17 Mayıs 2011 Salı

...Antalya 7.çiçek festivali başlıyor


Antalya'da, bu yıl yedincisi düzenlenecek olan Çiçek Festivali'nde iki milyon dal kesme çiçek kullanılacak. Dünyanın Çiçekçileri Antalya'da Buluşuyor sloganıyla 20-21 Mayıs 2011 tarihinde düzenlenecek olan 7. Çiçek Festivali'nin tanıtım toplantısı Talya Otel'de gerçekleştirildi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Antalya Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı ve Çiçek Festivali Organizasyon Komitesi Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, kesme çiçek sektörünün bölge açısından önemli istihdam kaynaklarından biri olduğunu belirterek, kesme çiçek yetiştiriciliği ve ihracatı, Türkiye'de tarımsal ekonomi açısından en yüksek katma değer sağlayan iş kollarından biridir. Bölgemizin bu konudaki öncü rolü, yıllar önce başlatılan çiçek festivali ile kendine özgü bir etkinliğe dönüştü dedi. Bu yıl 7.'si düzenlenecek olan festivalin yaklaşan botanik temalı EXPO 2016 organizasyonu açsından ayrı bir önemi olduğuna vurgu yapan Bağdatlıoğlu, şunları söyledi:Festivalin ilk gününde ATSO'da, 'Süs Bitkileri sektörü 2016'ya hazır mı' toplantısı, ardından Cumhuriyet Meydanı'nda görkemli bir peyzaj düzenlemesi yapılacak. İkinci gün ise geleneksel festival korteji saat 17.00'de Cender Otel önünden hareket ederek, Cumhuriyet Meydanı'na gelecek. Korteje 13- 15 araç katılırken, bir
aracın süslemesinde 90 veya 100 bin dal çiçek kullanılacak. Ayrıca 150 bin dal çiçek konvoyda halka dağıtılacak. Cumhuriyet Meydanı'nın da 3 bin dal daha çiçek dağıtacağız. Bu yıl toplam 2 milyon dal çiçek dağıtmayı hedefliyoruz.

Festivali her zaman destekleyen gazeteciler içinde bir yarışma düzenlediklerini anlatan Bağdatlıoğlu,En iyi fotoğraflı gazete haberi ve en iyi görüntülü televizyon haberi kategorilerinde ilk üçe giren gazetecilere ödüllendirilecek dedi.

ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, güzel bir organizasyonla Antalya'nın etkinliklere olan ihtiyacını gidermiş olduklarını kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: Çiçek çocuk, çiçek aşk, çiçek tebessüm demektir. Mitinglerde liderler insanlara çiçekler atar sonrada çok acı söz söylerler. Bu zor günlerde bu festivaller bir nefestir. Devamında Antalya'ya çok ciddi katkı sağlayacak güzellikte bir festival. Ekonomik anlamda da çiçek sektörü Antalya'nın iftiharı yüzde 90'lar oranında bir ihracat gerçekleştiriyoruz.

Çiçek sektör olarak hem istihdam hem de Antalya'ya getirdiği katma değer açısından gelişmeye devam ediyor.
Tarım İl Müdürü Bedrullah Erçin de, kesme çiçekçilerin organizasyon ve tanıtımlarıyla Antalya'yı aşan bir süreç içine girdiklerini ifade ederek şunları söyledi: Bu bir ekip işidir. Birlikte çalışmanın ürünüdür. Festival olarak iki günü yetersiz buluyorum. EXPO 2016'ya hazırlanıyorsak, bu sürenin bir hafta olması gerekir. Bir şeyler yaptık ama yapacak çok fazla şeylerin olduğunu görüyorum

KARNAVALA DÖNÜŞTÜRMEK ELİMİZDE
ATB Başkanı Ali Çandır, yedi yıl önce başlanan festivalin bugün büyük bir boyuta ulaştığını belirterek Bu festivalle kentin birlikte hareket ettiğini ve güzel bir sinerji yaratıldığını görüyoruz dedi.
Sadece olması gerekeni yaptıklarını anlatan Çandır, şunları söyledi: Çiçek festivali gerçekten amatör bir ruhla geldi, bu yıldan sonra profesyonelleşmeye başladı. Festivale ilk başladığımız zaman EXPO 2016 hedefimiz yoktu. Artık etkinliğimizi bir hafta sürecek çiçek karnavalına dönüştürmek bu kentin elinde
Toplantıya, Tarım İl Müdürü Bedrullah Erçin, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya Ticaret Borsası(ATB) Başkanı Ali Çandır, Antalya Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni ve çiçek üreticileri katıldı.
http://akdenizmanset.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder