24 Nisan 2011 Pazar

Antalya'da 23 Nisan coşkusu


Antalya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.
Kızıltoprak Yüzüncü Yıl Spor Tesisleri'nde düzenlenen törende Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, 3. Piyade Eğitim Tugayı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Kemal Korkmaz, resmi geçitle halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.
İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Günay yaptığı konuşmada, 100 yılın lideri Ulu Önder Atatürk'ün 23 Nisan 1920'de çocuklar için Türkiye'nin aydınlık geleceğini kurduğunu söyledi. Ömrünü milletine, hizmete adamış Atatürk'ün 23 Nisan'ı çocuklara bayram olarak hediye ettiğini dile getiren Gülay, ''Dünyanın hiçbir yerinde çocuklarına bayram hediye eden bir lider, bir ülke yoktur. Bu onur Türk çocuklarına verilmiştir. Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. Daha çok çalışıp,
birlik ve beraberlik içinde bu bayramımıza sahip çıkmak için çok çalışmalıyız'' dedi.

Üç dilde anons
Şiirlerin ve öğrenci andının okunduğu törende, resmi geçidin ardından öğrenciler gösterilerini sergiledi. Program akışının çocuklar tarafından İngilizce, Almanca ve Rusça olarak da anons edildiği törene, Uluslararası Antalya Çocuk Festivali'ne katılan yurtdışından 700, 81 ilden 700, Antalya'dan spor kulüpleri dahil 340 öğrenci katıldı.

Çocuklardan valiye sevgi gösterisi
Alanda yer olmadığı için bazı aileler gösterileri dışarıdan izledi. Yüksek yerlere çıkan ve şemsiyeler açan aileler ilginç görüntüler oluşturdu.
Bütün çocukların sahaya gelmesiyle protokol töreninden inen Antalya Valisi Ahmet Altıparmak çocukların bayramını kutlayarak, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Vali Altıparmak ile konuşmak isteyen öğrenciler küçük çaplı izdihama neden oldu. Vali Altıparmak, kendisiyle tokalaşmak isteyen çocuklarla tek tek ilgilendi.
www.akdenizhaberci.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder