30 Nisan 2011 Cumartesi

“Büyük hayaller kurun”


Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Nobel ödüllü Meksikalı Yazar Octavio Paz’ın, ‘Bir düş kurdum ve düşüme layık olmaya çalışıyorum.’sözünü anımsattığı öğrencilere, ‘Siz de bir düş kurun ve düşünüze layık olmaya çalışın.’ tavsiyesinde bulundu.



--------------------------------------------------------------------------------

Başkan Hakan Tütüncü, Hacı Malike Mehmet Bileydi Anadolu Lisesi’nin, öğrencilerin meslekleri tanımaları amacıyla düzenlediği söyleşiye katıldı. Okulun konferans salonundaki söyleşide Tütüncü, tecrübelerini paylaştı, nasıl iyi bir meslek sahibi olunabileceği ile ilgili tavsiyelerde bulundu.



Geleceğin Türkiye’si ile konuşuyorum

Başkan Hakan Tütüncü, konuşmasında salonda bulunan öğrencilerin yüzünde aydınlık Türkiye’yi gördüğünü belirterek, “ 2023’te Cumhuriyet’in 100 yıl hedefine geldiğimiz zaman Türkiye’nin çok önemli noktalarında olacaksınız. Burada Türkiye’nin geleceği ile söyleşi yapmaktan dolayı da büyük bir mutluluk duyuyorum.” diye konuştu

Tütüncü, kariyer ve meslekle ilgili her türlü tecrübeyi, deneyimi edinebilecekleri ortamlarda bulunmalarını tavsiye ettiği öğrencilere, “Başarılı insanların davet edildiği organizasyonlara katılın. Orada bir kelime öğrenmeye gayret edin. Bazen aklınızda kalan bir cümle günün birinde yolunuzu aydınlatır.” hatırlatmasını yaptı



Öğretmenlerinizin öğrettiklerini sıkıntı olarak görmeyin

Lise döneminde, öğretmenlerinin ders konusunda kendilerini çok sıktığını anımsatan Başkan Tütüncü, “Geriye dönüp baktığım zaman öğretmenlerimi hep hayırla yad ediyorum. İyi ki diyorum derslerde bizi o kadar sıkmışlar. Öğretmenimizin bize öğrettiği hakikatler, ders anlamında öğrettikleri hala kulağımızın kenarında. Öğretmenlerinizin derslerdeki zorlamalarını sıkıntı olarak görmeyin.” ifadesini kullandı.



Türk ve dünya klasiklerini okuyun

Tütüncü, üniversitenin ihtisaslaşma yeri olduğuna işaret ederek, aydın insanın lise döneminde yetiştiğine vurgu yaptı.

Kitap okuma alışkanlığını, lise döneminde kazandığının altını çizen Başkan Hakan Tütüncü, şunları söyledi: “Kendisinde okuma alışkanlığı oluşmuş bireyler olarak okulunuzdan mezun olmanızı isterim. Gönlüm arzu eder ki bir lise öğrencisi, Türk edebiyatının klasiklerinin tamamını, dünya edebiyatının klasiklerinin de önemlilerini okumuş olsun. Bizi hayatın içerisinde güçlü kılan bilgidir. Ne kadar çok bilgiye sahipsek o kadar çok bu toplumun içerisinde yer edinebiliriz”

Tütüncü, internetin sunduğu imkanlarından faydalanılması gerektiğini, ama teknolojinin sunduğu imkanların da kitap okuma alışkanlığı ile olan bağı kesmemesi gerektiğine işaret etti.



Topluma yabancı bireyler başarılı olamaz

“Sadece derslerinde çok başarılı olan öğrenciler olmak değil, hem derslerinde başarılı olmuş hem de sosyal aktivelerde önemli sorumluluklar üstlenmiş kimseler haline gelmeniz lazım” uyarsında bulunan Başkan Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kendinizi bilgi çağının nimetleri ile baş başa bırakırsanız bulunduğumuz topluma yabancı bir birey haline gelirsiniz. Topluma yabancı hale gelen insanlar başarılı olamazlar. Çok iyi bir avukat olabilirsiniz ama karşınızdaki insanı tanımıyorsanız, insan iletişiminiz yoksa iyi bir avukat olamazsınız. Bu sıkıntıyı yaşamamanız için sosyal ilişkilere önem verin.”



‘İnsan hayal ettiği kadar yaşar.’

Tütüncü, “Kendinize büyük hedefler koyun ve kendinize güvenin.” dediği öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: Nobel ödüllü Meksikalı Yazar Octavio Paz diyor ki ‘Bir düş kurdum ve düşüme layık olmaya çalışıyorum.’ Siz de bir düş kurun ve düşünüze layık olmaya çalışın. Lise öğrencisi iken bu şehri ve bu ülkeyi yönetmek gibi bir hedefimiz vardı. Kendinize büyük hedefler koyum. Mühendis olacaksanız ülkenin en maharetli mühendisi olmaya çalışın. Öğretmen olacaksanız herkesin önünde ceketini ilikleyeceği öğretmen olmaya gayret edin. Yahya Kemal diyor ya, ‘İnsan hayal ettiği kadar yaşar.’ Hep hayalleriniz olsun. Toplumun içerisinde hangi mesleği yapıyorsanız en iyisini yapmaya çalışın. Toplumun içinde iyi yaptığınız işler size saygınlık kazandıracaktır. Büyük Atatürk, ‘Gelecek çalışkan olanlarındır.’ diyor. Türkiye’yi, 2023 hedefine sizler götüreceksiniz.”



Öğrencileri kırmadı

Okul Müdürü M. Ali Sarıca da bu güzel söyleşisinden dolayı Başkan Tütüncü’ye teşekkür etti

Söyleşinden duydukları memnuniyeti dile getiren öğrenciler ise Tütüncü’den, okul bahçelerine oturma alanı yapmalarını istedi. Tütüncü de bu isteğe olumlu cevap verdi. Okul idarecileriyle birlikte bahçeyi gezen Başkan Tütüncü, öğrencilerle basketbol da oynadı.
http://www.akdenizhaberci.com/haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder