15 Aralık 2011 Perşembe

9 yılda dev hamleler gerçekleştirdik..


TBMM Genel Kurulu’nda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın mali bütçesi görüşülürken AK Parti Grubu adına söz alan Antalya Milletvekili ve Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Gökçen Özdoğan Enç, AK Parti Hükümeti’nin Devleti halka hizmet aracı olarak gördüğünü belirterek, bir sınıfın, bir cinsin, bir kesimin değil, tüm vatandaşların refah ve mutluluğu için çalıştıklarını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 8 Haziran 2011 tarihinde yayımlanan 603 sayılı KHK ile icracı bakanlık olarak hizmete başladığını belirten Enç, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı olan kurumların 2011 bütçe ödenekleri toplamı 6 milyar 15 milyon 624 bin TL iken 2012 yılı bütçesi 8 milyar 841 milyon 713 bin TL olarak planlanmıştır. Demokrasimizin olmazsa olmazlarından biri olan sosyal devlet anlayışının işlerlik kazanması için hükümetlerimiz döneminde devrim niteliğini taşıyan uygulamalar hayata geçirilmiştir” dedi.

Meclis kürsüsünde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Sosyal Devlet olgusunu pekiştirmek amacıyla hayata geçirilecek bazı önemli projeleri müjdeleyen Enç, “Aile bütünlüğünün ve devamının korunması için, kısa adı ASDEP olan Aile ve Sosyal Destek Programı'nı kısa sürede hayata geçireceğiz” diye konuştu.

AK Parti Grubu adına konuşan Antalya Milletvekili Enç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen önemli uygulamaların bazılarını ise şöyle sıraladı;

Kadın erkek eşitliğinin ilk kez 2004 yılında Anayasa'ya girmesini sağladık. Şiddete uğrayan kadın ve çocuklara danışmanlık hizmeti veren 183 hattı, ayrıca fakir ve muhtaç vatandaşlarımızın sorunlarını anında aktarmaları için "Alo 144 Sosyal Yardım Hattı"nı açtık.

Sosyal güvenlik alanında yapılan düzenlemelerle, kadınlarımızın doğum nedeniyle çalışamadıkları süreleri borçlanmalarını sağladık ve doğum izinlerini artırdık.

Hükümet olarak büyük bir zihniyet devrimini gerçekleştirdik. Haydi Kızlar Okula Projesi'yle 350 bine yakın kız çocuğumuzu okulla buluşturduk. Ana Kız Okuldayız Projesi'yle ise 560 binin üzerinde kadınımıza okuma yazmayı öğrettik.

Kadın ve genç istihdamını artırmak için, 2008'de hazırlanan teşvik paketiyle sigorta primlerinin beş yıl süreyle kademeli olarak devlet tarafından ödenmesini sağladık.

2005 yılında Engelliler Kanunu'nu çıkarttık. Engelli bireyin evde bakılması hâlinde -burayı çok önemsiyoruz- bir net asgari ücret, bir kuruma yatılı yerleştirilmesi hâlinde ise iki net asgari ücret tutarında bakım ücreti ödenmesine başladık. Engelli çocuğu olan anneye, beş yıl erken emekliliğin yolunu açtık. Engellilerimizin istihdama katılımını sağladık. Kamu kurumları ile özel sektörde çalışan engelli sayısı 2002 yılında 16.660 kişi iken 2010 yılında bu sayı 3 kattan fazla artarak 52.172'ye çıkmıştır. 2010 yılında Anayasa'da yapılan değişiklikle kadınlar, çocuklar, engelliler, yaşlılar, şehitler, dul, yetim ve gazilerin haklarının korunması yönünde alınacak ilave tüm düzenlemelerin eşitlik ilkesine aykırı olmadığını anayasal güvence altına aldık. Böylece, pozitif ayrımcılık uygulamasının önünü açtık.

"Kadınlara yönelik ayrımcılık ırkçılıktan beterdir" anlayışıyla kadınlara yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye ilişkin "İstanbul Sözleşmesi" olarak bilinen Avrupa Konseyi Sözleşmesi'ni 11 Mayıs 2011 tarihinde imzaladık. Uluslararası alanda kadına yönelik ve aile içi şiddetle ilgili bağlayıcı özelliği olan bu sözleşmeyi Meclisten oy birliğiyle geçirerek 24 Kasım 2011 tarihinde 6251 sayılı Kanun'la Parlamentosunda yasallaştıran ilk ülke Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti oldu
Kaynak / www.akdenizhaberci.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder