24 Nisan 2011 Pazar

Çavuşoğlu: Türkiye uçuşa geçiyor, Alanya ve Antalya uçuş biletlerini hazırlasın


Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerin startını vermek üzere memleketi Alanya'ya gelen Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, yeni dönemde Türkiye'nin uçuşa geçeceğini belirterek, Alanya ve Antalya'nın, uçuş biletlerini şimdiden hazırlamasını istedi.AKPM Başkanı Çavuşoğlu, 12 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerin startını vermek için memleketi Alanya'ya geldi. Okurcalar beldesi Alpaslan Türkeş Bulvarı kavşağında toplanan AK Partililer, AKPM Başkanı Çavuşoğlu'nu bir bayram havasında karşıladı.

Burada trafiğin aksamaması için Alanya'da parti önünde konuşan Çavuşoğlu ile birlikte AK Parti'nin Antalya Milletvekili aday adayı olan ve temayülde birinci sırada olan, ancak aday gösterilmeyen İbrahim Aydın, İrfan Şavik, AK Partili olmayan Konaklı Belediye Başkanı Abdullah Sönmez de karşılayarak destek verenler arasındaydı.

"İLERİ DEMOKRASİ YOLCULUĞU YENİ BİR İVME KAZANDI"

Konuşmasına, "İnsan haklarının, demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin beşiği olan Avrupa Konseyi'nden, Avrupa Konseyi'nin bulunduğu yer olan Strazburg'dan Alanya'ya, Alanya'dan bütün Avrupa'ya selam olsun." diyerek selamla başlayan Çavuşoğlu, Türkiye'nin AK Parti'nin çıraklık döneminde acil eylem planıyla Türkiye'nin bekleyen meselelerini çözüme kavuşturduğunu söyledi. Kalfalık döneminde ise Türkiye'nin her alanda bir arınma sürecine girdiğini belirten Çavuşoğlu, ileri demokrasi yolculuğunun yeni bir ivme kazandığını söyledi. AK Parti'nin şimdi ustalık dönemi için milletin huzuruna çıktığını ve bu dönemde Türkiye'nin artık tam anlamıyla uçuşa geçeceğinin sözünü verdiklerini belirten Çavuşoğlu, Türkiye'nin buna hazır olduğunu kaydetti.

"TÜRKİYE UÇUŞA HAZIRDIR"

Hedeflerinin, 2023 olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Türkiye uçuşa hazırdır ve inanıyorum ki Antalya ve Alanya uçuş biletini şimdiden hazırlamıştır. 2023 yılında AK Partili Türkiye, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak. 2023 yılında AK Parti iktidarında kişi başına düşen milli gelir 25 bin dolar olacak. İhracatımız 500 milyar dolara çıkacak. En az 2 trilyon dolarlık bir ekonomi büyüklüğüne ulaşacağız. İşsizlik oranını 2023 yılı itibariyle yüzde 5'e indirmeyi hedefliyoruz. Bölünmüş yollarımızın toplamı 2015'te 26 bin kilometreye, 2019'da 31 bin kilometreye, 2023'te ise 36 bin 500 kilometreye çıkarılacaktır. TOKİ eliyle inşa edilen konut sayısı 1 milyona ulaşacaktır. 2002 yılında Türkiye'ye gelen turist sayısı 13 milyon kişi, turizm gelirleri ise 12 milyar dolar olarak gerçekleşmişti. 2010 yılında 2002 yılına göre, Türkiye'ye gelen turist sayısı yüzde 116 artışla 28.6 milyon kişi, turizm gelirleri ise yüzde 74.8 artışla 20.8 milyar dolar olarak gerçekleşmişti. Turizmin gelişmesinde en büyük payı artık Antalya ve Alanya alıyor. O yüzden 2023 turizm hedeflerimizin özellikle altını çiziyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye'ye gelen turist sayısını 50 milyona çıkaracağız. Halen 22 milyar dolar olan turizm gelirini ise 50 milyar dolara yükselteceğiz. Hayal olanları başardık. Şimdi yeni hayallere gerçeğe dönüştürmek için yolculuğumuza devam edeceğiz." dedi.

Bugün çok anlamlı bir günde teşkilatla birlikte olmanın mutluluğu ve heyecanı içerisinde olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, bu vesileyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 91. kuruluş yıl dönümünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladığını belirtti. 23 Nisan, bütün dünya çocuklarının geleceğe umutla bakabileceği bir dünya için Türkiye'den yayılan müjdenin habercisi olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, 23 Nisan'ın, ulusal egemenliğin simgesi olduğunu ifade etti.

"TÜRKİYE SON 8.5 YILDIR 23 NİSAN'LARI BİR BAŞKA COŞKUYLA KUTLUYOR"

AKPM Başkanı olarak, 23 Nisan'ı kutlamanın şahsı, partisi ve ülkesi adına da gurur verici olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, Türkiye'nin son 8.5 yıldır 23 Nisan'ları bir başka coşkuyla kutladığını söyledi. Milli iradeyi gasp edenlerin, artık Türkiye'de cirit atmadığını belirten Çavuşoğlu, toplum mühendisliğine soyunanların artık işsiz kalmaya mahkum olduğunu kaydetti. Cumhursuz bir Cumhuriyetin, milletin tercihlerinden ayıklanmış bir demokrasinin, milletsiz bir milliyetçiliğin peşinden koşanların, artık şeffaf Türkiye'nin aydınlığında ayyuka çıktığını ifade eden Çavuşoğlu, Türkiye'nin tüm sorunlarının konuşulma, tartışılma, çözülme yerinin artık siyaset, Meclis, demokrasi olduğunu kaydetti.

"DÜNYANIN HER YERİNDE KARARLILIKLA, SAMİMİYETLE HAKKI, HUKUKU SAVUNAN BİR TÜRKİYE VAR"

Bugün dünyanın her yerinde, her platformda, cesaretle, kararlılıkla, samimiyetle, hakkı savunan, hukuku savunan bir Türkiye bulunduğunu açıklayan Çavuşoğlu, bugün artık Avrupa Konseyi tarafından denetlenen değil, AKPM'nin Başkanlığını yapan, Başkanlığı ilk kez Viyana'nın doğusuna taşıyan bir Türkiye bulunduğunu söyledi. Çavuşoğlu, şöyle dedi:
www.zaman.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder