24 Nisan 2011 Pazar

Döşemealtı'nda Turizm Haftası Kutlandı


Yurdun dört bir yanında kutlanan Turizm Haftası Döşemealtı nda renkli görüntüler oluşturdu

Ülkeler arası dostluk rüzgarı esti

Turizm Haftası Döşemealtı Şehir Parkında büyük bir katılım ile gerçekleşti. Döşemealtı Kaymakamlığı, Belediye ve İMKB Turizm Meslek Lisesi’nin işbirliği ile düzenlenen kutlamalar, bu yıl Uluslar Arası Çocuk Oyunları Festivali dolayısyla renkli görüntülere sahne oldu. Çocuk Festivali kapsamında kutlamalara katılan Tataristan, Litvanya, Romanya, Kanada, Azeri ve İran Türkleri Grubu yaptıkları danslar ile turizm haftası kutlamalarında ülkeler arası dostluk rüzgarı estirdiler. Yabancı konukların dans gösterilerinden sonra sahne alan Teke Yöresi Halk Oyunları ekibi, izleyenlere muhteşem bir oyun sundular. Azeri dans grubu sergiledikleri oyunlar ile izleyenleri adeta büyüleyerek, gösterilere damgasını vurdu.



Baygül ‘Turizmde daha iyi olmalıyız’

Kutlamalar Çerçevesinde konuşma yapan Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, Antalya Türkiye turizminin bel kemiğini oluşturduğunu ifade ederek, turuzmin altyapısını her geçen gün daha iyiye ulaştırarak, ülkemizin dünya turizm pastasından daha çok pay almasını sağlamalıyız dedi.

Döşemealtı’na Tanıtım Kitabı

Döşemealtı Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından turizm haftasına özel hazırlanan ilçenin tarihi yerlerini ve kültürünü anlatan kitapçık, kutlamalar çerçevesinde dağıltı. Türkçe ve İngilizce olarak iki dilde hazırlanan kitapçık ile yurt içerisinde ve yurt dışında milyonlarca kişiye Döşemealtı’nın değerlerinin tanıtılması hedefleniyor.

Tursun ‘Turizmde Döşemealtı Hangi Noktada’

Turizm Haftası Kutlamaları’nda konuşma yapan Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, bugün burada sadece turizm haftamız kutlu olsun diyemeyiz dedi. Başkan Tursun, ‘İnsanımıza iş aş ekmek kapısı olan, bacasız fabrika turizmde ilçe olarak neresindeyiz ve hangi noktada olmalıyızı konuşmalıyız. Biz Döşemealtı Belediyesi olarak öncelikle turizm envanterimizi çıkartarak, turizm geliştirme merkezini ilçemize kazandırmayı planlıyoruz. Hedefimiz Döşemealtı’nı turizm pazarında daha iyi tanıtmak ve ilçemize istihdam sağlamaktır’ dedi.

Davullu zurnalı gerçekleştirilen Turizm Haftası kutlamalarına, Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, Garnizon Komutanı Kd.Yzb. Özgür Çeşmeci, Belediye Başkanı Nurettin Tursun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar, kurum ve kuruluşların temsilcileri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.
myantalya.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder