5 Aralık 2011 Pazartesi

Antalya Türkiye'nin aynasıdır

Turizm Kongresi’nde konuşan Bakan Bağış, turizmde yaşanan büyük gelişmede Antalya'nın hep başrolü oynadığını belirterek "Antalya Türkiye'nin aynasıdır, vitrini, dünyaya açılan kapısıdır” dedi.


Resort Turizm ve Seyahat Endüstri Dergisi'nin 11'incisini düzenlediği Turizm Kongresi, Antalya Talya Convention Center'de gerçekleştirildi. Kongrede konuşan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış turizmde yaşanan büyük gelişmede Antalya'nın hep başrolü oynadığını belirterek "Antalya Türkiye'nin aynasıdır, vitrini, dünyaya açılan kapısıdır” dedi.



Antalya huzur veriyor

Antalya’nın dünya üzerinde yeşil ve maviyi tarih ve tabiatı kültür ve coğrafyayı en güzel buluşturan bölgelerden şehirlerden bir tanesi olduğunu söyleyen Bağış, “Antalya, Alanya'dan, Gazipaşa'dan Kaş'a kadar her yerinde insanların huzur bulduğu ve sadece bugün değil farklı kültürlerin ve medeniyetlerin birlikte insanlığa huzur verdiği bir bölge olmuştur. Gerçekten farklı inançların mensuplarının huzur içinde yaşadığı dünyada birbirine zıt olan ülkelerin aynı havuzda yüzebildiği, tavla oynayabildiği ender destinasyonlardan bir tanesidir. Antalya güneşin en parlak bir canlılıkla insanları aydınlattığı bir bölgemizdir” dedi..



Demokraside HD paketi

9-10 yıl öncesinde içerisine kapanmış bir fotoğraf sunan Türkiye’nin kısa süre içerisinde gerçekleştirilen demokratikleşme hamleleriyle ilgi odağı haline geldiğini ifade eden Bakan Bağış şunları söyledi; “ İçeride güçlü bir siyasi irade ile sağladığımız istikrar ve güven ortamı Türkiye'ye yatırımı da turizm açısından da konuklarımızı getirme konusunda bize çok önemli bir platform sağladı. Bizim demokrasi anlayışımız da aynı siz turizmciler gibi her şey dahil üzerine kurulu. Turizmde olduğu gibi demokraside de milletimize bütün fırsatları aynı paket içerisinde sunmaya çalışıyoruz. Bu ülkenin hiçbir vatandaşı arasında ayrım yapmamaya çalışıyoruz. Doğulusu, batılısı, kadını, erkeği, genci, yaşlısı, Türkü, Kürtü, Abazası, Boşnağı, Çerkezi hiçbir ayrım yapmadan bu ülkedeki her bir vatandaşın anayasal haklarından sonuna kadar yararlanması için çalışıyoruz. Bunun neticesinde Türkiye farklı bir noktaya geldi."



Türel’in kıymetini anladı

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ilgili anılarını anlatan Bakan Bağış, kendisiyle gurur duyduklarını söyledi. “Menderes Türel' in kıymetini Antalya daha iyi anladı” diyen Bağış “Bazen derler ya 'Bir musibet bin nasihatten daha iyidir'. Antalya içine düştüğü hatayı en kısa zamanda telafi edecektir. Buna yürekten inanıyorum. Bu nedenle kendimi iki kardeşim arasında misafir olarak görmüyorum" dedi.



AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, Antalya ve Türkiye'nin şu anda Avrupa'nın yaşadığı ciddi sorunlara katkısı olduğunu belirterek, "Artık Antalya'mız çok kültürlülüğün, çok dinliliğin, hoşgörünün başkenti olmuştur. Farklı ülke ve coğrafyadan Antalya'ya turist olarak gelenlerin çatışma içinde olan Rusya, Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan, İsrail, İran gibi farklı ülkelerden, problemli ülkelerden gelen turistlerin aynı otelde, sitede kaldığını ve birlikte havuza girdiklerini, tavla oynadıklarını, nargile içtiklerine şahidiz" diye konuştu.



Potansiyel değerlendirilemedi

Vali Ahmet Altıparmak da, "Antalya potansiyeli tam olarak değerlendirdi mi diye baktığımız zaman doğrusu resort turizm dışında kültürel alanlarımızı yeterince değerlendirdiğimizi söylemek mümkün değil. 24 turizm merkezi ve alanı ile turizm koruma ve geliştirme bölgesi 5 milli park, 7 yaban hayatını koruma alanı, 153 Antalya, 26 Burdur ve Isparta'da olmak üzere 179 ören yerinin olması, 16 tanesinin UNESCO'ya kültürel miras olarak tanınması için teklif edildi. Onlarca antik tiyatro ve onlarca mağara, binlerce tarihi eserin yer aldığı müzeler, Avrupa'nın en büyük ve en modern havalimanın olması ve eşsiz hizmet kalitesi misafirperverlik ile ortak yaşama kültürünün ilimizde yerleşmiş olması bizi güçlü kılmaktadır" diye konuştu. Konuşmaların ardından AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır, Bakan Bağış'a hediye olarak özel yapım bir teke heykeli takdim etti. Bakan Bağış'ta Michael Frenzel'e bir teke heykeli hediye etti.
/www.antalyaekspres.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder