19 Aralık 2011 Pazartesi

Sadık Badak: Antalya'ya 4 baraj yapımını bir bir gerçekleştiriyoruz


AK Parti Antalya Milletvekili ve Meclis Plan Bütçe Komisyonu üyesi Sadık Badak, Antalya'ya 4 baraj yapımının iktidarları döneminde gerçekleşeceğini söyledi.
Sadık Badak, yaptığı açıklamada, 4 barajdan ikisinin Antalya'nın Manavgat ve Gazipaşa ilçelerinde temellerinin atıldığını, sıranın Kaş, Kıbrısçık ve Küçük Aksu barajlarında olduğunu söyledi. Manavgat'ta yapımı devam eden Naras Barajı'nın 2,5 yıl içinde biteceğini belirten Badak, barajın enerji üretimi ve tarım arazisi sulamak için hizmete girmesi ile birlikte, kışın bölgede su taşkını ve sel baskınının sona ereceğini ifade etti.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun, Küçük Aksu ve Kıbrısçık barajlarının yapımı ve 2012 bütçesine alımı için çalışma yaptığını belirten Badak, 4 barajın yapımın Antalyalıların 40 yıllık hayali olduğunu kaydetti. Badak, "İktidarımızın döneminde su kaynaklarımızı en güzel şekilde değerlendiriyoruz. 4 barajın tamamlanması ile birlikte Antalya bölgesinde binlerce hektar tarım arazisi suya kavuşacak. Tarımda üretim artacak. Sulu tarım yapım alanları yanı sıra enerji üretimi elde ederek bölgemizde enerji kaynakları güçlü hale gelecek. Aynı zamanda, Manavgat ve Aksu bölgesinde kış aylarında su taşkınları son bulmuş olacak." diye konuştu
Kaynak/yurthaber.mynet.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder