Lisesi öğrencisi Mahmut Bilal Doğan oldu.
www.akdenizhaberci.com/haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder