12 Aralık 2011 Pazartesi

AK PARTİ MURATPAŞA'YA SÜPRİZ ADAY


Tüm partilerde olduğu gibi Ak Parti’de de, kongre süreci devam ediyor. Önümüzdeki süreçte, Muratpaşa İlçe kongresi yapılacak. Şuan ki Muratpaşa İlçe Başkanı Mesut Topçu, başkanlığı çok uzun süreden bu yana, başarı ile götürüyordu. Ak Partinin kendine has gizlilik ilkesinden dolayı, parti içerisindeki durumunu çok iyi bilemem. Ama Başkan Topçu, Antalya kamuoyunda sevilen yardımsever, mütevazi, çalışkan bir kişilik olarak biliniyor. Hatta diğer partilerin ilçe temsilcilerinin bile Ak Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Topçu’nun başarı grafiğini takip ettiklerini biliyorum. Topçu, kentin en önemli bölgesi olan Muratpaşa’da, bildiğim kadarıyla, 56 mahalle temsilciliğinin sistematik bir şekilde altyapısını güçlendirip, mahallelerde başarılı bir trend yakaladığını, herkes gibi az çok biliyorum. Yine, Başkan’nın bölgesinde rekor düzeyde üye kayıtlarının da yapıldığı bilinen bir gerçek…
Aslında, Mesut Başkan ile ilgili, yazılacak çok şey var ama bu kadarı yeterli sanırım…

Gelelim asıl konuya…

Kongreye hummalı bir şekilde hazırlanan Başkan Topçu, bir sürprizle karşılaşır. Ankara kulislerinden zor şartlarda aldığım dedikoduya göre, kongre çalışmasını sürdüren Başkan Topçu’ya genel merkez tarafından adaylıktan çekilmesi rica edilir. Gerekçe olarak da çok uzun süredir ilçe başkanlığını yürüttüğü ve çalışmalarını ve birikimini başka bir yerde devam etmesi gerektiği vurgulanır.

Benim kişisel tahminime göre Topçu, ileride yapılacak il kongresinde karşımıza çıkacak gibi…

Tabi ki bu arada Başkan Mesut Topçu’nun yerine ise yani Muratpaşa İlçe Başkanlığı’na halihazırdaki il yönetiminden Ali Kıvrak aday gösterilir.

Ali Kıvrak, bugün yarın Muratpaşa İlçe Başkanlığı’na aday olduğunu, resmen açıklayacağını umuyorum.

Kendisini dün aradım… Kıvrak, Muratpaşa İlçe Başkanlığı’na aday olduğunu doğruladı. Gerekçe olarak da daha verimli yeni projelerinin olduğunu vurgularken, önümüzdeki süreçte hep birlikte göreceğimizi söyledi.

İki başkana da hayırlı olmasını dilerim…

Bu arada son anda, neden böyle bir sürpriz kararla bu değişiklik yapılmış olabilir diye de düşündüm…

Ak Parti önümüzdeki yerel seçimlerde Muratpaşa ve Büyükşehir Belediyelerini almayı çok istiyor. Şuanda yapılan tüm manevralar, stratejik hareket ve hesaplar bunun için.

Zamanla hep birlikte göreceğiz…

kAYNAK /http://www.antalyarapor.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder