25 Nisan 2011 Pazartesi

'Öldürdün mutlu musun'


Antalya'da aynı sokakta son 5 ayda onlarca evcil ve sokak hayvanının kaldırımlara bırakılan köftelerle zehirlenerek öldürülmesine tepki gösteren 100'e yakın hayvansever, hayvan katilinin bulunmasını istedi.


Merkez Konyaaltı İlçesi Gürsu Mahallesi'ndeki 303 ve 308 sokaklarda geçen Aralık ayından bu yana kaldırım kenarına bırakılan zehirli köfte türü yiyecekleri yiyen onlarca kedi ve köpeğin telef olması, hayvanseverleri isyan ettirdi. Ankara Hayvanseverler Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Şubesi Temsilcisi Jale Ünsal'ın kapısını çalan hayvan sahipleri, hayvanların katilinin bulunması için yardım istedi.

Ünsal'ın girişimleriyle Konyaaltı Kent Meydanı'nda buluşan hayvanseverler, hayvanların öldüğü sokaklarda yürüyüş yaptı. Üzerinde 'Sevmek bu kadar zor mu?' yazılı siyah tişörtler giyip, ellerinde ölen hayvanların fotoğraflarının da yer aldığı 'Beni öldürdün, mutlu musun', 'Yaşamak erdem, öldürmek günahtır', 'Hayata saygı duyun', 'O köftelere harcayacağınız zamanı sevmeyi öğrenmek için harcayın', 'Canilerle aynı havayı solumak istemiyorum', 'Biz buradayız, katiller nerede?', 'Aramızda katilleri görmek istemiyoruz' yazılı dövizler taşıyan hayvanseverler, son ölen sokak köpeğinin gömüldüğü mezara kırmızı karanfiller bıraktı.

Aralık ayı ortasında gezdirdiği av köpeğinin 308 Sokak'ta yerde bulduğu köfteyi yemesiyle zehirlendiğini belirten mahalle sakinlerinden Ayşen Oral, "Köpek eti görünce dayanamayıp hemen yerdeki eti yedi. Farkedip durdurmama zaman kalmadan köfteyi tüketti. Zehirlendiğini anlayınca hemen veterinere götürdüm. Serumlarla tedavi ettirdim. Sağlığı yerine gelip evimde yaşamaya devam ettikten birkaç hafta sonra, aynı yerde yine zehirli köfte yedi. Bu kez kurtaramadık" diye konuştu.

Aralık ayının 15'inde 303 Sokak'ta köpeğinin yerde bulup yediği köfte yüzünden zehirlendiğini aktaran Dilek Yalçın ise zamanında veteriner müdahalesiyle hayvanını kurtarabildiğini söyledi. Bu sokakta onlarca sokak kedisi ve köpeğinin aynı yöntemle öldürüldüğünü belirten Yalçın, hayvan katilinin mahalle sakini olduğundan şüphelendiklerini söyledi.

Sokağa MOBESE kamerası yerleştirilmesi marifetiyle hayvan katilinin bulunmasını öneren Jale Ünsal, "Zehirli köfteler yüzünden yalnızca sokak hayvanları değil, sahibi tarafından gezdirilen sahipli köpekler de öldü. Artık bu katilin bulunmasını istiyoruz" diye konuştu.
www.gunhaber.com.tr/haber/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder