8 Aralık 2011 Perşembe

Hipodrom 2013’de


Döşemealtı’na yapılması planlanan hipodromun 2013 yılında faaliyete geçebileceğini söyleyen AK Parti milletvekili Badak, meralık alanın yakında tahsis edileceğini belirtti.

Ot parası 5 milyon TL

Döşemealtı’na yapılması planlanan hipodromda bürokratik işlemlerin bitmek üzere olduğu, hipodromun yapılacağı alanın, Tarım İl Müdürlüğü “Mera Komisyonu” tarafından meralık alan olmaktan çıkarıldığı bildirildi. Konu hakkında Ekspres’e açıklama yapan AK Parti Milletvekili Sadık Badak, Mera Komisyonu’nun bu kararından sonra gerekli olan 4 milyon 800 bin TL “ot parasının” Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yatırılması ile gerekli tahsisin yapılacağını söyledi.



Ot parası yüksek

Mera Komisyonunun bu kararından sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı istediği 4 milyon 800 bin TL ot parasının çok yüksek olduğunu belirten Sadık Badak, bu rakam revize edilirse işlemlerin daha da hızlanacağını söyledi. Badak şöyle devam etti. “Tarım İl Müdürlüğü Mera Komisyonunun belirlediği ot parası çok yüksektir. Manavgat’ta benzer bir uygulamada yapılacak tekne çekek yeri için aynı komisyon 900 bin TL ot parası bedeli istedi. Belirlenen miktar çok yüksek olduğundan Tarım Bakanlığı da hipodromun turizm alanı ilan edilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığından talepte bulundu. Haliyle bu işlemler zaman almaktadır. Oysa Mera Komisyonu ot parasını makul bir miktara çekerse sanırım bu sorunda kısa sürede aşılır ve hipodromun yapımı hızla başlatılır…”



Jokey Kulübü devrede

Gerekli olan arazi tahsisisin yapılmasından sonra Türkiye Jokey Kulübünün devreye gireceğini belirten Badak, şu an itibariyle Antalya’ya yapılacak olan hipodromun taslak projesinin tarım Bakanlığı ve Türkiye Jokey Kulübünde hazır olduğunu söyledi. Bu işlemlerin hemen yapılmasından sonra muhtemelen 2013 yılında hipodromun hizmete açılacağı söyleyen Badak, Antalya’nın bir hizmete daha kavuşacağının altını çizdi.

http://www.antalyaekspres.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder