17 Mayıs 2011 Salı

.. Mostafa Köse: Geçmişi hatırladık


Kaleiçi esnafının önceki gün Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde 'yazarkasa' bıraktığını belirten Ak Parti İl Başkanı Köse, “Bu manzara bize Türkiye'nin üçlü koalisyon ile yönetildiği dönemleri hatırlatıyor” dedi
Kasıtlı karalama
Köse, Koalisyon hükümeti döneminde de esnaf başbakanlık önüne gelip, yazar kasa bırakmıştı. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve zabıtanın uygulamaları yüzünden esnaf zor durumdadır. Büyükşehir Belediyesi'nin Kaleiçi'ndeki uygulamalarla ilgili Kültür Turizm Bakanlığı talimatı ile gerçekleştirildiği yönünde bir dedikodunun yayıldığı bizlere geldi. Bu kasıtlı ve bilinçli bir karalamadır” dedi.

Ak Parti İl Başkanı, “Kültür Turizm Bakanlığı'nın esnafı sıkıntıya sokacak bir genelge yayınlaması ve bunu uygulanmasını istemesi söz konusu değildir. Burada esnafa yönelik baskı tamamen Büyükşehir Belediyesinden ve zabıtalarının uygulamalarından kaynaklanmaktadır. Esnaf kardeşlerimizin yanındayız” diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın 'Belediye bütçesinden 240 bin TL kesildi' şeklinde açıklama yaptığını belirten Köse, “Akaydın, hükümetin projelerini engellediğini ve Antalya Büyükşehir Belediyesi bütçesinden kesinti yapıldığını söylüyor. Başkan Akaydın'ın bugüne kadar proje üreterek hükümete başvurması ve söz konusu projenin hükümetten engellenmesi söz konusu değildir. Kesintinin olmadığını biliyoruz. Gaziantep Belediyesi'nin 8 milyon 130 bin lira alacağının, 5 milyon 910 bini kesilmiştir. Kocaeli Belediyesi'nin 38 milyonluk alacağının 17 milyonu kesilmiştir. Ama Nisan ayında Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden böyle bir kesinti yapılmadı. Diğer iki belediyeden yapılan kesintiler de hükümetimizin belediyeler arasında çifte standart uygulamadığının göstergesidir” diye konuştu.
http://www.akdenizmanset.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder