22 Mayıs 2011 Pazar

..Büyükşehir’i suçladı


Kapalı Yol’un ortasına diktirilince ‘ucube’ tepkisi nedeniyle yeri değiştirilen Outdoor isimli led ekranlı dev reklam panosunun sahibi olan Aracom şirketi müdürü Can Kılıç: Yeri belediye gösterdi yolun ortasına dik dedi. Bende mecburen yolun ortasına diktim.
Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Kazım Özalp Caddesi’nin (Kapalı Yol) tam ortasına Büyükşehir Belediyesi CHP’li yönetimi tarafından diktirilen Outdoor isimli led ekranlı dev reklam panosunun sahibi olan Aracom şirketinin müdürü Can Kılıç, panonun yerinin kendisinin de içine sinmediğini söyledi. “Bu da bizim ucube” başlıklı yapılan haberlere isyan eden Kılıç, “Biz bu reklam işini alınca Büyükşehir Belediye Fen İşleri Dairesi bana yer gösterdi. Yolun ortasına dik dedi. Biz de diktik. Tepki gösterilince yerini değiştirmemizi istediler. Dava açılsa bile istesem değiştirmezdim. Çünkü elimde sözleşmelerim var. Ama açıkçası panomuzun ilk yeri benim de içime sinmemişti” dedi. Esnaf ve halk görüntü kirliliği oluşturduğu gerekçesi ile panoya tepki vermişti.

Taşınma masrafı 40 bin lira
Büyükşehir Belediyesi, duyulan rahatsızlıktan dolayı panoyu eski yerinden 25-30 metre ilerideki Kızılay Kan Alma Birimi önüne taşımıştı. ‘Outdoor’ ismi verilen panonun sahibi olan Aracom şirketinin müdürü Can Kılıç ise “Gösterilen ilk yerin dar olduğunu söylemiştik. Zaten içimize sinmemişti. Cumhuriyet Meydanı gibi kalabalık ve geniş bir bölgeyi istiyorduk” diye isyan etti. Sadece Outdoor’un nakil işlemi için 40 bin lira masraf ettiklerini söyleyen Kılıç, “Bir buçuk yıldır çaba harcadığımız bir konu idi” dedi. Kılıç he ne kadar kiralama bedelini açıklamasa da belediyeden elde edilen bilgilere göre dev reklam panosu için Aracom şirketi belediyeye yıllık 50 bin lira kira ödeyecek. Panonun dış kaplaması için ise 17 bin 500 lira harcandığı öne sürülüyor.

Reklam yaptıracak
Kılıç, “Bu pano bu şekilde kalmayacak. Her tarafı süslenip daha estetik hale getirilecek. Outdoor’un klimalı arka kısmına Antalya’nın tarihi bölgelerinin resmini yerleştireceğiz. Ses sistemi kuracağız. Milli maçlar ve bazı kupa maçlarını bile ücretsiz izletmeyi düşünüyoruz. Ayrıca parayı veren siyasi partinin de burada reklamını yapacağız. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri bize Outdoor’u itiraz edilen ilk yerine koyabileceğimizi söylemişti. Alan dar olduğu için bu karar hoşumuza gitmemişti” dedi. Kılıç aynı panodan kentte değişik noktalarda 3 ya da 4 yerde daha olacağını da sözlerine ekledi.
http://www.akdenizmanset.com
Şükrü AĞIRMAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder