19 Aralık 2011 Pazartesi

Stat çilesi bitiyor...

AK Partili Türel, Antalya’da stadyum yapılmasını hükümetin öncelikleri içine aldığını belirterek, “Antalya Stadyumu’nun hükümet tarafından yapılacağına ilişkin Sayın Başbakanımız ile Gençlik ve Spor Bakanımız çeşitli ifadelerinde yer verdiler” dedi.

AK Partili Türel, Antalya’da stadyum yapılmasını hükümetin öncelikleri içine aldığını belirterek, “Antalya Stadyumu’nun hükümet tarafından yapılacağına ilişkin Sayın Başbakanımız ile Gençlik ve Spor Bakanımız çeşitli ifadelerinde yer verdiler” dedi.

Türel, stadyumla ilgili gelişmeleri şöyle açıkladı: “Stadyumla ilgili müjdeler yolda. Biz Antalya’ya müjdeler vermek için Ankaradayız. Toki alternatifi üzerinde duruluyor. Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız bu konuda çalışmalar yapıyor. Hükümet yatırımı olarak yapılacağı hem Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, hem de Gençlik ve Spor Bakanımız tarafından ifade edildi. Tabi biliyorsunuz ki bu tür yatırımları her yerde yerel yönetimler yapıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi stadyum ihalesini yeni yaptı. Kayseri’de stadyumu Büyükşehir Belediyesi tamamladı. Bursa’da stadın adı Büyükşehir. Büyükşehir Belediyesi sponsor olmuş. TT Arena gibi. Türkiye’nin bir çok şehrinde statları Büyükşehir Belediyeleri yapıyor. Böyle bir manzara Antalya’da gözükmediği için hükümet olarak yapacağız. Ne zaman yapılacak derseniz; Antalya Stadyumu’nun yapılması konusunu hükümet öncelikleri içine aldı. Bu kez de ne zamana biter soruları gündeme geliyor. Bunun 6 ay gibi bir proje çalışmaları var. Yer tesliminden sonra 2-3 sene içinde Antalya’ya kazandırmayı düşünüyoruz.’’

CHP’li Belediye Başkanı’nın geldiği nokta
CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın rektörlük döneminden beri karşı olduğu 100. Yıl’da stadyum yapılmasına ilişkin anlayışının değiştiğini ifade eden Türel, ‘Mustafa Akaydın, diğer belediye başkanları, muhtarlar ve sivil toplum örgüt temsilcileri ile bir kaç kez bir araya geldik. Çoğunluk 100. Yıl’a stad yapılsın dedi. Büyükşehir, 100. Yıl projesi feshedildikten sonra 100 yıllık yanlıştan döndük diye pankart astı. Bilbortlarda ilan verdi. Bugün 100. Yıl’ da bir ticari unsur olmazsa, karşı değiliz diyorlar. Bu da onların geldiği nokta açısından çok önemli. Demek ki kendileri ‘100 yıllık yanlıştan’ dönmüş oldu. Onlar da doğruyu bulmuşlar ki, 100. Yıl’da yapılabilir diyorlar’’ şeklinde konuştu.

İki alternatif
Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde stadyum yapılabilecek sorunsuz tek yerin 100. Yıl sahası olduğunu hatırlatan Türel, sözlerini şöyle tamamladı: “Şu anda Antalya’da stadyum yapılabilecek yer konusunda iki alternatif var. Bunlardan biri Dokuma, diğeri ise 100. Yıl. Bana göre Dokuma, 100. Yıla göre daha çok avantajları olan bir alan. O dönemde Erdal Öner burayı park alanı ve alış-veriş merkezi olarak bir planlamaya tabi tutmuştu. O yüzden Dokuma'da böyle bir tasarruf varken bu alanda bir şey yapmamız mümkün değildi. Ancak, şu anda Dokuma’da geçmişten gelen bir hukuki süreç var. Bugün buranın mahkeme kararı ile yerel yönetime verilmesi söz konusu olabilir. Dokuma, eğer temiz bir alan olsa, hukuki sorunlar olmasa 100. Yıl’dan daha avantajlı bir yer. Bizim bekleyecek zamanımız yok. En hızlı bir şekilde başlayabileceğimiz yer gene 100. Yıl. Dokuma’da yapmaya karar versek bile, yeniden sorun olacak. Burada devam eden hukuki sürecin bitmesiyle birlikte bu sefer yüklenici, yeni bir hukuki süreç başlatacak ve stadın yapımı 5-10 yıl yeniden ötelenecek. Antalya’nın, Antalyaspor taraftarının beklemeye tahammülü yok. O gün ne yaptılar, mahkemenin iptal ettiği bir plan notunu bahane edip stadyum projesini iptal ettiler. Eğer bu plan notu düzeltilip yeniden devam etselerdi; ki yapabilirlerdi. Şimdiye stad bitmişti. Ne yaptılar, plan notunu bahane edip; ki iptal edilen plan değildir. Projeji buruşturup attılar. Eger plan notunu düzeltip projeyi iptal etmeselerdi, bugün Antalyaspor taraftarı 30 bin kişilik stadda maçlarını seyrediyor olacaktı. 33 kilometre uzaklıktaki yere gitmeyecekti. Kime yazık oldu, Antalyalılar’a yazık oldu. Bir Antalyalı, Antalya sevdalısı olan bana da yazık oldu.’’
kaynak / www.akdenizmanset.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder