12 Aralık 2011 Pazartesi

Menderes Türel ..takım oyunu oynadık

Antalya’nın 160 senelik hayal olan EXPO 2016’yu takım oyununu çok iyi oynayarak elde ettiğini söyleyen Antalya Milletvekili Türel, “EXPO’nun temelinde harcı olan birisi olarak Paris’e gidip bayrağın bir ucundan tutmak isterdim” dedi.


Antalya Milletvekili Menderes Türel, 160 senelik EXPO hayalinin Türkiye’ye, Antalya’ya getirilmesi sürecinde, Antalya’nın takım oyununun çok iyi oynadığını söyledi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görevi nedeniyle Paris’e gidemediğini ifade eden Türel, “EXPO’nun temelinde harcı olan birisi olarak Paris’e gidip bayrağın bir ucundan tutmak isterdim” dedi.

Dev bir işbirliği

EXPO’nun Türkiye için 160 senelik bir hayal olduğunu, bu hayalin gerçekleşmesinin temelinde harcı olan bir birey olarak çok büyük bir memnuniyet duyduğunu bildiren Türel, EXPO’nun Antalya’ya getirilmesi sürecini şöyle anlattı: ‘’ EXPO Bayrağının Antalya’ya getirilmesi için yıllar önce başlatılan çalışmalar, resmi olarak benim büyükşehir Belediye Başkanı olduğum dönemde başladı. O dönemin Antalya Valisi Sayın Alaaddin Yüksel, Milletvekili Sadık Badak büyük gayretler gösterdi. Şimdiki Valimiz Sayın Ahmet Altıparmak da EXPO’yu sahiplendi ve çalışmaları hızlandırdı. Ayrıca, iktidar ve muhalefet partileri ile tüm sivil toplum örgütleri siyaset ayırımı gözetmeden işbirliği yaptı ve bu sonucu sağladı. O gün atılan tohumlar filizlendi ve Expo Bayrağı Antalya’ya getirildi. Bu sonucun sağlanmasında emeği geçen geçmiş dönem ATSO Başkanımız Kemal Özgen, şimdiki ATSO Başkanımız Çetin Osman Budak, Osman Bağdatlıoğlu ve Borsa Başkanı Ali Çandır’ı unutmamız gerekir. Hatta BİE’nin İspanyol Genel Sekreteri V.G. Losgarteles’in Antalya’ya gelişi bile bir kitap yazacak kadar hatıralarla doludur.’’

Bayrağın ucundan

tutmak isterdim

EXPO’nun temelinde harcı olan birisi olarak Paris’e gidip bayrağın bir ucundan tutmak istediğini ancak, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görevi nedeniyle Paris’e gidemediğini ifade eden Türel, ‘’Ben Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görevliyim. Sayın Sadık Badak da aynı şekilde. Tabii ki Plan ve Komisyonda iki Antalya Milletvekilinin bulunması ve aynı zamanda komisyonda olmaması sıkıntı yaratabilirdi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu memleket meselelerinin en üst seviyede gündeme getirildiği bir komisyon. Sayın Badak’la aramızda bir görev paylaşımına gittik. Bu şehrin sorunları var. Bu sorunların gündeme getirilmesini kaçırırsak, o sorunların çözümü konusunda da fırsatı kaçırırsınız. İnşallah bana da 2016’da EXPO Bayrağı’nın kurdelesinin bir ucunda tutma fırsatı doğar’’ dedi.

EXPO Bayrağı’nı Antalya’ya getirmiş olmanın daha meselenin yeni başladığını ifade eden Türel, bu konuda iktidar ve muhalefetin el birliği ile çok çalışması gerektiğini bildirdi. Türel, EXPO 2016’ya kadar, Çevre yolları ve benzeri yatırımların tamamlanması gerektiğini, bu konuda kendisine düşen görev ne ise yapmaya hazır olduğunu sözlerine ekledi
Kaynak / http://www.antalyaekspres.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder